Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

2015 Focus saat ayarı sorunu


Emir BOZKIR

Soru

Arkadaşlar selamlar,

 

Benzer bir konu bulamadım o yüzden yeni başlık açtım.

 

2015 yeni kasa trend x focus sahibiyim. Araçta saat ayarları özellikle son 2 aydır deyim yerindeyse delirmiş durumda.

 

Şöyle ki; saat ayarını doğru saate getirip bırakıyorum; ardından (yüzde 70 oranla) kontak kapatıp açtıktan sonra, bazende seyir halindeyken; müzik çalar ekranında kendi kendine saat ayarlama ekranı açılıyor ve bulunduğu saatin dakikalarında kendi kendine hızla ileri sarıyor (örneğin saat 18:00 iken bir anda 18:01, :02, :03....., :59) sonra kendi kendine duruyor ve çoğunlukla da yanlış saati gösteriyor. Bahsettiğim saçmalık yaşanırken de "ok" butonu işlemiyor ve kendisi durana kadar beklemek zorunda kalıyorum.

 

Araçta üzerinde gelen orijinal sistem takılı.

 

Araç temmuz ayında trafiğe çıktı ve hiç akü değişimi yaşanmadı.

 

Hiç ustaya, servise gitmedi.

 

Benden başka kullanan olmadı.

 

Son 2 aya kadar böyle bir sıkıntı yoktu.

 

Doğru saate ayarlayıp menüden çıkıyorum. Ekranda doğru saati görüyorum, müzik çaları kapatıp açıyorum; saat doğru demek ki ayar kayıt edilmiş. ama sonra yine delleniyor....

 

Araç bir şekilde ntp server vb. bir sisteme bağlanabiliyor olsa (ki yok öyle gps vs bir durum diye biliyorum.) şu kış saati uygulamasındaki saatin ülkemizde 1 hafta geç geri alınmasıyla alakası var diyeceğim ama; çok ütopik...

 

Var mı deneyimleyen ya da bilgi paylaşabilecek olan birileri :) yoksa şuan 12000 km oldu; artık 15000 ilk bakımda servis de bakacaklar... umarım gerek kalmaz servise de, araçta bir şeyler sökülüp takılmak zorunda kalınmaz..

 

Teşekkür ederim,

 

Selamlar,

 

Emir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Merhaba dün akşam ilk kez başıma geldi, benzer olduğu için paylaşmak istedim. 2 gb lık flash diskimi aylardır hiç sorun yaşamadan kullandım. Cumartesi sabah müzikleri güncellemek için yanıma aldım. Flash diskimde 4 tane klasör yapıyorum. Yerli tek, yabancı tek, Yerli mix ve Yabancı mix şeklinde. Ben sadece yerli ve yabancı mixleri silip yerine başka mixler koydum. Yaptığım işlem sadece buydu. Sonra flash diski taktım ilk tanımadı. Sonra bir iki kere çıkar tak yaptım çalıştı. Yeni müziklerden birini çaldım sorun yoktu. Sonra diğerlerini de denedim yine çaldı sorunsuz. Dün akşam arabaya bindiğimde de sorun çıkmadı. 1 saatlik bir yolculukta dinledim. Bir ara gözüm saate takıldı 1 saat ileri gösteriyordu. Yaz - kış saat uygulamasına göre aldandı mı acaba dedim. :) Önemsemedim hemen ayarladım. Sonra araba 2 saat kadar parkta kaldı. Bindiğimde saat yaklaşık 2,5 saat kadar ileri gösteriyordu. Ve ne usb çalışıyordu ne de bluetooth. Defalarca kapatıp açtım, motoru stop edip çalıştırdım. Ama nafile düzelmedi. Sonra yarım saat kadar yine araba parkta kaldı. Döndüğümde düzelmişti her ikisi de çalışıyordu. Bakalım yine olursa yine yazarım. Başına gelen var mı acaba, neden olmuş olabilir yine olabilir mi? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.