Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Şubatta İspanya...


Gürkan Çakıroğlu

Önerilen Mesajlar

3 dakika önce, H. Cenk yazdı:

ful to ful: dolu alıp dolu veriyosun. Dolu depo için senden bir depozito alıyorlar ve bu normal yakıt istasyonlarından pahalı ancak bu arabyı teslimde ful depo verince bu parayı geri alıyorsun. Bazıları burada eksik yakıt deyip hem para kesiyor hem işlem ücreti alıyormuş. 

Diğerlerine bakınca en mantıklısı bu gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kiralık araba konusunda şunları yazabilirim:

1. İşletme: Ucuz olanlarda arabaların durumu göreceli kötü olabiliyor, yardım hizmetleri aksayabiliyor, güvence ve muafiyet bedeli olarak kestikleri para daha fazla oluyor.

2. Sigorta: Her şey dahil muafiyetsiz sigorta fiyatı en az %50-60 arttırıyor. Modern Avrupa ülkelerinde genelde kullanmadım, bir tek İtalya'da tırsıyorum, onun dışında almıyorum. Genelde araca göre değişmekle beraber 800 - 1000€ düzeyinde bir muafiyet sınırı oluyor ve ufak tefek hasarlarda gözünün yaşına bakmadan bunu tahsil ediyorlar, ben hiç yaşamadım.

3. Yakıt: Tam dolu al, tam dolu ver, yalnız dönüş yolunda yakıt istasyonunu önceden planla. Genelde herkes tam diye teslim ediyor ama malum depo 5L boşalmadan ibre düşmediği için biraz eksik alınıyor. Yani dönüşte 50 km önce falan doldurmakta yarar var depoyu. 

4. Doblo uzun yol ve büyük aile için kötü tercih değil. Ucuzsa alınır.

İspanya'da da Portekiz'de de haberli ve tuzak radarlar var, hız sınırlarına uymakta yarar var. Şehir içi sürücülükleri de bize göre çok iyi. 

Benim Budget ile sempatik kanal anlaşmam var, bana uygun araç buluyorlar genelde. 

Gezilecek yerlere sonra girerim...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

55 dakika önce, Cem Boneval yazdı:

sürücülükleri de bize göre çok iyi

Sürüş/kural ve radarlar konusunda hiç sıkıntı yaşamadım.

Evet en ufak bir sıkıntı durumunda affetmiyorlar, bende de hiç sıkıntı olmadı ama arkadaşların başına gelen olaylar oldu.

Gezi konusuna gelince, galiba Porto tarafını sonraki gezilere bırakmak hususunu düşünüyorum zira 4 tam gün ancak Lizbon ve çevresine yetecek gibi duruyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

46 dakika önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

Gezi konusuna gelince, galiba Porto tarafını sonraki gezilere bırakmak hususunu düşünüyorum zira 4 tam gün ancak Lizbon ve çevresine yetecek gibi duruyor.

Bence Porto Lizbon'dan çok daha sevimli. İkisine de ikişer gün yeter. Ama amaç orada yerli gibi yaşamaksa 10'ar gün bile az olur.

Ben Lizbon'a bir daha gitmeme ama Porto olabilir.

Bir de Şubat pek sevimsiz bir ay. Mekanların çoğu açık havada güzel. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...

Evet efenim kiralık arabayla 6 günlük "road trip" şekinde yaklaşık 1600 km İspanya tatili yaptım , döndüm. BEN YAPTIM SİZ YAPMAYIN ? 

Hidden cost'lar acaip yüksek Gürkanın da dediği gibi.  Park yerleri çok pahalı, adamlar zerre ingilizce konuşmuyor. Çarşamba akşam 18 de bırakıp cuma sabahı 10da aldığın araba için 3 gün park parası istiyor ve 1,5 gündür orada olduğunu 2 gün parası alması gerektiğini anlatamıyorsun. Barcelonadan çıkıyorsun paralı yol 6,5€ alıyor ohh valenciaya kadar 6,5 € iyimiş diyorsun. 10-15 km sonra bir daha gişe geliyor 5€ daha alıyor. 5km sonra bir gişe daha geliyor, bilet verip yolun sonunda  bir de 32 € alıyor ? Ne oluyor ya kombine yumruk yiyen boksör gibi olduk. Parayı nasıl ödeyeceğimi de anlamadım. İki gişe arasında durup koşturanları şimdi anlıyorum ? İlk seferinde arabayı iki gişe yolu arasına çekip koşturmaya başladım. Allahtan koca ispanyada ingilizce anlayan tek görevli ?şansıma denk geldi de  cash gişesini gösterdi geçebildim (Düşün madridin en sosyete yeri Gran Via üstünde metro durağı var. İçinde görevli kadın var. Tek kelime ingilizce bilmiyor. Niye oturduğunu anlamadım oraya bilet satmıyor turiste cevap vermiyor ) . Bu arada otoyol parası cash olunca da  makineyeymiş ben içinde adam olan gişe arıyorum boşuna. 

