Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Opel İnsignia 1.6 dizel otomatik testi (24 saat)


Hakan Saraylı

Önerilen Mesajlar

@Hakan Saraylı eline sağlık abi.Mükemmel analiz olmuş.

1. Si Ara hızlanması nasıl?

100 de yapıştırınca hopluyo mu yoksa hazmedip sonra mı canlanıyor.

Bu 136 hp lik motoru 2.0 motorlarla kıyaslıyorlar.Ben ayni stabile nin olduğunu düşünmüyorum işin açığı.Bir de senden duyayım.

2. Si Virajlar nasıl?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

21 dakika önce, Hamza Atmaca said:

@Hakan Saraylı eline sağlık abi.Mükemmel analiz olmuş.

1. Si Ara hızlanması nasıl?

100 de yapıştırınca hopluyo mu yoksa hazmedip sonra mı canlanıyor.

Bu 136 hp lik motoru 2.0 motorlarla kıyaslıyorlar.Ben ayni stabile nin olduğunu düşünmüyorum işin açığı.Bir de senden duyayım.

2. Si Virajlar nasıl?

Ara hızlanmaları güzel fakat öyle koltuğa yapışmayı çok beklemeyin hafifçe yaslıyor diyelim, 100'de yapıştırınca hoplama diye birşey yok, iyi hızlanıyor, sakince ama çevik.

2.0 motor ile kıyaslama işi biraz göreceli şekilde yanlış şöyle ki 150-160 bandına kadar yakasını bırakmaz ama sonrası yok. Benzer verileri olan kendi aracım 140 PS ve 320 Nm. değerlere sahipken bile (şimdi yazılım ile 177 PS 423 Nm. koltuğa resmen çiviliyor) daha canlı his veriyordu, yüksek hızlara çok çabuk ulaşıyordu.

Flexiride "spor" modu ile virajlar çok keyifli, direksiyon tepkileri çok net. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu ay sonu benimde sıram geliyor test için, henüz kullanmadım ama bence bu arabanın en büyük eksisi, yakın zamanda kasa değiştirecek olması. 2009 yılından beri yollarda olmasına rağmen tasarımı bence hoş, ama neyazık ki herhangi bir arabanın bir sonraki kasası yollara çıktığı gün bir öncekine kimse bakmak istemiyor...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

En üst paket olan Spor versiyonda ki koltukları inceledim, recaro tarzı baldır desteği ve yanal destekler çok iyi, spor paketin koltuklarını çok beğendim. Spor pakette ayrıca farklı difüzör, spoiler, etekler ve jantlar kullanılmış. Spor şasi, alüminyum pedal seti  ve sunroof ile geliyor.

Kendi arabamı yıkanmış ve temizlenmiş olarak teslim aldım. Opel'e böyle bir test sağladığı için teşekkürler.

115bin TL. olan Spor paketi 111bine bıraktılar.

8 dakika önce, Bekir B. said:

Hakan keşke Ank, gelseydin hem seni hem düldülü görür şiş künefe yapardık..

Bu arada emeğine sağlık iyi bilgiler edindik...

Hafta sonu erken alsaydım keşke, ama gelirim bir gün abi.

Hakan Saraylı tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ağzınıza sağlık, güzel bir anlatım olmuş. Test videolarını da izlemiştim. Hemen hemen benzer tespitleri yapmışsınız. Özellikle baldır desteğinin yetersiz olduğu hemen her testte belirtilmiş. Ancak yalıtım konusundaki sıkıntıyı ilk sizden duydum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bilader geçen cuma aldı aracı bir günlüğüne, şöyle binip 1-2 tur yanında bende oturdum. en full modeli, adaptif şase falanda var..

19 jant.. süspansiyon kazık gibi, tour diye düğme var basıyorsunuz süspansiyon yumşuyor bir miktar ama bana göre yetersiz..  bence standart olarak süspansiyon yumşak olmalı uzun yola giderken sertleştirilmeli, yani tam tersini tercih ederdim. motor performansı focus dizel kadar.. arkadaşımız 160 dan sonra isteksiz demiş ama bilader başarılı bulmuş.. rüzgar sesi ise 150 den sonra ötüyor dedi, arkadaşın bindiği gün belki hava esintili idi, çok ses alıyor yazmıştı.. sürekli ş.içi biniş, ankara yolunda 180 e kadar hız yapıldı, 24 saati 6.4 ortalama ile bitirdi.. motor performansı D sınıfı araca yakışmıyor ama tüketim çok iyi o ağırlığa ve bg e göre.. aracım büyük olsun ama performans istemem diyene iyi bir araba.. biraz basınca hemen 7 lt nin üzerine çıktı ilk anlarda..

 

dün de bir arkadaşa aldık insignia yı  :)  orta donanım dizel manuel, 90 bin.. 2 yıl garanti uzatma hediye.. kasım kotası, öğretmenler günü vs etkili oldu sanırım.

 

sevdiğim birşey de hem pejo hemde opel 4800 tl gibi fiyatlara 100.000 km bakım satıyor.. 100.000 kaç yılda dolduracağız dedik.. veya 7 bakım dediler.. oldukça iyi.. peşin para veriyorsunuz ama yok az, çok, pazarlık, kazıklandık duygusundan arınmış olursunuz. 5-6 lt yağ alsa, ilerde V kayışı vs düşünüldüğünde fiyat makul o sınıf araç için. ilk bakım normalde 630 tl imiş..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 25.11.2015 23:01:10, Mehmet Demir said:

arkadaşımız 160 dan sonra isteksiz demiş ama bilader başarılı bulmuş.. rüzgar sesi ise 150 den sonra ötüyor dedi, arkadaşın bindiği gün belki hava esintili idi, çok ses alıyor yazmıştı.. sürekli ş.içi biniş, ankara yolunda 180 e kadar hız yapıldı, 24 saati 6.4 ortalama ile bitirdi.. motor performansı D sınıfı araca yakışmıyor ama tüketim çok iyi o ağırlığa ve bg e göre.. aracım büyük olsun ama performans istemem diyene iyi bir araba.. biraz basınca hemen 7 lt nin üzerine çıktı ilk anlarda..

Hocam ben incelemeyi tamamen Mondeo MK4 ile kıyasladım ondandır (MK5 yalıtım konusunda çok daha başarılı), kullandığım gün hava oldukça güzeldi, arabanın yalıtımı Mondeo ile kıyaslanınca vasat kalıyor bunu sadece ben değil arabaya benimle binen ve benim arabamı çok iyi tanıyan bütün arkadaşlarım hemen farkettiler.

Motor performansı beklentiye göre 1.6 için başarılı denebilir, ben isteksizlik gördüm, başkalarının beklentilerini karşılayabilir ona lafım yok, ama her zaman diyorum ki bu sınıf araçta en az 2.0 veya üzeri hacimli ve güçlü bir motor olmalı bunu bir kez daha kendime ispatladım.

Hakan Saraylı tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Hakan Saraylı  ben kısa süre bindim yalıtımı test etmedim ama motor konusu haklısınız, belirttim zaten d sınıfı aracın performansı focus kadar. Bir mercedes bmw ayarında basınca sollaması için 2.0 şart. Volvo da artık 1.6 dizel çıkarmayacakmış

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.