Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Ford FOCUS 3 1.0 Ecoboost Motor conta yaktı


Samet Kum

Soru

Merhaba arkadaşlar bir konuda fikrinizi ve bilginize danışmak istedim.

2013 yılında aldığım 2012 Focus 3 1.0 ecoboost Sıfır aracım var 35846 km de.15.000 bakımıda 30.000 bakımıda Kent fordda aracı aldğım yerde yaptırdım.4 gün önce yoldayken motor arızası verdi ve araç yolda kaldı ford yol yardımını arayıp aracı servise çektirdik.Radyatör suyunu besliyen hortumda mühendislik hatası varmış ve ford servislerine aracınızı geri çağırın bu hortumların değişiminin yapılmasını söylemiş ama malesef servisim beni aramadı ve hortum patlayıp motor conta yakmış.Servis ve ford kendi hatasını kabul ediyor,bana araç tahsis ediceklerini ve ücretsiz olarak herşeyi yapıcaklarını söylüyolarlar.Motoru söküp otosana yollayıp otosanda tamirmi yada sıfır motormu olucağına karar verilicekmiş.Eğer motor tamir olursa bir kayıp yaşarmıyım? yada 2.el fiyatına bu durum yansırmı? yada motoru değiştirmek için bir baskı kurmalımıyım? Tanıdığım ve yardımcı olabiilcek iletişime geçtğim avukatlar var. Sizde yardım ederseniz Allahın izniyle en doğru ve kayıp yaşamadan bu durumdan kurtulmak istiyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 1

Dün gece twitterdan @ford a ve @fordturkiye ye operasyon yapınca:D heryerden mail ve twit atınca yola geldiler biraz önce aradılar ve motorun değişceğini soylediler :D zor oldu ama başardım galiba :D ilgilenn herkese teşekkür ederim

Allahın izniyle böyle devam etse sorun yaşamadan alsam arabamı

 

Samet Kum tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Öncelikle geçmiş olsun, keşke aramıza daha önce katılsaydın yaklaşık 1 sene önce bu sorunu paylaşmıştı kullanıcılarımız.

Burada: http://www.focusclubtr.com/topic/8780-10-ecoboost-yağ-seviyesi-ve-motorda-değişmesi-gereken-hortum/?page=1

Otosan'a bırak neyi uygun görüyorlarsa yaptırt, değer kaybı konusunda tabiki en az masraf olan (mümkünse) onarım olur. Ayrıca bu işlem tramer'de çıkmaz. Ford servislerinde kaydı çıkar, aklı başında 2. el müşterisi dert etmeyebilir ama şans bu da. 

Bu konu hakkında soruna net yanıt vermek zor. Tekrar geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Dediğiniz gibi keşke daha önce buralarda olsaydım.Peki motor tamir edilirse ilerisi için bir sorun yaratmazmı? Pek anladğım bir konu olmadğı için sanki sıfır motor taktırmanın daha mantıklı olduğunu düşünütorum. Öğrendiklerime göre segment atma diye birşey varmış ama ilerisi için sağlıklı değil diyolar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Eğer her şey doğru yapılırsa kolay kolay bir şey olmaz, siz özel olarak ben bunu bunu istiyorum diye diretirseniz de kabul ederler diye düşünüyorum.

Özellikle sizin aracı satın aldığınız bayinin hatası sebebiyle bu duruma geldiniz, siz keyfen yaptırmasaydınız belki onlar da en ucuz yolu tercih ederlerdi. Emin değilim ama bende yeni motor isterdim sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Aslında motordaki hasarın seviyesi önemli sanırım.Bu sorunu yaşayan bir üyemiz vardı sanırım ve motoru değişmişti diye hatırlıyorum.Yakup Bey inde dediği gibi konuyu Otosan a iletmekte fayda var.Geçmiş olsun can sıkıcı bir durum fakat bilinçli olan kullanıcıların yeni motorlu aracı öncelikli alacağını düşünüyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Servisimin bana ilettiği motor sökülüp otosana gönderilcek ve hasar durumuna göre tamir yada değişim yapılcak servisteki tanıdığım ise bastır otosana motoru değişsinler içinde kalmasın kafan rahat olsun diyor.Çünkü beni suçlayabilecekleri hiç bir durum yokmuş motor arızası verdiğim gibi yol yardımı aramam aracı servise çektirmem ve iletişim bilgilerimin hepsini doğru olması bunlardan birkaç sebepmiş aranıp çağırlamam gerekliymiş bu durum için.ve bakımlarımında eksiksiz hatta km den önce yapılmış olmasıda tamamen bu durumun onların üstüne kalmasına sebep oluyormuş.Fordtürkiye twitter sayfasına dm den mesaj gönderdim ogün arandım aradan 3 gün geçti hala dönmediler bana bir kaç kere daha arayıp daha baskılı konuşup dönüş yapılmasını istedim.Bir gelişme olduğunda burada paylaşırım sizinde tavsiyelerine göre bir yol izlerim sağolun

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

evet şikayet dosyası açtırdım ama çarşambadan beri geri dönüş yok otosandan

Bazen işler yavaş ilerliyebiliyor.Bence sakinliğinizi bozmadan bekleyin.İkame araç verildiyse mağduriyetinizi giderdilerse bence bekleyip gelişmeleri görerek hareket tarzı belirlemeniz daha doğru olur.Yeni motor konusunda tavrınızı net bir şekilde dile getirin.Sonuçta sizin hatanız olmayan bir sorun nedeniyle motorunuz zarar gördü.Tamir edilmiş motor açıkcası hiç te içime sinmezdi benim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.