Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ford Focus 1.6lt Ecoboost 180 hp test - 8. ETAP


Önerilen Mesajlar

Bazen diyorum ki, yakıt ekonomisi falan boş, yanlış yaptım, diyorum kendi kendime ama, anlık yakıt tüketiminde 4-4,5 lt ile gittiğini görünce de ayrı oluyor tabi. Ama arabayı zevki için alacak varsa arkadaşlar kesinlikle benzinli alsın. Gaza bastığınızda tepki verme süresi insanın canını sıkabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bu araçla test sürüşüne çıktığımda gaza basmaya korkmuştum. hem pedal hassas hemde tork patlaması çok fazla gelmişti bana. çok güçlü araçlara binmişliğim yok, ama dizel ve yüksek torklu araçlarla karşılaştırdığımda çok farklı bir motoru var. bizim gibi amaca yönelik olarak düşünenlere değil de keyfine düşkün olanlara göre...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Takip ettiğim forumlardan birinde Focus sahibi bir abimiz F3 ecoboost testi yapmış. :aman: En uygun burasını gördüm.

"

Gelelim Defalarca test ettiğim,halada test etmeye devam ettiğim doymadığım doyamadığım Focusa :D

Aracı genel anlamda F2 den başarılı buluyorum malzeme kalitesi,işçilik anlamında aşmış Ford.. Sürüş özellikleri gerçekten İYİ denilebilicek bir araç.. Mercedes kadar olmasada Megane dan falan çok çok çok iyi..182 ps lik motor mercedesin 1.6 156 lık kompresor motorundan başarılı performans ve yakıt anlamında.. Mercedesin otomatik şanzıman kullanmasıda belki biraz törpülüyor olabilir tabi,Ama 182 lik ecoboostun gidişi çok güzel,son hız galiba teknik verilerde yazdığı kadarıyla 230 du..0-100 de 8 saniye..

Focusda en çok memnun kaldığım şeylerden birisi aracın sürücü odaklı olması.. Yani bir Megane gibi aile aracı havasında değilde daha çok sürücü düşünülerek yapılmış,yağ gibi akan yumuşak vites geçişlerine sahip,hızlanmayla birlikte sertleşen direksiyon çok çok başarılı.. Aracın ESP sini devreye sokmak için yanımdaki elemana sordum zorlayabilirmiyim diye tabi diyince bir uğraş verdim kendimce ama ESP yi devreye sokamadım :( Araç gerçekten oturaklı,yolu ıssırıyor adeta..182 lik Ecoboostda Fren diskleri diğer modellere göre farklı,daha geniş bir disk kullanılmış.. Sanıyorum aktarma organlarındada farklılıklar mevcut..

Fiyat konusunda şuan her C segmenti araçta hatta tüm markaların araçlarında olduğu gibi fiyatlar yüksek.. Ama C segmenti bir araç alıcak olsam Golf veya Focus arasında kalırdım sedan olduğu için Focusu alırdım büyük ihtimalle :D

"

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.