Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Euro Ncap'tan Yeni Test - Yaya Algılama


Yakup Ç. A.

Önerilen Mesajlar

Euro Ncap genel sekteri Dr Michiel: 'Yaya algılama testini dünyada ilk kez biz, bir çok araçta kaza önleme sistemleri var ama sadece bazıları yaya algılama sistemine sahip. Artık kullanıcılar, üreticilerin gücenlik iddialarını bizden kontrol edebilecek' dedi

 

Bu testte üç ayrı senaryo olacak; yetişkin bireyin yürüyüşü,koşusu ve çocukların park halindeki aracın arkasından çıkışı. 

 

Testten iyi sonuç almaları için 40 km/h altında tamamen kazayı önlemesi gerekiyor, 40 km/h ve 60 km/h hızları arasında ise çarpışma hızını 40 km/h altına indirmesi gerekiyor ki yaya hayatta kalsın.

 

Teknoloji hızla gelişiyor olsada kazaları tamamen engellemek şuan için mümkün değil.Ancak iyi donanımlı bu araçlar ile kazaları azaltmak mümkün. 2016 yılı ile bu testler Euro Ncap sonuçlarına katılacak.

 

Şimdiye kadar bu teste katılan modeller: Audi Q7, BMW 2-Series ve BMW i3, Ford Mondeo, Lexus NX, Mercedes C-Class, Mini Cooper, Volvo V40, XC90, Toyota Avensis ve VW Passat.

 

 

 

5641cb423d777_ScreenShot2015-11-10at12.4

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu da bizden alıntı :) 

MONDEO

Yaya algılama sistemi 80 km/h hıza kadar çalışabilmekte. Eğer araç otomobil önünde yaya görür ve çarpışma ön görür ise önce sesli ve görsel uyarı yapar ardından tepki gelmediği taktirde frenlemeye başlar.
Mühendisler sistemi önce kapalı yollarda gerçek boy manken ile denemeler yaptı ardından gerçek hayat koşullarında testlerini sürdürmüşler.
Gerçek yaya testinin çok önemli olduğunu söyleyen aktif güvenlik mühendisi bu test için 500,000 km'den fazla yol kat edildiğini iletti.

 

 

Kaynak

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.