Büyük şehirlerde 2-3 saat park 9-10€ (bulursan) , gecelik park 25 € . Yol üstü parklar anladığım kadarıyla şehir kartı gibi birşeyi olan şehir sakinlerine özel. Yanılmış da olabilirim. Zaten parkomat ful ispanyolca ben nasıl anlayacağım. Az küfretmedim ulan hayvan herifler madem öyle ispanyolca bilmeyene araba kiralamayın diye. 

1600 km için ful to full yaklaşık 134,5€ yakıt parası ödedim. Şehirlerarası yollarda ful klima + 120-126 fiks cruise ile... 1 litre benzin 1,30-1,40€ (her şey en pahalı Barcelonada) . Bir diğer sorun paralı yollarda değil ama  şehirler arası normal yollarda benzinci bulmak oldu. Özellikle toledo çevresinde navigasyon hiç güncel değil. 100 km ye yakın yol üstünde hiç istasyon yok. Navigasyon hep içeri girerek alınacak yerleri gösteriyor. Giriyorsun orada benzinci yok. Buna karşın navigasyonda yer almayan bir benzinciyi neyse ki (ışık yandıktan 20-30 km sonra ) yoldan hemen içeri girince bulabildik de yakıt aldım. O kadar endişelendim ki 90km hıza inip klimayı kapatmıştım o derece .  

Hiç araba kiralamaya gerek yok. Atla trenle gez bence. 

Opel astra K 1.4T düz vites verdiler. Geri görüş kameralı , navigasyonlu, şerit takip, kör nokta uyarı, park mesafe sensörü ve otomatik park (hiç kullanmadım) vs vs. Bu arabayı eşim için almayı düşünüyordum zaten denemiş de olurum dedim kiraladım. hatta sahibinden favorilerimde duruyor. Sürüşü özellikle direksiyonu çok kötü memnun kalmadım. Almam ben bunu.. Arabanın kiralama fiyatı oldukça pahalıya geldi. Çünkü benim kredi kartım yok (daha doğrusu eski bankaya kıl olup kapattırdım yenisi ben ispanyadayken çıktı bugün alacağım) . Mecburen eşimin adına kiralayıp ben 2. sürücü oldum . 6 gün gün için 90€ ekstra 2. sürücü masrafı oldu. Çocuk aldığın sigortalar yetersiz abi ful kasko al 80 € daha ödeyeceksin birşey değil dedi. Arabanın donanımın gazına geldim aldım. Yaklaşık 170€ ekstra kiralama ücreti. 120€ park ücreti, yaklaşık 90 € otoyol ücreti çıkmış oldu (Valenciada uyanıp navigasyonu "paralı yolları kullanma"ya çevirdim öyle olunca mesela da 307 km lik yol 375 km ye çıktı . Fakat ful kasko aldığım iyi oldu. Çünkü kapalı parklarda yerler dar. Madride indim kapalı otoparka çektim. Çıkarken sol arka çamurluğun çizilmiş olduğunu gördüm. 

 

Komk bişey daha: bizim çocuklar herşeyi yemediği için her öğlen Burger king Mc donaldsa vs gittik. Önce ekrandan sipariş verip almada tecrübeliyiz . İşte chicken burger 6,5 € Big king 7 € falan. Biz hanımla başka şeyler yiotuz atıştırıyoruz falan. Valenciada kuyrukta önümüzdeki çocuk ekranı yukarı aşağı değil de sağa sola kaydırınca promosyon menüler olduğunu gördük. 2li menü 5€ +whopper ve chicken burger 1€. Yani 7€ ya 4 sandviç 2 patates ve 2 kola alınabiliyor. Oysa biz 14-15 veriyorduk sadece 2 sandviçliye ??

--7 dakika sonra eklendi--

Haa bir şey daha var. Toledo çok dar sokakları olan 2 at yan yana geçsm yeter yokuşlu eski bir şehir ve navigasyon bizi şehrin o yollarına soktu daracık yerler mümkün değil geçmek. Bir yer var resmini çekemedim, o kadfar dar ki duvarların kçşelerini ayna boşluğu şeklinde oymuşlar. Çok endişelendim orada da ..

