Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 2 Motor Kitlendi


Cevat Topaloğlu

Soru

Öncelikle herkese iyi akşamlar 

 

Değerli forum üyesi abilerim ve kardeşlerim. Bugün 2005 model focus 2 (1.6 Ti-Vct) aracımla giderken birde bir sorun oldu ve hararet yükselmeye başladı. Hemen sağa çekip baktığımda motor suyunun dönüş hortumunun yarıldığını gördüm. Hemen suyu ekleyip en en yakın yer olan 5km uzaklıktaki hırdavatçıdan hortumu eklemek için malzeme aldım ve hortumda eki yaptım. Daha sonra tekrar suyu ekledim ve tamirciye doğru yola koyuldum. Belli biryere kadar gidip tamirciyi bekledim.Buraya kadar herşey normaldi. Yaklaşık 30dk sonra tamirci arkadaş arabasıyla geldi ve marşa basmamı istedi. Tam marşa bastım ve o an beynimden vurulmuşa döndüm. Motor kitlenmiş. Meğer hararet esnasında conta patlamış ve farketmedim.Durum böyle olunca ben tamirciyi beklerken motor soğumuş ve motor kitlenmiş. Henüz motor tam sökülmedi. Dolayısıyla net olarak hangi kısımlar sorunlu ne değişecek bilmiyoruz.Allah izin verirse yarın ne iş yapılacağı netleşecek.

 

Merak ettiğim kısma gelirsek. Büyük bi ihtimalle  (%95) motor piston ve sekmanlar değişecek bununla beraber bir dünya iş çıkacak. 

 

1)Tüm bu işlemlerin bana maliyeti ortalama ne kadar olabilir? 

2)Rektefe dediğimiz bu durum motor açısından sağlıklı olacak mı ?

 

Şahsen rektefenin motor için gayet sağlıklı bir durum olduğu kanaatindeyim. Çünkü her ne sebeple olursa olsun motorda aşınan ve eskiyen parçalar yenilenecek ve motor ilk günkü fabrika degerlerine yakın değerlere çıkacak.Ama bazı forumlarda gördüğüm kadarıyla bu durumun araç değeri açısından iyi olmadığını iddaa edenler var. Siz değerli büyüklerimin bu konudaki fikirlerini alabilirsem ne mutlu bana.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0
18 dakika önce, Mehmet Demir said:

Geçmiş olsun. 

Sıfır-sandık motor kaç tl idi araştırınız mı 

4400 iyi para

Fiyatını herhangi biryere sormadım. Ancak internetten araştırdığım kadarıyla sıfır motorun sadece silindir bloğu kısmı  (yarım motor diye geçer) 3500 TLnin üzerinde. Dolayısıyla sıfır sandık motorun da en az 6000-7000 lira olacağı kanaatindeyim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.