Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Dosya masrafi iadesi


İlhan Yalçın

Önerilen Mesajlar

  • 3 ay sonra...
Gecen yil cektigim ev kredisinin dosya masrafi icin bankadan dokumanlari almak icin gittigimde hakem heyetine gitmeyim biz masraflari verelim demisti. Dilekce yazdik bana 450 tl para yatirmislar. Fakat bende kesilen komisyon ucreti 750 idi . Bende eksik para yatirildi diye hakem heyetine gittim. Hakem heyeti lehime karar verdi. Banka buna itiraz etti. Mahkemede banka lehine karar verdi. Avukatlik vekalet ucreti mahkeme masraflarini odeyecwgim gibi gorunuyoe gerekceli karari bekliyorum. Avukat vekalet ucreti ne kadar oderim arkadaslar?

Benim takildigim nokta neden 750 komisyon ucreti kesilip 450 yatirildi. Bankalardan tuketicinin geri aldigi ucret bu degil mi ? Banka burda tuketiciyi kandirmaya calismadi mi sizce ?banka actigi davada benim kotu niyetli davrandigimi soylemis . Ilginc olan banka benden expertiz ve ipotek tesis ucreti toplam 685 tl kesmi ama savunmasinda bu ucretleri kendinin almadigini baska bagimsiz kuruluslara odedigini soylemis ancak orada odedigi toplam expertiz ve ipotek ucreti 625 lira bende 63 lira fazla para kesmis ben savunmamda bunlarida yazmisitm ilk durusmada hakim kabul etti. Bankadan detayli dekont ve faturalari odemeleri istedi Dunku durusmada iceriye girdik hicbir sey soylemeden karar verdi

Benim dusundugum gerekceli kararda bankalarin binde 5 oraninda komisyon alabilecegi yasallasmis bu yuzden 60 lira kredinin binde 5 si 300 tl yapiyor 24 kasim 2014 tarihinde yururluge girmis galiba ama ben ev kredisini 07 temmuz 2014 cektim. Yanlisim varsa duzeltim kanunlar geriye donuk islemez ilkesi geregi binde 5 mevzu beni kapsamamasi lazim degil mi hakimde binde 5 kanundan dolayi bankayi halki gordu bu yonde karar verdigini dusunuyorum . Tabi hukukcu degilim belki farkli seyler vardir

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 hafta sonra...

Arkadaslar hala gerekceli karar gelmedi internette bazi sitelerde gerekceli kararin gelmedigini gidip adliyeye kendimizin aldigini yazmislar. Vekalet ucreti icin birde icrayla ugrasmak istemiyorum. Ama bankani vekil avukati bana vekalet ucreti icin bi telefon numarasi verdi ara buradan nereye odeyecegini ogren dedi. Ama durusma tutanaginda sair hususlar gerekceli kararda degerlendirecegi yazmisti. Ne yapayim ?

Adliyeye gideyim diyecegim ama ilce disindayim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 ay sonra...
2014 yılından sonra çekilen konut kredilerinde masrafın verilmediği söyleniyor doğruluk payı varmıdır

Doğru,2014 öncesini alabilirsiniz ancak . Ben aldım 600 TL hem de 1 ay sürmedi . 2008 kredisi idi yeni değişiklik ile 2014 öncesini alamıyorsun
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2014 öncesini alamıyorsunuz diye bir şey yok. 

Haksız olarak alınan tüm masrafları iade alabilirsiniz. 

Sadece hangi kesintinin ne için kesildiğine dair elinizde detaylı dekont olmalı. 

Şahsen benim de konut kredisinden 200 TL alacağım var. Güya bu yasal, ancak bu 200 TL yi ne için aldılar. Eksper ücreti 500 TL yi de ben peşinen ödedim. Toplamda benden 700 TL tahsil ettiler. Bu 700 TL den ekspere ne kadar ödeme yaptılar, 200 TL yi ne için kullandılar, bunları kanıtlamaları lazım. 

Yani Ekspere 474,00 TL vermişlerse aradaki 26 TL yi ve nereye harcadıklarını belgeyememeleri halinde 200 TL yi geri alabilirim. 

2016 dakini değil, 2017 dekini bile alırsınız. Sıkıntı yok. :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Artik ben adalete de guvenmiyorum. Ben davayi kaybettim gerekceli kararda hicbir aciklama yok. Faturalandirilmis masraflar disinda benden 750 tl kestiler neden kesilmis diye soruyorum. Hicbir aciklama yok. Gerekceli kararda ayrica . Bankadan aldigim kesilen ucretlerin faturalar toplami ile benden kesilen ucret arasinda 750 disanda 65-70 tl gibi bi fark var benden fazla kesilmis hakime de bunu sunmustum.bana su nedenle kesilmis diye bi aciklama falan hicbir yok. Gerekceli kararda musteri sozlesmede bunlari kabul etmis sonrada buna itiraz etmis.diye yaziyor bu yuzden kaybettim davayi.

2014 ten sonra icin belli oranda dosya masrafi kesilebilecigi hakkinda bi karar cikmis binde 2 yada 4 arasi bisey di ona gore dusunun tartin

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.