Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Lastik Seçimi (Genel Sorular ve Yorumlar Burada)


Batuhan Gümüş

Önerilen Mesajlar

dizel 115lik focusumda pt741 kullanıyordum ve memnundum. ancak sport bir lastik sınıfı oldugu için biraz sert ve sesliydi. yeni aldığım benzinliye bgun falken ze914ecorun sipariş verdim. dizel focusu olan bir arkadaşım tavsiye etti sessiz yumusak bir lastik dedi. bende denedim ve onayladım. fiyat olarakta makul. 313 tl tane fiyatıyla 4 adet aldım internetten. daha detaylı yorumlarımı kullandıkça yaparım burada tekrar.  pt741 360tl seviyelerinde en ucuzu. petlas sever olarak falkenler beni umarım şaşırtır. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Değişeli bir ayı geçti, ama yazmak ancak aklıma geldi. 

Malum ben 225/45-17 kullanıyorum, hem geniş hem ucuz olsun diye.

GY F1 asymm 2'ler ile 20K üzerinde km yaptım, memnundum, ancak son zamanlarda klasik diş derinliği kaybetmeden sertleşeme ve tutunma azlığı sorunları başladı. Hele ki yedek araç olarak verilen Focus'taki Primacy'lerin 205 ile bile daha iyi tuttuğunu görünce değiştirme kararını vermek kolaylaştı nispeten.  Nispeten diyorum çünkü fiyatlar pek sevimsiz. 

Modele karar vermek de zor olmadı, 2016 yılından beri testlerde genellikle ilk sırayı alan Michelin Pilot Sport 4 aldım. Rodajı 500 km civarında sürdü, hatta başlarda bayağı bir hayal kırıklığı yaşadım. Ancak şu anda nasıl daha iyi olabilir düşünemiyoum...

GY F1 asymm 2 ile kıyaslanırsa direksiyonu merkezlemede biraz daha atıl, yoldaki çatlakları çok daha az takip etmekte, tutunma hem yanal hem frende daha iyi, özellikle ıslakta şaşırtıcı düzeyde iyi, konfor açısından daha sert, yakıt tüketiminde de kabaca %3 daha yüksek. 

Sökme takma, rot ayarı ve balansla taksitli 2500 TL gibi bir maliyeti oldu, ama erken dönem performansına baktığım zaman değer diyorum. 

Mutlu evliliğimizin ne kadar süreceğini de zaman gösterir artık... 

Cem Boneval tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

aralık sonu ocak başı düşeceğini düşünüyorum hala ama yoğunluktan dolayı kar yağarsa gitmeyiveririm mantığı çalışmadığı için, hazır o tarafa da gitmişken, bu hafta kar da göründüğü için aldım sonunda kışlıkları.

 

aslında petlas alacaktım ama birilerinin dediği gibi olmasın diyip conti aldım.

 

şaşmazda çağlar lastik var, Türkiye genelinde bulduğum en ucuzu şuan, 400tl. Memnun kaldım tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
05.12.2018 - 13:09 tarihinde, Cem Boneval yazdı:

Michelin Pilot Sport 4 aldım. 

Abi lastik alma arifesindeyim. Yük ve hız indeksleri nedir acaba? Genel anlamda olumsuz bir durum varmı? Bu ebat değil şu ebat al veya xl olanından al/alma vb. diyebileceğin husus var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Artık kışın sonuna yaklaşmaya başladık. Kış lastikelrini takarken cpc2leri çöpe atmıştım.

 

Yaz lastiği almam gerekiyor ama fiyatlar uçmuş durumda. 205 ölçüde lastik tavsiyelerine açığım. (mantıklı fiyata iyi markaların 215 lastiğini de tercih edebilirim konfor açısından ? )

 

İncelediğim kadarıyla tercihim aşağıdakiler etrafında dolaşıp aralarından biriyle sonuçlanacak gibi.

 

michelin primacy 3 ya da 4

cpc5

pilot sport? ( @Cem Boneval abinin fikrini almak koşuluyla)

 

Ya da nokian WR D4'leri satışa çıkarıp 4 mevsim, mesela cross climate? (cross climate ile ilgili fazlaca kötü yorum okudum,her mevsim kaydığı yönünde)

 

 

Kerem Bozdoğan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben lassalardan çok memnundum. şimdi lassanın ürettiği dayton kullanıyorum. bir sıkıntı, sorun yok ve ama lassa kadar kendimi güvende hissetmiyorum nedense. özellikle bozuk yollarda(memlekette düzgün yol yok zaten) çok dayanıklı lassalar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Primacy 4ler 400 tl/ad aşağısında fiyat bulmak imkansız 3 aydır takip ediyorum . Bir ara falken arasında gittim geldim 250 tl/ad erken aşınması ve sertleşmesi nedeniyle vazgeçtim.  Primacy 4 piyasasını takip ediyorum ? marta kadar buluruz umarım 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.