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Madrid'de restaurantlar ve Bazı büyük mağazalar hariç ingilizce bilen pek yok. (Polisler dahil) Ama el kol ile anlatmaya çalışıyorlar. Tren biletleride 2 kişi için Madrid-Valaencia kişi başı 71 Euro fiyatlarda yani trende çok ucuz değil, ama ş.içi ulaşımda Uber çok iyi ve ucuz, Toledo için Google Maps bile güncel değil. Valenciada Cadde üzeri yol kenarında 2 makineli kaldırımdaki benzin makinelerini belki görmüşsündür. Valencia'da Bioparc ve Oceanographic Park buraları en güzel yerleri. Ama iki yerde'de 1'er gün gidiyor.

Birde adamlar kredi kartından temassız ödemeye bayılıyor. Bizim kartlarda 100 TL limit olunca adamlara 20 Euro üzerine aman çekme diye anlatmak dert oluyor.

 

Edit: Mayıs sonunda 10 gün gezip geldik.

Tuncay A. tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

5 saat önce, H. Cenk yazdı:

BEN YAPTIM SİZ YAPMAYIN

E zaten yazdıklarından sonra kimse yapmaz. İnsan biraz gezdiklerini gördüklerini yazar, varsa yoksa Avro hesabı.

Ben üç kere kiralık arabayla neredeyse birer hafta İspanya gezisi yaptım hiç öyle pahalı gelmedi bana, hatta Portekiz'den sonra Avrupa'nın ucuz ülkelerinden bile sayılabilir. Bir Danimarka ya İsviçre'ye git (daha doğrusu bu durumda sakın gitme) de gör farkı. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir saat önce, Cem Boneval yazdı:

E zaten yazdıklarından sonra kimse yapmaz. İnsan biraz gezdiklerini gördüklerini yazar, varsa yoksa Avro hesabı.

Ben üç kere kiralık arabayla neredeyse birer hafta İspanya gezisi yaptım hiç öyle pahalı gelmedi bana, hatta Portekiz'den sonra Avrupa'nın ucuz ülkelerinden bile sayılabilir. Bir Danimarka ya İsviçre'ye git (daha doğrusu bu durumda sakın gitme) de gör farkı. 

Fakirim abi ne yapayım ? Resimleri bilgisayara aktarayım. Zaman bulursam yazarım bir ara.  

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Birkaç tane enteresan tecrübemi şimdi anlatayım ?  

- Bindik astraya nav ispanyolca. Zerre anlamıyoruz. Orada bekleyemiyorsun da,  çıktık yola kurcalayıp duruyoruz. Şerefsizler zaten şu park noktasından al git diyor insan bir anlatır arabanın ayarlarını yapar. Zaten şikayet yazdım bu konuda. Neyse dil seçeneğini bir türlü bulamıyoruz. Yol ikiye ayrılıyor ikisi de Madrid. 5-10 dk sonra büyük oğlum bir şekilde dil seçeneğini buldu ve Türkçeye çevirdik rahatladık. Fakat bunların yoluna aşina değiliz sağa arkasından keskin sağa gir diyor. Ulan normal sağ keskin deyince ters yöne girmeye kalkıştım vs. İlk gün sanırım 20-25 km fazladan döndüm Madrid çevre yollarında. 

- Valenciada kalacağımız ev Bioparka bakıyor. Adam adres verdi Calle John Lennon (Calle cadde demek) , anahtarı da 100 m geride Calle Padre Llansol 20 numaradan alacaksın dedi. Çıktık barcelonadan adresi giriyoruz. İki adres de çıkmıyor. Onlarca kez denedik olmuyor.  Elimizde rezervasyon kağıdı da var. Orada harita var ama çok silik hiç bir şeye benzemiyor. dedik ki ev Biopark manzaralı. Oraya gidelim etrafında gezelim bir şekilde buluruz. Fakat bir süre sonra aklıma bir fikir geldi. Navigasyonun arama kısmına John Lennon yazdım. 25 tane falan seçenek çıktı. 1 km de 8km de 17 km de vs. Valenciaya yaklaşık 200 km var. 200 km sonra bir John lennon caddesi görünüyor ve Valencia, Mislata bölgesinde. Rezervasyon kağıdındaki haritaya baktık , dev Mislata yazıyor. Ohh bulduk dedik. Navigasyona kurduk ki burası kullanılmayan bir yoldur dedi, onun için aramada çıkmıyormuş. Site içi yaya yolunun adı. Neyse navigasyon bizi getirdi. 400-500 m kaldı ki navigasyon bulunduğumuz caddeyi  yazdı. Calle Pare Llansol . Dallama anahtarı alacağımız yerin adresine bir d fazla koyunca onu da bulamamış ? 

