Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Fiestada Motor üflemesi başlangıcı sorun mu?


Nesimi Kılıçaslan

Soru

Arkadaşlar 2005 Model Ford fiesta dizel 1.4 TDCI motor aracım var. 185 000 Km. Aracım oldukça temiz motoruda iyi durumda aslında.Ancak 175000KM de bakım yaptırdığımda motor ustası trigerleri değiştirdiğinde bu aracı biraz daha kullan sonra sat gitsin motorunda ufak bir üfleme var zor hissediliyor ama var demişti. Bende aracımdan gayet memnunum. Yeni fiestalardan da kat kat güzel bence... Gerek hacim gerek tasarım olarak. Hafif bir Motor üflemesi yüzünden sizce aracı satmam mı gerek ?  Yeni araç alma imkanım var. 200 000 km devirmeli miyim ? 

FiestaSTWhite.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 1 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

öncelikle : Motor Üflemesi bizim usta abilerimizin kullandığı bir terimdir. 

Peki Motor üflemesi ile kastedilen şey nedir?  En kısa tabiri ile : Kompresyon kaybı.

Neden olur? Hareketli parçalarda yıpranma, segman benzeri ara parçalarda mekanik sürtünme nedeni ile malzeme kaybı nedeni ile araç fabrika'nın belirttiği "sıkıştırma" oranlarını tutturamıyor ise bu duruma kompresyon kaybı veya sanayi ağzı ile "üfleme" denir.

Ne yapmak lazım?  Öncelikle "üflüyor mu?" :) ona bakmakta fayda var.  Bu amaç ile üretilmiş ve piyasada "Kurbağa Testi" denen (uzun hikaye ama eskiden hamilelik tespitinde kullanılan test'ten esinlenilmiş diyeyim gerisini siz anlayın) bir ekipman var. Bu test cihazı ile silindirler tek - tek ölçülür ve kompresyon kaybı var mı? Var ise ne düzeyde? ...buna bakılır.

Var ise ne olur? Tabi ki öncelikle motor indirilir ve sökülür. Açıp bakarız, nerede aksaklık var? Nerede sorun var? Rektifiye'mi gerekiyor yoksa basit bir segman takımı ile iş halledilir mi? İyi - kötü bir tamir bütçesi çıkar ... çıkan bütçeye göre de yaptırıp yaptırmama kararı verilir.

Sonuç / Tavsiye : Servise uğrayın, olası şikayetinizi bildirin ve aracınızı kompresyon testine sokturun. Öncelikle bir şey var mı? Yok mu? onu öğrenin ... gerisi kendiliğinden gelir zaten.

İyi günler & Hayırlı sürüşler efem  :) 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.