Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Golf 1.2 Tsi Tüketim Değerleri


H. Cenk

Önerilen Mesajlar

@H. Cenk,

Abi, dizelin homurtusunu, titreşimini çekmemek için çok çok yeterli değerler. Ben de yine 4 kişiyle ve yükle Sivas'tan Gebze'ye gitmiştim. Arada mola da verdik. Klima açıktı. 5,2  gösteriyordu yol bilgisayarı.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gizli gizli Ank, gelmek haa. :):)

Tüketim değerleri çok iyi gözüküyor, (performanslı kullanıma )

Şu ABD için sağlık raporunu bir tek ankarada bir yer veriyor. Önceki akşam 8buçukta karar verip yola çıkabildik. Öğlene kadar işimizi halledip bizim hanımın halasını ziyaret edip döndük.  

 

Şehir dışı yüksek hız için beklediğimden çok daha iyi değerler. Bundan iyisi ancak dizel olur. O bile bu hızlarda çok aşağılara düşmez.

Yalnız tünelde hız sınırı 70 km orada 77 ye kurdum cruise. 

 

@H. Cenk, Çok iyi değerler...

Elma armut karşılaştırması gibi olacak ama Focus 1.0 EB YB'ye göre benzer kullanım ve yol şartlarında min 1Lt fazla yakıyor... 

Siz bilmiyonuz :D Ben HB focus 1.0 ım olsa onu da 5-6 arası tutarım :D :D

 

 

 
 

trafik harici 132 sabit, 6.0-6.5 arası bişey yakmıştım en son ankaraya gelirken :)

yavaşlama+çıkış iniş farkı desek aynı sayılır :)

 

Ben 109luk cmaxle de zamanında bir kaç kere ankaraya gittim geldim. klimasız tek başıma ve 90 km sabitleme ile 4.4 yapardım ama  4 kişi klima açık 110 civarı hızla 6-6,5 olurdu. 

Ben aslında Ahmetin dediği gibi 1 litre fazla 6,5-7 bekliyordum. 

 

@Yakup Çağatay,   Bir önceki gece focusu test ettiğimizde benim bunu almam lazım diye uyku uyuyamadım dedim ya gerçekti o. O gece 4 saat falan uyumuştum. Sonra önceki gece işte ankara işi çıktı. 8buçukta evden çıktım. Sapancada kaza varmış yarım saat kaldım. Zaten önceki geceden uykusuzum gece yarıma doğru- bunu niye anlatıyorum benim araba başlığında yorgunluk uyarısı çıkarabilen oldu mu demiştin- neyse işte gece yarıma doğru yorgunluk  uyarısı çıktı . 5-10 dk sonra bir daha çıktı. Gişelerden önceki son benzin istasyonunda benzin aldım. tuvalete  gittim. Bir dk soğuk hava nefes eksersizi yapıp yola devam ettim. 1 çeyrekte evde oldum bir daha yorgunluk uyarısı çıkmadı. Demem o ki yorgunluk uyarısı çalışıyor :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

EDİT: 4.6.2015

 

Salı akşamı gene ankaraya gidip dün döndüm. Geçen sefer giderken bakmayı akıl edememiştim. Bu sefer gidişte de gelişte de kontrol ettim: 

 

Salı akşam 6ya 10 kala pendikten çıktım Gebzeye kadar E5ten devam edip gebzede TEMe girdim . TEM de 130 fiks dik rampada 120ye inerken tünelde 77 sabitlemeli molasız ankaraya geldim. Klima çok az açtım. İstanbul yolundan o hipodromu falan geçtikten sonra ODTÜ yoluna girdim ama ara yolu bilmiyorum o Söğütözüne doğru çıkıyor sanırım. Bildiğim yoldan ODTÜden eskişehir yoluna girip bakanlıklara kadar geldim. Bulvardan yukarı dönüp Cinnah vasıtasyla Orana geldim.430 km falan oldu. 4 saat 5 dk falan 106 km ortalama hız ve tüketim 5.9 oldu. Aslında cankurtarana kadar 6.1 idi ama iniş ve istanbul yolunda 90ı geçmeyince 5,9 oldu. Oysa benzer dönüşte daha az yakmıştı demek ki ankara istanbul yükseklik farkı farkettiriyor. 

Dönüşte ise Orandan çıktımm, tunalıya geldim biraz mola verdim. Oradan bulvar kızılay vasıtasıyla sıhhiyeye geldim. 10 dk orada mola verdim. Sonra sıhhiye gençlik parkı kapısı vasıtasıyla istanbul yoluna girdim. Vera da yarım saat yemek molası verdim. Sonra da basıp molasız eve geldim. Yalnız çok yorgundum 110a fiksledim dik rapmalarda 100e indim. Temde kartaldan çıkıp cevizli gülsuyu yoluyla eve geldim. Klima zaman zaman buhar çözmek için açtım (epey yağışlıydı) eve geldiğimde 458 km ortalama hız 95 km falandı . 4 saat 50 dk falan oldu. Tüketim eve geldiğimde 5.0 idi.  

Şu an 920 km de falan aynı depodayım ışık yanmış durumda bugün benzin alacağım :)

  • Beğen 10
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
  • 3 yıl sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.