Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2016 Hyundai Elentra Tanıtıldı


Semih G.

Önerilen Mesajlar

Hyundai'nin C sedan ligindeki kozu Elentra tamamen yenilendi. 

Anavatanı Güney Kore'de Avante ismi ile satılan model bir önceki kasaya göre daha ağırbaşlı görünse de ustaca kullanılan tasarım detayları sayesinde daha elit bir görünüme kavuştu. 

 

Tamamen yeniden tasarlanan Audi tarzındaki ön panjur sayesinde modelin görünümü gerçekten de oldukça farklılaşmış. Ayrıca ledli gündüz farlarına sahip olan tampon ön panjur ile iç içe geçmiş ve bu da oldukça şık bir detay olmuş. Aracın aerodinamiğine olumlu katkıda bulunan bu tasarım anlayışı sayesinde rüzgar direnç katsayı değeri (cw) 0.27 olarak elde edilmiş ve bu da gerçekten çok iyi bir değer. Bu değerin düşük olması yakıt tüketimi ve aracın içindeki ses düzeyini olumlu bir şekilde etkiliyor. 

 

Genel görünüm itibariyle boyutlarını saklasa da yeni Elantra bir önceki kasaya göre 2mm daha uzun ve 2.4mm daha geniş. Yükseklik ve iz genişliği ise değişikliğe uğramamış. Sonuç olarak boyutlarda önemli bir değişiklik gerçekleşmedi. (Uzunluk 4569mm x Genişlik 1800mm x yükseklik 1435mm x iz genişliği 2692mm)

 

Aracın şasisinde kullanılan yüksek dayanımlı çelik miktarı %53 olarak açıklanıyor ve bu değer günümüzde üretilen otomobillerin %21 değerinden oldukça yüksek. Bu sayede Hyundai oldukça katı kuralları bulunan Amerikan IIHS ve NHTSA kurumlarının yaptığı testlerden 5 yıldız almayı hedefliyor. Bu hedef standart olarak sunulacak olan bir çok güvenlik sistemleri ile çok da uzak görünmüyor.

 

Diğer taraftan aracın kokpiti bir önceki modele göre tamamen değişti. Modern ancak oyuncaklı görünüme sahip kokpit yerini artık daha tutucu ancak çok daha kullanışlı ve kaliteli görünen tamamen yeni kokpite bıraktı. Kokpitteki en dikkat çekici unsur ise 7 ve 8 inc genişliğinde Apple Car Play ve Android Auto bağlantı özelliğine sahip olacak olan eğlence sistemi. Bu sistem sayesinde akıllı telefonunuzun ekranını bu ekranda aynen görüp dokunmatik olarak komut verebiliyorsunuz.

 

Ülkemizde de kullanılmakta olan 1.6 litre atmosferik benzinli motor artık yerini 1.4 litre turbo benzinli motora bırakıyor. Yeni motorun gücü 128hp olarak açıklanıyor ve bu değer mevcut motor ile neredeyse aynı. 158nm olan tork değeri ise 211nm'ye çıkacak. Ortalama tüketim değerinin ise 6.7lt/100km olacağı belirtiliyor. Mevcut 1.6 lt atmosferik motorda bu değer 7.1lt olarak açıklanıyor. Diğer taraftan 6 ileri otomatik şanzuman artık yerini 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzumana bırakıyor.

 

1.6 litre turbo-dizel ünite ise ufak iyileştirmelerle kullanılmaya devam edilecek. Bu motor halen 6 ileri otomatik şanzuman ile sunuluyor. 7 ileri otomatik şanzumanın kullanılıp kullanılmayacağı henüz belli değil.

 

Tanıtılan model Amerikan versiyonu olsa da Türkiye'ye gelecek olan model ile arasında önemli bir farklılık olmayacaktır. Yeni Hyundai Elantra'nın 2016 ilk çeyreğinde ülkemizde satılmaya başlanması planlanıyor.

