Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

15B22 - TCM SOFTWARE UPDATE


Olcay Sert

Önerilen Mesajlar

5 dakika önce, mustafa ilteke said:

Selamun Aleyküm arkadaşlar Malatya da  güncellemeyi yaptırdım  motor ve şanzıman güncellemesi yapıldı kalkışlarda olan titreme yok denecek kadar düşmüş  araç  daha rahat vites geçişlerini yapıyor yalnız devir saati 1 in hemen altında oluyordu şimdi biraz daha aşşağı inmiş bunun (zarar veya faydası var mı ? )birde merak ettiğim bu güncelleme araç çalışırken mi yapılıyor çünkü ayda bir sefer gidiyorum Malatya ya  bu sefer önceki gittiklerim den fazla yakıt harcamış oldum cevaplar için teşekkürler.

Araç kapalı ve akü şarjına bağlı olarak yapılır güncelleme. Rölanti devri 0.9 0.8 seviyelerinde olmalı bunun bir zararı yoktur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Uzun zamandır başlığın altına güncelleme sonrası durumu yazayım, başlığa denk gelen sorundan muzdarip kişilere belki bir faydası olur diye diyordum ama bir türlü fırsat olmadı. (dönüp bakınca neden yoğunum ben de anlamadım, sanki aya roket gönderiyorum) Haftasonu minik prensesimin yoğun ısrarları sonucu bu havada geldiğimiz yazlıkta neticemiz donarken fırsat bu fırsat yazılım sonrası aracın ne hale geldiğini yazayım dedim.

 

Yazılım sonrası şanzımanın ilk 100 km civarı tepkileri son derece keskin ve sertti. Hatta rahatsız edici keskinlikte vites değişimleri yapıyordu. Sıkışık trafik içinde sonuç pek parlak görünmüyordu. Sonrasında yavaş yavaş şanzımanın tepkilerinde ciddi bir yumuşama oldu. Konfor yazılım öncesine göre kat kat arttı. Şanzımandaki en büyük konforsuzluklardan birisi olan vites kararsızlığı neredeyse hiç görülmemeye başladı, araç vitesler arasında aşağı yukarı bocalayıp tüm tadımızı kaçırmayı bıraktı. Şanzıman trafik olmayan kullanımlarda neredeyse size varlığını unutturuyor.

 

Gelelim trafikte kullanıma, benim yazılım öncesi en büyük problemim buydu aslında. En ufak bir trafikte bile gerim gerim geriliyordum. Yazılım sonrası ilk iki vitesteki gaz tepkimesi epey sağır hale gelmiş. Sanzıman aracı epeyce bir süre yarım kavrama tutuyor ve gereken hızı yakaladığına emin olup tam şekilde kavrıyor. Açıkçası ilk kullanımlarda bu durumu fark ediyorsunuz ama hem şanzımanın size alışması hem de sizin bu duruma (belki de normal bir durumdur bilemiyorum) alışmanızla artık hiç fark etmeden devam ediyorsunuz. Aracın vites değişimlerindeki kararlılık trafikte de artı konfor olarak yansıyor. Bu arada benim sorunum azalmış olsa da devam ediyor, bunun sebebinin kavramalarımın bu yazılıma kadar olan süreç içerisinde epeyce yıpranmaları olduğunu düşünüyorum. Araç trafikte eskisi kadar olmasa da ıslanmış kedi misali titremeye devam ediyor. Kavrama değişimi için servise uğramadım çünkü geçmiş tecrübelerle sabit bu sarsıntıların Ford'un standartlarının altında kaldığı için kavrama değişimi olmayacağı söylenecek, hiç sinirleri yıpratmaya gerek yok diyerek devam ediyorum şimdilik hayatıma.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

24750 im aracım. 750 km oldu her halde yazılım yükleneli. Şiddetle öneriyorum. Şükür hic bir sıkıntısı yok. Bașlangiçta pisikolojik diye düşündüm ama araca bir ataklıkta kattı.

Rölanti devir saati 800 ile 900 d/dk arasında bu arada bir rahatsızlık hissettirmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.