Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Kat iptali Ve Susturucu iptali


Samet Mumcu

Önerilen Mesajlar

Herkese iyi günler. 

Geçtiğimiz günlerde aracıma yazılım attıracağım için kat. içini boşalttırdım ve susturucu yerine aynı boru çapında (60mm) krom boru koydurdum. Fakat ses beklentimden az oldu ama yine de iyi gibi. Sesin biraz daha artması ve homurdanması için ne yapmam gerekiyor ? ve yazılımdan sonra ses de değişiklik olur mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

..... egzost sisteminin size sağladığı "back pressure" kayboldu, kat iptali ve içi boşaltılan susturucu nedeni ile aracınız Trafikte "ağır kusurlu" muamelesi görecek ve emisyon pulu + muayene'den geçemeyeceksiniz, çevreyi egzost atığı + ses ile "kabul edilebilir" seviyelerin üzerinde kirleteceksiniz, kat.iptali nasıl yapıldı, iş hangi profesyonellik düzeyinde gerçekleşti bilmiyorum ama katalizör ile çalışması gereken bir sistemi kalıcı şekilde etki altında bırakmanın teknik sonuçları da olacaktır. (örnek:yakıt tüketimi artışı, ECU'da biriken "error" mesajları, çiğ yakma) ... işin etik ve yasal boyutlarını pas geçsek bile ..... keşke yapmasaydınız. 

  • Beğen 12
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Yakın zamanda aldığım 97 golf aracımın ekzos sesi bir hayli fazla geliyor. Ancak ses arka taraftan değil ön taraftan geliyor gibi. Araç 306 bin km de olduğundan katalitik konvertörün tıkanma nedeniyle içinin boşaltılmış olmasından şüpheleniyorum. Yeni konvertörler çok pahalı. Lpg de kullandığım için çevreyi de çok kirletmediğimi düşünerek bu sesi azaltmanın uygun yollu çözümü nedir diye araştırıyorum. Katalitik konvertörü komple söktürüp düz boru taktıranlar var veya yerine susturucu taktıranlar. Amacım gürültüyü azaltmak olduğundan bu doğrultuda tavsiyeye ihtiyacım var. Susturucu mu düz boru mu. Susturucu ise eğer tavsiyeniz, buraya takılacak sustucu da olması gereken bir özellik var mıdır. Katalitik konvertör ile hiçbir aracımda uğraşmadıpımdan ne yapacağımı tam bilemedim. Van daki ustalarında bilgisine çok güvenemedim açıkcası. Ne dersiniz ne yapmalı bu yoğun uğultu yapan sesi kesmek için.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.