 

Fotoğraflar;

 

2017-Hyundai-Elantra-USA7.jpg

 

2017-Hyundai-Elantra-USA1.jpg

 

2017-Hyundai-Elantra-USA2.jpg

 

2017-Hyundai-Elantra-USA5.jpg

 

2017-Hyundai-Elantra-USA11.jpg

 

2017-Hyundai-Elantra-USA12.jpg

 

2017-Hyundai-Elantra-USA15.jpg

 

2017-Hyundai-Elantra-USA20.jpg

 

2017-Hyundai-Elantra-USA22.jpg

 

2017-Hyundai-Elantra-USA26.jpg

 

2017-Hyundai-Elantra-USA37.jpg

 

Dipnot: Sekizsilindir.com sitesinden alıntıdır.

Bence Hyundai bu işi fazla abarttı, Tuscon'dan sonra buda '' harika! '' olmuş.

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 dakika önce, Hakan Saraylı said:

Nedense yeni halini hiç beğenmedim, eskisi daha özgün ve daha çekiciydi.

Birde Elentra D sınıfı değil miydi yahu ?

Yenilerde i40 eskilerde Sonata diye biliyorum ben Hyundai'nin D sınıfı aracını ama

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ruhsatta segment mi yazıyor :S 

Elantra C sınıfı arkadaşlar D değil.

 

Hyundai iyi araba yapıyor lakin, duygu ve sezgi olarak iç mekanda Avrupalıya pek hitap etttiğini söyleyemem.

Genlerini koruyarak gelişiyorlar aslında değişmiyorlar. 

 

Bir de: i30>Elantra

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Peter Schreyer'in bence hangi modeli örnek aldığını bulmak pek zo değil. 

Yedi farkı bulunuz...

hyundaivsMondeo.jpg.17ac9f4ba2c1d4555c4be176acc7e45f.jpg

Hocam belli bir fark var mı bilemedim ama Elentra mondeonun makyajlı hali gibi olmuş.Mesela sis farları güzel.Ön ızgaranın asağı kadar uzamasıda hoş olmuş.Ancak bunlar mondeoda olursa bi anlamı olur.

Resimlerde bile Elentradaki klasik Koreli hafifliği belli oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

5 dakika önce, Hamza Atmaca said:

Benim arkadaşta vardı elentra 2012 model.İddalaştık ben C dedim o D dedi.Ruhsatı açtı D yazıyor.

Ruhsatta segment yazdığını bende ilk defa duyuyorum. İ30 ve Elentra arasındaki ilişki Golf & Jetta gibi diyebiliriz aslında, ikiside C sınıfı ama biri sedan diğeri hb rakiplerinin peşinde. 

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Elantra c, i40 d, genesys ki artık kendi adıyla marka üretilecek e mi deniyor. S mi bir üstü. Ben olsam mevcut tasarımı korurdum, işçiliğe daha çok önem verirdim. Kasanın arka eğim vs aynı, ön düzenlenmiş. Hele gelsin bakarız. 1.4 tb motor iyi eğer ben 6,5 la binebilirsem. Ön panjur abartılı olmuş. Yinede hyundai iyi yolda. 

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

4 saat önce, Murat Kavuk said:

Ben de resimleri ilk gördüğümde mondeo'yu görür gibi oldum. Gündüz farları demode olmuş. Direksiyonu düğmeye boğmuşlar.  Gerisi fena değil, ben çok da beğenmedim.

gündüz farı derken neyi kastettiniz.. alttakiler mi, bende şu anda kullanılan gündüz farı zannettim ama onlar sis farı olmuş, gündüz farı normal farı çevreliyor sanırım..

farları eskiye göre sadeleşmiş ama güzelliğini koruyor.. elnatrada sevmediğim şey yandan bakınca o koca poposu.. arka çamurluğun üstü, o bölgeye çizgi konmuş ama arka tampon hissiz, büyük ve kaba

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.