Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

195/50 R16 ölçüsünde MK1 için Lastik önerileriniz Nelerdir?


Yasin Demirsoy

Önerilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar,

Aracıma acil olarak lastik almam gerekiyor ve bu konuda pek bi bilgiye sahip değili. İnternet üzerinden bi süredir araştırma yapıyorum fakat emin olarak bi markada karar kılamadım. O yüzden siz ford kullanıcıların tecrübelerinden yararlanmak istedim.Lastik araç ve sürücünün hayati organıdır. Marka ve fiyat sorunum yoktur. 

Lastik ölçülerim: 195 / 50 r16 

Not:Şuan kullandığım lastiklerde aşırı ses sorunu yasamaktayim ve bezmiş durumdayım. Özellikle sessiz bi lastik tercihimdir.

İlginize Teşekkürler...

IMG-20150601-WA0004.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir sorum daha olacak.

Aracımda 16" ENKEI RPF1 jant takılı ''ET30'' 

195/50/16 ölçüde kullandığım lastık yanaktan davlumbaz içine sürtme yaptığı için kampanaları 5mm kadar tornada traşlattım.

Şuan arabaya 5 ve aykırı olarak üzeri yolcu bindiğinde tümsek ve çukurlarda inceden sürtme yapıyor.

Bu durumda 195 / 50 r16  dan  195 / 55 r16 geçiş yapsam sizce en başa dönermiyim.?

! 55 yanak lastik üretimi 50 yanağa göre daha yayğın durumda !

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 dakika önce, Yasin Demirsoy said:

Bu durumda 195 / 50 r16  dan  195 / 55 r16 geçiş yapsam sizce en başa dönermiyim.?

Dönemzsiniz, daha da kötü olur. Lastik taban genişliği değişmediği halde yanak genişliği artacak ve daha az yükle bile sürtme yapacaktır.

Ayrıca kampanaları traşlatmak da fren zorlanmasında tehlikeli durumlara neden olabilir. 

Jant ofsetini düzeltmeniz lazım, yani yeni jant almak gerekir ve ofset ET 45 veya üstünde olmalı. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir saat önce, Tayfun Bayrak said:

mhhıclen tavsiye ederim

Siz bunu okurken, dünya üzerindeki bütün Michelin ekipleri, gerçek gereksinimlerinize ve zorluklarınıza daha fazla cevap veren lastikleri geliştirmek için aracınızı nasıl kullandığınız hakkında bilgi ve görüşler paylaşıyor Yolda karşılaştığınız farklı meteorolojiye bağlı koşullar ve riskli durumlar kazalara neden olabilir. Yaralanmalarla sonuçlanan araba kazalarının %44'ünde lastikleriniz hayati bir rol oynar. Bu nedenle doğru lastiği seçmek sizin ve sevdiklerinizin güvenliği için çok önemlidir. Ani sağanaklar, kar yağışı, sıcaklık değişimleri... Hava şartları bir saat içinde, hatta dakikalar içinde değişebilir. Michelin, Fransa meteoroloji kurumu "Meteo France" ile yakın işbirliği içinde çalışarak Avrupalı sürücüleri etkileyen beklenmedik hava olaylarını daha iyi anlamaya çalışıyor. Ve bu durumun pek çok sürücü için bir endişe kaynağı olduğunu da biliyoruz...Michelin

Ben Fransızı sevmiim :)

TR yollarına göre yumuşak karakterde olduğunu ve çabuk bittiğini düşünüyorum.

Ve duygusal olarak da pahalı :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

focus 1 ve 2 ye en sessiz lastiğide taksanız sessizlik elde edemezsiniz .Ben focus 1 aracımı ilk aldığımda michelin vardı üstünde acayip ses geliyordu lastikten , focus 2 ve focus 2.5 da da durum aynı şekilde yine michelin vardı çok ses geliyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1 saat önce, Tayfun Bayrak said:

Bende sevmiyorum fransızı ama lastik alman süper bir lastik

Hangi lastik Alman?

Michelin mi?

Yoksa ben bir şey mi kaçırdım?

Tayfun Bey ilginç bir üslubunuz var, her konuda ciddi bir otorite olduğunuz ve engin bilgi ve deneyim sahibi olduğunuzu düşünmeden edemiyorum.

Bununla beraber söz konusu Michelin ise (Fransızcada telaffuzu "mişlen"dir) saf kan Fransız firmasıdır.

Tam ismi SCA Compagnie Générale des Établissements Michelin olup Fransa'nın Auvergne bögesindeki Clermont-Ferrand'da yerleşiktir. Dünyanın dört büyük lastik üreticisinden biridir, diğerleri Bridgestone, Goodyear ve Lego'dur (evet evet oyuncakçı Lego). Dünyanın değişik yörelerinde üretim tesisleri vardır ve BFGoodrich, Kleber, Tigar, Riken, Kormoran ve Uniroyal alt grup markalarıdır. Kaynak: https://en.wikipedia.org/wiki/Michelin#cite_note-3   

 

Mcihelin'in yumuşak lastik olduğu kabul edilir genelde, hatta nedense balon yapmaları ile de ünlenmişler, ki ben çevremde böyle olusmzu bir deneyime rastlamadım. Yine de genelleme yapmamakta yarar var.

Son yıllardaki hem kullanıcı geri bildirimleri, hem de bağımsız inceleme raporları premium markalar orta sınıfta Goodyear Efficient Grip Performance'ı biraz daha başarılı buluyor Primacy serisine göre.

 

Alman markası Continental'dir. Başarılı lastik yapar, özellikle frende iyidir, göreceli sessizdir ama uzun ömürlü değildir, hele ki Goodyear ve Michelin ile kıyaslanırsa.

Bununla beraber premium markaların hangisini alırsanız alın ciddi bir yanlış yapmış olmazsınız.  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ses konusunda sanırım bi yanlisiniz var aracimi aldgimda servis tarafından orijinal jantlarina takılmış olan lassa marka lastik takımı mevcuttu ve hiç ses almiyordum. Tabi lassa iyi bi marka diye de savunamam yol tutuşu sıfır. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben nokian weatherproof 4 mevsim kullanıyorum, sesi önceki lastiklerime göre daha iyi, ayrıca sanki araba boşa atınca daha iyi gidiyor. Henüz yaz performansı nasıl bilmiyorum (kıyaslama sitelerinde kuru yol performası iyi değildi) ama kış performansı normal bi kullanıcı için çok iyi (zaten kar lastiği serfikası olduğundan kar lastiği olarakda kullanılanbiliyor). Bunu tavsiye etmemin nedeni benim bildiğim bi lastik ortalama 3-4 yıl içinde sertleşmeye başlıyor, ee nerden baksanızda bitmesi için 50-60 bin km yol yapmak gerekiyor. Bu durumda iki takım hem yazlık hem kışlık olarak 4 yıl içinde 100 bin km yol yapmak demek oluyor ki ben yıllık 20 bin yapmıyorum, bitmesine yakın sertleşme yapacağından performansı çok daha düşecektir, 4 mevsimde şansımı denemek istedim, sizin yıllık kaç km yaptığınız ekonomik durumunuzu bilmiyorum, araştırıp kendiniz yorumlarsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.