Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Cyclone 2015 Ford Focus MCA Için 9" Inç Android Multimedya Çıkarıyor Bir Bilginiz Varmı Alınır Mı?


Alperen Kara

Önerilen Mesajlar

Güzelmiş, bu tip cihazlarda hep bir ucuzluk, basitlik, kopya cihaz hissi oluyor. Bunda yok gibi. Psikolojik mi bilmem ama orjinali olmayınca yakıştıramıyorum bir türlü, halbuki orjinal dediğinde bir yerde yapılan üretim sonuçta ama arayüz, cihaz hızı, dokunmatik kalitesi, yaptığı işi eksik yapma gibi haller oluyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Cyclone firmasini aradim ve görüştüm. Görüştüğüm kisi ürünün su an stokta oldugunu fakat henüz servislere urun gonderimi yapmadiklarini, ford otosanda cihazin test edilecegini ve onay çıkmasından sonra dagitim yapilacagini söylediler. Fiyatinin da yaklasik 2500-2600 tl civari olacagini soylediler.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 ay sonra...

Selamlar,

 

2 hafta önce bu cihazı 2016 model Focus TDCI (STYLE paket) aracıma taktırdım. Henüz zaman bulup tüm özelliklerini deneme fırsatım olmadı ama 15 günlük kullanım sonucu cihazın artı ve eksilerini yazayım dedim. Cihazı izmir Çetaş ta taktırdım. Bu konularda teknik bilgisi az olan biriyim. O yüzden yapacağım yorumlar çok teknik olmayacak. Baştan belirteyim.

 

Önce + larını yazayım

- Windows modeli gibi piano black değil Matt black. Bu nedenle göğüslük kısmında renk uyumu %100. Bu tip uyumsuzluklara takıntım olduğu için android olan modeli tercih ettim desem yeridir.

- Ses kalitesi göreceli. Benim gibi kulağı çok hassas olmayanların beklentisini karşılıyor bence. Orijinal sistemin sesinden fazlaca farkı yok. YAlnız ilk taktırdığımda felaket tiz bir ses vardı. Ayarları açıp bass tizz ayarını düzeltince normale döndü.

-Dokunmatik ekran hassasiyeti başarılı. Sorunsuz şekilde kullanılabiliyor.

- Windows modeli gibi Don't panic navigasyon yazılımı ile geliyor. Alışana kadar biraz sıkıntılı ama alıştıktan sonra iş görüyor.

-Bluetooth bağlantı sorunsuz. Telefon görüşmelerinde herhangbir sıkıntı yaşamadım.

-Bazı forumlarda kabloların ses yaptığı yazılmış. Henüz bu tip bir sıkıntı yaşamadım.

- Easy connect yardımıyla İphone,i- pad ve android cihazlarla kolaylıkla bağlantı sağlanabiliyor.

-Mobil cihazdan ağ paylaşımı ile sorunsuz şekilde internete girebiliyorsunuz.

-RAdyo gayet başarılı

-Geri görüş kamerası çok kaliteli olmamakla birlikte, sıkıntısız iş görüyor.

-15 günlük kullanımda takılma, kilitlenme, kendi kendine resetleme gibi bir sıkıntı yaşamadım.

 

(-) olarak söyleyeceklerim ise;

-Yaşadığım en büyük sıkıntı tuş takımıyla ilgili oldu. Tuş takımı gereksiz şekilde hassas. Ekrana dokunmak istediğinizde ister istemez avcunuz tuş takımına yaklaşıyor. En ufak temasta tuş devreye girip ekran değiştiriyor. Ekrana dokunurken tuş takımına değmemek için çaba göstermeniz gerekiyor veya en güzeli verdikleri kalemi kullanmak.

- Sesli komut var ama performansı tatmin edici boyutta değil. Önce mikrofon sorunu sandım ama mikrofon gayet güzel çalışıyor. Sıkıntı yazılımla ilgili büyük ihtimal. Kelimeleri yardım menüsünde konuşan robotik sesli abla gibi söylerseniz algılıyor yoksa ya hiç algılamıyor ya da DVD dediğinizde televizyon anlayabiliyor. Telefon menüsünden sesli aramayı hiç beceremedim. İsimleri yalan yanlış algılıyor. sesli komutta Ford Sync performansı beklemeyin. üzülürsünüz.

-Kullanma klavuzu olarak windows modelin kullanma klavuzunu koymuşlar. Cihazla klavuzun alakası yok. Fonksiyonları çözmek için klavuzdan medet ummayın. Hatta cihazı koydukları kutunun üzerinde bile windows modelin resmi ve özellikleri var. Cihaz montaj bandından yeni çıkmış, ambalaj malzemeleri ve klavuzlar henüz yetişmemiş o yüzden eldeki eski kutularla ambalajlamışlar havası var.

- İnternete bağlanan bir cihazın güncellemeleri web üzerinden yapmasını bekleriz. Ama sistem güncellemeleri için offline dosya konumu soruyor. Anladığım kadarıyla güncellemeler için yine servise gitmek gerekecek. 

-Televizyon fonksiyonu karasal yayından dolayı işlevsiz. Keşke hç koymasalardı.

-Fiyat/ kalite oranında değer, fiyat lehine biraz fazla diye düşünüyorum. Çetaşta montaj dahil 2300 e taktırdım ( pazarlık yapmadım, sıkı pazarlıkçılar 2000 civarına çekebilir belki. Piyasada da 1800 civarı satılıyor (montaj hariç ve ford güvencesi olmadan)

 

Tabi ki uzun dönem kullanıp yorum yapmak gerek ama 15 günlük izlenim olarak genel olarak beklentilerimi karşıladığını söyleyebilirim. TAbi memnuniyet düzeyi biraz da beklentilerinizle orantılı. Ama Titanium araçlarda taktırılır mı? dersek Ben titanium araç alsam orjinali bozmazdım sanırım. Çok çok yüksek kalite beklemeyin ama Aracın iç görünümünü oldukça (pozitif anlamda) değiştiriyor. Fonksiyonel olarak ta iş görüyor diyelim. 

 

Şimdilik benden bu kadar. BU arada ilk mesajımı bu konuya atmış oldum.

Ozgur Esim tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Cihazı Tan otoda inceleme fırsatı buldum.

Navigasyon navitech' e göre çok kötü(servis personeli de teyit etti)

Geri görüş kamerası ve menü gayet güzel kullanışlı.

Benim hoşuma gitti açıkcası.

Fiyat olarak ta Tan oto:2300 tl

Başer:2600 tl fiyat verdi.Bilgilerinize... 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.