Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

18" Jant Uyar Mı?


Önerilen Mesajlar

Evet arkadaşlar 3 gün önce gy ve conti ile ilgili bir konu açmıştım. Fakat dün bi arkadaşımla konuşurken elinde 18" jant lastik takım halde var demesiyle durum biraz değişti. Arkadaşım boşta durduğunu söyledi benim de lastik ihtiyacım olduğunu öğrenince alıp kullanmam konusunda ısrar ediyor. Yalnız benim bazı tereddütlerim var çok büyük gibi geldi gözüme, dizel focusta motoru zorlama durumu olur mu? Davlumbaza surtme ihtimali var mı? Bir de yay gerektirir mi? Yakıt artışı olacağını biliyorum fakat oranı nedir?

Son olarak lastikleri arabanın yanına koyup foto çektik, görsel olarak yorumlar mısınız? Sizce güzel duracak mı taktirirsam ?

post-9256-0-69176800-1433488607_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hocam siz aracınız hangi kasa ise onunla ilgili başlıkların altında yada genel konularda bir bakın bu jant lastik konusunda... 

 

bir sürü parametre var... orjinal lastik ölçüleri ne tavsiye ediliyor, siz ne alıyorusununz,  jantları oem mi alıyorsunuz replica mı? vs vs... 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bunlar ile alakalı o kadar çok paylaşım var ki; forumu amacına uygun kullanmaya çalışın her şeyi pat diye cevap aramak biraz kolaya kaçmak oluyor.

 

Örnek: 

 

Jant sadece inç ile ölçülmez. Öncelikle bijon aralığı nedir bu bilinecek sonra jantın genişliği bilinecek ille de kesici şart durumu kalmayabilir. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Jantın uyumlu olduğunu bildiğimden dolayı herhangi birşey söylemedim.

Konu acmamdaki amaç teknik bilgi değil de kullanıcı tecrübelerinden yararlanmakti. Yakıt artışı, davlumbaz surtmesi gibi. En önemlisi de görsel olarak düşüncelerinizi öğrenmekti.

Uyardan kastım bijon aralığı falan değildi yani. Başlık biraz hatalı olmuş galiba. Jant 5x108 lastik 225/40

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yakıt tüketim artışı sizin sürüşünüz ve koşullarınız ile çok değişir. Adamın biri takar ama sürekli açık yerde gezer haliyle ilk kalkış ağırlığı onu fazla etkilemez o der ki 1 lt arttı sen ise zıttı yerde yaşıyorsundur sana da en az 2 lt fark eder. Sallıyorum bu değerleri. Bu tür konularda birini seçeceksiniz, siz ne istiyorsunuz? Görünüş mü tüketim mi? Görünüş ise tüketime takılmayacaksınız. Davlumbaz sürter ama nasıl araç döner haldeyken kasise düşerse misal. Durduğu yerde değiyor muydu bilmiyorum ama ne dedim? Eski başlıklarda bunlar var zaten araştırmanız faydanıza.

Görsel olarak, kullanıcı sizsiniz, beğendiğinizi alın gitsin. Ortak bir beğeni alan ürünü bulana kadar sonuçlandırmak bizce zor olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Jant 5x108 lastik 225/40

 

tavsiye edilen ölçü dizini şu şekilde ... 225/40R18 lastik kullanılacaksa jant ölçüsü 7.5jx18 , ET52 ve bijon 5x108 olmalı, lastik ölçüsü 235/40R18'e yükselirse de jant 8jx18 ET55 oluyor ... jant değerlerini elinizdeki jantın iç ve/veya göbek kısmından bulabilirsiniz.  18" ile stoper kullanmanız da tavsiye edilir ... keyifli sürüşler efendim.  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yarın vaktim olursa düzgün bi lastikciye gidip sormayı düşünüyorum, eğer dediğiniz gibi flans durumu olursa bulasmam. Alırım 1 takım 205/55 R16 full orijinal binerim

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.