Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2015 Ford Focus Kaportada Pas Gibi izler Oluşmaya Başlamasi


Önerilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba,

 

Aracım 2015 ford focus kaportanın hemen hemen her tarafında da pas izi gibi sarı nokta nokta lekeler oluşmaya başladı. Aldığım yetkili servisi aradığımda getirin pasta cila yapalım dediler. Bu durumda olan arkadaşlar var mı? Daha 5 aylık araca neden pasta cila yapılsın? Otosanı aradığımda yetkili servisten işlem yaptırmadan kayıt açtırın cevabını aldım. Bu durum sıfır alınan ve bir ton para verilen bir araç için oldukça can sıkıcı geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

O pas değildir çevreden oluşmuştur muhtemelen ve pasta cilaya gerek kalmadan. KİL ile de çıkabilir.

Bir ton para verdiğiniz aracın heryerine dokunup hissetme şansına sahipsiniz :) 

%99 hatalı mal değildir.

 

Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

boyanın üzerindeki lekeler reçine veya birisi yakınında canavar ile çalışma yapmış üzerine metal tozu gelmiş olabilir benim başıma gelmişti kil uygulaması ardından boya koruma yaptırdım bayiden yeni almış gibi olmuştu maalesef araba beyaz olunca bu lekeler insanın gözüne çok takılıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

18 saat önce, Özkan Şahin said:

Hiç ağaç altında kalmadı sudan dolayı olduğunu düşünüyorum. Araçta beş ayda 4 defa anca yıkanmıştır. Yağmurlardan da olabileceğini düşünüyorum. Bu durumda da araçta hata olduğu durumu ortaya çıkıyor.

 

5 aylık araçtan bu şekilde pas kusması mümkün değil. Altı komple pas olsa bile üstündeki boya buna izin vermez, onun yerine boyanın dökülmesi gerekir. Bu durum ancak boyası yıpranmış ve incelmiş çok eski arabalarda olabilir. Dışardan bir şeyler yapışmıştır. Sonuç olarak bu durum araçta hata olduğunu göstermez.

Benim arabam beyaz ve bu şekildeki kirlenmelerden dolayı iki defa kil işlemi yaptırdım şimdiye kadar. Oysa fırtına grinin hiç bu şekilde dertleri olmuyordu, gerçi ona her sene boya koruma yaptırırdım. Buna sadece cilalı yıkama yapıyoruz :) 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

Dün satın aldığım bayiye gittiğim de aracın her tarafındaki sarı izleri kendileri de görüp kabul ettiler. Beyaz araçlar da rastlanan bir durum olduğunu oksitlenmeden kaynaklandığını söylediler. Sonuç olarak araç yeni olduğu için pasta yapılmadı. Kil ile temizleyip sözüm ona boya koruma yapıldı ama boya koruma olduğunu sanmıyorum cila sürüp sildi. Şuan elimi sürdüğümde kayıyor ama geçici bir şey olduğunu düşünüyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Otomatik Mesaj

Bu konu, Ortak Alan - Sosyal > Tüketici Köşesi kategorisinden Otomobiller Hakkında > Detailing Car Care (Araç Temizliği) kategorisine taşınmıştır.

Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım.

Saygılarımızla,
Focus Club Tr Yönetimi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

10 dakika önce, Özkan Şahin said:

Beyaz araçlar da rastlanan bir durum olduğunu oksitlenmeden kaynaklandığını söylediler. 

 

Beyaz araçlarda "fark edildiği" (rastlandığı değil ...fark edildiği) doğrudur. "Oksitlenme" söylemi -kısmen- doğru ama söz konusu oksitlenme araç boya'sı ve/veya galvanizi kaynaklı değil. Genelde çevresel etkenler bu -kızamık- benzeri görüntüye sebep oluyor. Örnek: Fabrika ve/veya Sanayi bacasından çıkan -demir tozu- ... neden Beyaz renk? Boya'ya yapışan harici demir tozu oksitlenince pembe - kızıl minik lekecikler oluşturuyor (boyanın + cilanın üzerinde) ve bu harici metal tozları pasta ve/veya kil ile çıkartılıyor. (koyu renklerde bu lekeler göz ile tespit edilemiyor ama o araçlara da pasta atıldığında aynı şekilde metal tozu koyu renk araçlardan da toplanıyor) 

Aracın yakınlarında biri spiral ile (örnek) doğrama kesse, kentsel dönüşüm çerçevesinde bina yıkımı yapsa vs.vs.vs. bu tür boya üstü lekeler oluşabiliyor ama bu yukarıda da belirttiğim üzere çevresel kaynaklı.  (bkn.büyük şehirde yaşamanın bedeli) 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.