Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Fıkra sonrası Keyifli olan okusun Kafası karısık olan okumasın :)


Rasim S.

Önerilen Mesajlar

Bir gün adamın biri çölde giderken devesini kaybediyor. Adam perişan ve susuz bir biçimde ilerlerken bir galeri görüyor. Galeriye gidiyor içeride bir sürü devenin olduğunu görüyor ve galeri sahibinden kaliteli bir deve istiyor. Deveyi alıp galeriden çıkarken adamın aklına bir şey geliyor ve sahibine dönerek soruyor
-Bu deve nasıl gider, diyor.
Sahibi cevaplıyor :
-Oh bee deyince gider, diyor.
Alıcı:
-Peki nasıl duruyor, diye soruyor.
Sahibi de.
-Allahım sen beni kurtar deyince duruyor, diyor. Adam deveyi alarak galeriden çıkıyor.
-Oh bee diyerek, yola koyuluyor. Belli bir süre gittikten sonra adam ilerde bir uçurum görüyor ve deveyi nasıl durduracağını unutuyor. Deve tam uçurumun kenarına geldiğinde son anda adam :
-Allahım sen beni kurtar, diyor. Deve zınk diye duruyor. Ve arkasından adam :
-Oh bee, diyor.

Şimdi araçlarda ötv ve kdv yalnız 0 km araçlarda geçerli.aracın değeri 30.000 tl bayi kar bedeli içinde diyelim.üzerine ötv+kdv+trafik tescil mtv eklenince farzı misal 70.000 tl diyorum.ama aracın bedeli 30.000 tl gerisi devlete verilen aktarılan vergi.vergide sadece devlete verilir.alan şahıs 10 gün sonra sattığı zaman misal 67000 tl satıyor.ozman ödediği mtv ve kdv nin bir kısmını sattığı kişiden almış olmuyormu?araç bedeli 30.000 iken 67.000 satması bunu göstermezmi. ozaman 2. elde ötv+kdv var desek yanılmışmı oluruz aldığımız şahsa ödedik dersek ötv-kdv..Peki Arac hurdacıya giderse aracın bedeli mi alınmış olur ödenen ötv-kdv mi :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Rasim S.  Sadece Türkiyede ikinci el araçların çok yüksek karla satıldığını söyleyebiliriz sadece. Sizin hesabınız biraz yanlış ama bunun önemi yok. sizin rakamlardan gidelim 30a alıp 67ye satıyor diyebiliriz. Çok yüksek kar var . Kimseye de zorla satmıyor. Beğenmeyen almaz yani 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mecburiyet diye kendimizi kandırıyoruz. Biz başka mutsuzluklarımızdan araba alarak kaçıyoruz. Ne kadar çok para verirsek o kadar aklımızı karıştırıyor.

Kendimizi dostlarımızla daha çok sohbet etmeye çocuklarımızla anne babamızla daha çok konuşmaya versek, daha fazla doğa ile uğraşsak, vücudumuzu geliştirmeye uğraşsak, kültürümüzü geliştirmeye uğraşsak kendimizi sanata okumaya versek daha iyi olur.. 

Bir nevi kendimizi tatmindir araba almak. 

30bine alsak o da yürüyor biz 100binlik 80 binlik almaya bakıyoruz. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ama abi sanırım ayda 1000-2.000km yapan biraz mecbur kalıyor yeni nesil araba almaya güvenlik yakıt meselesinden.30 binlik araç pek beklentiyi karşılayamayabiliyor.modeli düşük d sınıf aracda masrafı ağır.demek istediğim yazınıza katılıyorum ama istisnasıda var bi tanıdığım 2014 BMW 520 i var 0 km aldı araç 1200 km idi ramazan bayramında.kendini tatminlik bunu düşünyorum ama benim gibi hafta sonlarına yozgata gidip gelmek zorunda olma daha önceki aracım temprayla zor olmaya başlamıştı1993 de almıştım 7000kmde 120.000km de ekim 2014 sattm .zaruriyet olmuşdu araç değiştirmem

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önemli olan bana ne kadara mal olduğu. Vergi de bir maliyet sonuçta. Farklı şekilde hesaplar isek, tek bakmamız gereken çeliğin birim fiyatı falan olur. Yani 30 bin lirayı unutun, orası maliyetlendirme de ara bir kademe. Aslan payı devletin olabilir ama arada daha çok yiyici var. Bizim bakacağımız rakam 70 bin lira..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.