Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2013 Focus'a Lpg Taktırmalımıyım?


Ali Tınaztepe

Önerilen Mesajlar

Tsi ,Fsi motorlara dahi takıp senelerce sorunsuz binen var. Fabrikadan Lpg'li alıp sıkıntı yaşayanda. Sonuçta her şey ustada. Taktırıp taktırmamak size kalmış ,ben taktırdım ve memnunum. Daha fazla param olsa dizel alırdım. Benzinle bende binemem açıkçası ama sonuçta bazı riskleri aldığınızda bir gerçek. Karar sizin. Ben taktırdım ,yine taktırırdım. Bende çok fazla km ve şehir içi yapıyorum bunun çoğunu da . Aracı alalı 8 ay oldu ,12000'deyim şuan. Rahat rahat gaza basıyorum. İnşallah sıkıntısızda binmeye devame edeceğim. Bu arada kitim Prins.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sıfır aldığım araca 4000 km de LPG taktırdım şu an 88.000 km de araç'ta LPG kaynaklı bir sıkıntı yaşamadım sadece ilk takıldığında pipolu takılmıştı anlık güç kaybı oluyordu  sıkıntı çıkınca manifold delinerek montaj yapıldı başka bir sorun yaşamadım bizim buralarda lpg ucuz 65-70  lira arası depo doluyor %90 şehir dışı 460 km gidebiliyorum. Allah kısmet ederde ilerde sıfır araç almak nasip olursa kesinlikle dizel otomatik alırım

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hepinize verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Alparslan bey taktırdığınız tüpün markasını vermemişsiniz,lpg fiyatınıda vermemişsiniz .Sizin  verdiğiniz bilgilerle  hesap edilince (dolu depoyu 70tl hesapladım)km.de 1.52 krş.yakıyor çok iyi .Bizim buralarda litre fiyatı 1.90 ile 2.20 arasında değişiyor Diğer konuya gelince yorumlarda genellikle aynı sorun pipolu işlem .Anladığım kadarıyla sonuç olarak pipolu taktırmamak gerek .Fakat burada sorduğum ustada (marka brc)pipolu takılması  konusunda israrcı .Acaba  pipolu  takınca ücrette farkmı var.Ayrıca soracağım 2012 modelle 2014 arasında motorda sistem olarak  bir fark varmı.Verdiğiniz bilgilere göre 84.000km dir aracı lpg li kullanıyorsunuz.Zamanla araçta aşırı güç kaybı,motor sesinde değişme ve birçok yorumda bahsedildiği gibi sibopların zarar görmesi ve erimesi gibi bir sorunla karşılaştınızmı.Konuyu biraz uzattık özür diler! sorduğum sorulara cevap yazarsanız şimdiden teşekkürler ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

LPG yi taktırıp taktırmamak kişiye kalmış bir şey. Bu konuda avantajları ve dezavantajları ortada zaten. Günümüz lpg teknolojileri göz önüne alınacak olursa  markaların birbirine üstünlüğü konusunda makas aralığı çok da fazla değil. Asıl önemli olan, hatta tek önemli olan taktırdığınız firmanın verdiği garantiler ve takan ustanın işçilik kalitesi. Ki zaten lpg arızalarının bir çoğu bu sebepten dolayı ortaya çıkıyor. İşçilik ve kullanılan malzeme kalitesi düşükse zırt pırt sıkıntı yaşanabiliyor ve aracınızın motoru sürekli kurcalanıp duruyor. Kişisel görüşüm, çok fazla km. yapılmıyorsa, yani yıllık 5-10 bin km geçilmiyorsa taktırılmasının bir anlamı yok. Hatta uzun vadede sorunlarla boğuşurken pişmanlık bile duyulabilir. Ki zaten ford'un atmosferik motoru lpg yi sevmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.