Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Taban Döşemesi Su Almış !


MustafaKoçak

Soru

Merhaba Ford' çular..   Bugün aracımı temizlerken, şoför tarafının taban döşemesinin aşırı bir şekilde su aldığını gördüm. Birkaç gündür araçta tuhaf bir koku vardı zaten. Bugünde tesadüfen aracın içini süpürürken döşemeye elimi bastırdım ve resmen elim su içinde kaldı. Daha önceleri aracı temizlerken böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Bu suyun nereden geldiğini anlamadım . Aklıma ilk gelen ön camın altında kaput arasına gizlenmiş klima havalandırması oldu ama sonra düşündüm ve bunu tasarlayan adamın böyle şeylere sebebiyet verebileceğini düşünerek o kısmın içeriye su almasını engelleyebileceği aklıma geldi. İçeriden bayağı su çıkardım ve hala nereden su almış olabileceğini anlamadım. Bu konu hakkında geçmişi, deneyimi yada fikri olan var mı acaba ?Ayrıca bu döşemenin bir an önce kurutulması gerekiyor onu nasıl yapacağım fikri olan var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 5 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Benim focus'un sunroof tahliye hortumları tıkandığı için araba'nın içi komple su olmuştu.Sizde sunroof olmadığını tahmin ediyorum.Nerden geldiğine dair tahmin yürütemem ama komple kurutmak için olan çözümü anlatim.Ben araba'nın içini komple soydum.Taban halısını yine bu mevsimlerde olduğumuzdan dolayı 2 gün güneş altında bıraktım.Arabayı'da pedalların orda ki keçeler iyice kurusun diye yine 2 gün kadar camlar hafif aralık şekilde güneş altında bırakmıştım.Kuruduktan sonra geri topladım ne koku kalmıştı nede ıslaklık.Eğer aracın içinde çok su varsa koku'nun da hemen geçmesini istiyorsanız en temiz çözüm bu.Ben bu kadar soyduktan sonra ekstra yalıtımda yapmıştım arabaya baya bir sessiz olmuştu.:)

Eğer benim araba gibi komple taban ıslak değilse sonax tarzı yerler kurutur ama nem kokusu bi süre daha araç'ta kalır.

Cihan Buğdaycı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Düşüncem. Eğer arabayı yıkattıysanız ya da yağmurda kaldıysa: ya fitillerin orda gider tıkanmış (ağaçlardan düşen yaprak gibi şeylerle) ya da yine su gideri tıkanmış klavuzla açmak gerek. Kurutmanın tek yolu Ahtapot denilen kurutma cihazına sahip olan bir yıkamacıya gitmek ve arka arkaya 2 gün aracı bırakmak (tabi havalar sıcak bu 1 gün bile yetebilir). Birde kapalı otopark varsa camları az acık bırakmak: içindeki buharın çıkması için.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Polen filtresi izolasyonu veya (büyük ihtimal ile) ön cam altı ızgarası gideri tıkanmıştır. Gidere bakın, olmadı sağ silecek altı plastik kaplamanın gevşek olup olmadığını kontrol edin. 

Not : O koku -nem- kaynaklıdır (bence) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

suyu bayağı tahliye ettim bol havlu ile tampon yapıp döşemeyi bayağı kuruladım gibi ama tam anlamıyla kurumadı  yaklaşık 1 saat klimayı açıp ayak bölgesine verdim kısmen koku azaldı sanırım birkaç gün güneşte durursa daha iyi hale gelir birde fön makinesını tutmayı düşünüyorum belki yararı olur tahliye bölümünü zaman zaman kontrol ediyorum ama sanırım iyi bir kontrol gerekli son olarak şunu söyleyeyim içerideki suyu temizlerken döşemeden resmen çamur çıktı havlu falan derken baktım döşemenin rengi bayağı açılmış yani tertemiz oldu şunun için söyledim bunu müsait olunca komple döşemeyi kosla ile köpürtüp makine ile çekeceğim hem araç misler gibi kokar hemde temiz olur nasıl fikir? 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

 Benim araçta da  rutubet kokusu var dı .paspasları kaldırıp bakıyorum  altı kuru  bugün temizlerken ön yolcu tarafında şasi no yazan yerden elimi soktum ve bayağı bir ıslaklık var. Aracın tabanı ile süngerimsi yapı arasına da tahliye den mi girer su  sebeb ne olabilir

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.