- Toledoya girdik yokuşlar dik yollar dar ben hemen gerildim. Derken eve 400-500 m kala bir araya geldik. Yolun soluna tek sıra parkedilmiş sağına çapraz. Sağdaki son araba yolu tıkıyor. Geçilmez oradan ben durdum. Arkama bir kadının kullandığı leon geldi. Ben geri vitese taktım, kadın geri gitti biraz surat yaptı falan. Ben yana boşluğa çekildim. Kadın ralli pilotu gibi harşş diye daldı. Harşş diye 2ye attı o daracık aradan geçti uzadı kayboldu (kimbilir kaç kez geçiyor). Şoförlüğümden utandım. Astrada 360 deree park mesafe sensörleri var. Yavaş yavaş girdim iki taraftan da 3-5 cm ile geçtim. İki araba da uzun süredir oradalar belli. Acaip kirliler ve ikisinin de yolu tıkayan tarafları bol bol çizilmiş. 

- Arabayı verirken ceza yer ve ödemezsen biz cezanın yanında ekstra 40€ alırız dediler. Madridde kalacağım yere geldim. Yolda parkomatlı cep var. Baktım, ispanyolca anlamam mümkün değil. Kimse de yardım etmiyor. Risk aldım. parkettim. valizleri indirdim.   Eve gittim anahtarı aldım. Valizleri bıraktım hemen dönüp biraz ilerideki kapalı otoparka çekmek için tekrar arabaya geldim (park yerini bilsem giderim anahtarı verirken ev sahibi söyledi) maksimum 15-20 dk sonra geldim ki ön camda sıkıştırılmış bir slip şekilli makbuz gördüm. Canım çok sıkıldı. 90€ yazıyor. Arabayı aldım götürüp kapalıya parkettim. Geri eve dönüyorum. Dedik cezayı yemişiz bari ödeyelim de 40€dan bari kurtaralım. Bir tane bisikletçi gördüm. Parkomatın orada bişeyler tıkınıyordu. dedim ingilizce biliyor musun . Biraz dedi. Dedim ben ülkemde yol bisikletçisiyim. Bisikletçiler düzgün insanlardır yardım severlerdir. Rental car ile geldim, buraya 15 dakikalığına bıraktım ama bu ceza gelmiş. Bunu parkomattan ödememe yardım eder misin  Gitti baktı etti. aaa dedi bunun üstünde affedilemez yazıyor. Bunu buradan ödeyemezsin. Canımız sıkıldı.  Ertesi gün Prado müzesinin karşısında yer alan turist information  ofisine sordum bunu nereye ödeyeceğim diye. Biz bilmeyiz. Atocha istasyonunun orada vatandaşlık merkezi var oraya sor dediler. Lan o taraftan geldim geri mi döneyim. Neyse akşam Plaza del Sol de iki belediye polisi gördüm. Hah bunlar bilir dedim. Gittim ingilizce biliyor musunuz dedim. Hee hee gibisinden cevap verdi. dedim turistim rental car ile geldim 15 dk bıraktım bu kağıdı gördüm nereye ödeyeceğim. Polis kağıda baktı. No problem no problem deyip kaçarak uzaklaştı ?. La bi dur bu ceza değil mi uyarı mı bi bilgi ver dallama. Ne yapayım ödeyemedim o cezayı. Kiralama şirketi depozitomu hala ödemedi. sanırım cezaları kestiler ?   

  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 saat önce, H. Cenk yazdı:

Calle Pare Llansol . Dallama anahtarı alacağımız yerin adresine bir d fazla koyunca onu da bulamamış

Dallamanın suçu yok, doğrusu Padre, navigasyona yanlış girilmiş. hem Google hem Tomtom öyle veriyor. 

2 saat önce, H. Cenk yazdı:

Kadın ralli pilotu gibi harşş diye daldı. Harşş diye 2ye attı o daracık aradan geçti uzadı kayboldu

Ben de gözümü kapar dalarım, ölçer biçersen geçemem diye düşünüyor insan.

2 saat önce, H. Cenk yazdı:

Kiralama şirketi depozitomu hala ödemedi. sanırım cezaları kestiler

Senin gezi bir bahtsız bedevi hikayesi olmuş.

Paella'lar tapas falan? Şarap? 

Güzellikler yok mu?

Niye geziyorsunuz siz? Burada arabayı bedavaya kullanıyorsun zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

13 dakika önce, Cem Boneval yazdı:

Dallamanın suçu yok, doğrusu Padre, navigasyona yanlış girilmiş. hem Google hem Tomtom öyle veriyor. 

