Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Google ile Fiat Anlaştı, Sürücüsüz Araba Geliyor


Yahya Akman

Önerilen Mesajlar

İki şirketten yapılan ortak açıklamada, FCA'nın bu yıl yaklaşık 100 adet 2017 model ChryslerPacifica Hybrid araç üreteceği ve Google'ın bu araçların  ABD yollarında sürücüsüz gidebilmesi için gerekli yazılım, sensör ve donanımı  sağlayacağı bildirildi.

Açıklamada, söz konusu araçların bu yılın sonlarında Google'ın  sürücüsüz araç testlerinde kullanılmaya başlamasının planlandığı belirtildi.

FCA İcra Kurulu Başkanı (CEO) Sergio Marchionne, açıklamada, dünyanın  en büyük teknoloji şirketlerinden Google'la çalışmanın otomotiv endüstrisinde  inovasyonu hızlandıracağını ifade ederek, yeni teknoloji çözümlerinin Otomobil  tüketicilerine geniş kapsamlı fayda sağlayacağını kaydetti.

Google'ın Sürücüsüz Araç Projesi İcra Kurulu Başkanı (CEO) John  Krafcik de, FCA'yla yapılacak ortak çalışmanın Google'ın sürücüsüz araç  geliştirme projesini hızlandıracağını vurgulayarak, "Bu sayede yollarımız daha  güvenli olacak" dedi.

ABD yollarında her yıl yaklaşık 33 bin kişinin ölümüne neden olan  kazaların yüzde 94'ünün "insan hatası" nedeniyle kaynaklandığı belirtilen  açıklamada, sürücüsüz araçların bu kazaları engelleme potansiyeline sahip olduğu  ifade edildi.

 

Kaynak: Milliyet

 

CH017_021PF145am8slqnfpj7non5a5sh03gd.jpg

Yahya Akman tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

şimdi baktım yayaya çarpmamış, otobüse dokundurmuş, daha doğrusu otobüs ona dokanmış azıcık aynı şeritte olunca, pek fazla bir hasar yokmuş da böylece amerikanyada bile otobüs kamyon minibüs benzeri araçların yol önceliğini kendilerinde gördüğünü bilerek gelecek kendi kendini kullanan araç

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.