Ben de gözümü kapar dalarım, ölçer biçersen geçemem diye düşünüyor insan.

Senin gezi bir bahtsız bedevi hikayesi olmuş.

Paella'lar tapas falan? Şarap? 

Güzellikler yok mu?

Niye geziyorsunuz siz? Burada arabayı bedavaya kullanıyorsun zaten.

abi daha kötüsü bugün acaip bir para daha çekmişler. Ulan kiralama fiyatının üstünden 580 € fazla para çekmiş oldular. Çok acaip cezalar yedik herhalde.ya da  Hertz in alt kuruluşu dedik dolandırıcı çıktı ? Kimseye Firefly önermiyorum.

Canım çok sıkıldı. 

paella yemedim , tapas hiç beğenmedim bana göre değil. Sangria acık daha tatlı olsa iyi olurmuş. 

Ama La Casa de Papelin sponsoru Estrellla Galicia birasına bayıldım ? çok hafif içimi çok rahat ama %5,5 alkol. 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Seninkisi tam bir bahtsız bedevi gezisi olmuş, ne diyelim, geçmiş olsun.

Bazı fotoları paylaşayım, anı tazelersin belki 

Barselona - Montjuïc Parkı, çeşmeleri ve sarayı. Burada müthiş su gösterileri oluyor ama biz denk gelmemiştik, bakımda idi.

P1010933.JPG

 

Sagrada Familia, Gaudi'inin katedrali

P1010860.JPG

 

P1010866.JPG

 

Gaudi evi

P1010996.JPG

 

Kolomb heykeli

P1020066.JPG

 

P1020068.JPG

 

Rambla'nın başı, alışveriş caddesi, başka bir özelliği yok.

P1020074.JPG

 

Valencia, eski kent merkezi

P1020149.JPG

 

Valencia, istasyon ve arena

P1020192.JPG

 

P1020199.JPG

 

P1020210.JPG

 

Valencia, Sanat ve Bilim Kenti bahçesinden

IMG_4970.JPG

 

P1020004.JPG

 

Deniz mahsullü paella, yanında bol Sangria, bence pek güzel.

P1010716.JPG

 

Bu arada şarküteride müthişler

P1010730.JPG

 

Toledo

P1010814.JPG

Cem Boneval tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Abi 800 civarı resim 10-15 video var. Ayıklayamadım bir türlü.  Ama temmuz ayında herhangi bir saatte La Ramblayı sizin resminizdeki kadar boş göremedik, hele ki o kadar temiz mümkün değil. Hıristiyan dininin temelleri İtalya ve Fransaya gittim hiç bir Katedralin dini yapının giriş parası aldığını görmedim. İspanyada büyük katedraller paralı idi?

--22 dakika sonra eklendi--

+ biz bu montjuice gidemedik maalesef. Barcelonanın resmi websitesi amusement parka girmeyeceksen araban varsa en iyisi tanatori bilmem ne parkına git arabanı parket 10 dk yürü. Tibidabo funiculer ine bin diyor. Biz de son gün sabah dediğini yaptık. Otoparkı bulduk parkettik 10 dk dediği yolu yürüdük. İngilizce hiç bir ibare yok. Oralar çöl ıssızlığında funiculeri gösteren hiç bir işaret yok. En sonunda biraz dolandıktan sonra bir parkın içine girdik ve çalıların arasında mikro bir tabela ile funikuler diye yön gösteren yön var.Allah belanızı versin parkın kapısına veya resmi siteye yazsanıza yazsanıza parka gireleceğini. 15 dk döndük oralarda  neyse parka girdik Sürpriz: Herhalde 1000 merdivenli yokuşu var. resmen dağın yarısını merdivenle çıkıyorsun. O 1000 merdiveni çıktık (şerefsizler yazsanıza 1000 merdiven çıkacaksın diye) .  Funikulere geldik. Yeni sürpriz:  kapalı..... saat 11 de açılıyormuş, tek yönü de 7,20€ yani 4 kişi in çıka 57,5 € vereceğim. Otoparka da 6-9€ . Hadi vereceğiz de funikülerin 11de açılması ne demek. Daha 1 saat var. Vazgeçtik. Funikülerin oradan bir iki resim çektik kös kös döndük. Park Güell in de içine giremedik. Çünkü funikülerden oraya geçtik satılan bilet akşam 18:30 içinde internetten bilet almak lazımmış kapıda o an için bilet alınamıyormuş ( o da bizim enayiliğimiz). Orada da free alanda biraz dolaşıp Barcelonayı terkettik. . 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.