Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ufak Tefek Eklentiler


Önerilen Mesajlar

Koltuk filan tamamda tavan nasıl yanıyor?

Koltuklar deri ondan kafam rahat.Tavan hanım ablalarımız sağolsun güneşliği elinde sigara varken açarsa sonuç böyle oluyor.Sağ güneşlik zaten maşşallahı vardı kırmızı oje ve fondoten kaplıydı. :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sonunda tavan montajı yapıldı. :)

vErP04.jpg

d5mvzD.jpg

Arka direkleride ilk kaplama yapıcaktık.Ama kullandığımız malzeme yalıtımlı malzeme olduğundan arka direklerin bağlantı noktalarında sıkıntı yaşayacaktık.Bende boyadım böylede güzel oldu kanımca. :D Tek sorun sunroof güneşliğinde yaşadım.Malzeme kalın malzeme perdesi yuvasına girerken birazcık zorlanıyor.Önümüzdeki 1 ay perdeyi biraz sık kullanıcam yerine otursun diye. :)

On aydınlatma ve arka aydınlatma çerçevesini piano black yaptım.

ogoXZ7.jpg

Malesef parmak izini çok çabuk tutuyor.Montaj esnasında bu hale geldi. :D

YBmQWj.jpg

Sadece el tutamaçları ve yan direkler kaldı.Onlarda yarın bitmiş olur.Komple bitmiş halde resimleri paylaşırım.

Son olarak ise arka kapı ledlerinde ufak bir oynama yaptım.Yansımayı daha düzgün yaptık.

2gB6Z0.jpg

Ufak tefek yanlışlar çıktı tabiki.Sunroof fitili rengi gibi... Bütün araç toplandıktan sonra son eksiklikleride tamamlıyıp sorunsuz binicem inşallah.Bu arada tam 180.000 km önceki araç içindeki sıfır kokusu geri geldi.Araca bindiğim anda kendimi sıfır arabanın içimdeymişim gibi hissediyorum. :D

Cihan Buğdaycı tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 ay sonra...
  • 1 yıl sonra...
  • 3 ay sonra...
27.05.2015 - 23:30 tarihinde, Cihan Buğdaycı yazdı:

Merhaba focusclubtr ailesi.Aracıma ufak tefek ıvır zıvır yaptım  :) yapmışkende forum'a da ekleyeyim dedim.Aslında modifiye denmez bunlara ama eklemeler bu başlıkta olduğu için mecburen modifiye bölümünde açtım  :)

 

Direksiyon derisi yıpranmasada fazla parlamaya başlamıştı.Bende değiştireyim dedim yapmışkende eskisinden farklı olsun dedim .Delikli deri yaptırdım.Dikişlerini koltuk dikişleri uyumlu olsun diye beyaz yaptık.

5dyDkl.jpg

 

 

Kolcağın üstünde ki derimsi zımbırtı çok dandik olduğu için ve kabarma olduğu için gerçek deri kapladık yine koltuklarla uyumlu olsun diye beyaz dikişe devam...

WnD7bq.jpg

 

Gelelim araç iç ambiyans aydınlatmaya.Kapı ceplerini aracın iç rengi ile uyumlu olsun diye turuncu yaptım.Kapı kollarını ise turuncu çok fazla boğar bir de farklı bir renk olsun diye beyaz yaptım.İlk araba  şangay karhanesine dönecek diye korktum ama aşırı parlak olmayınca güzel bir görüntü çıktı.(Tabi bence : :))

g56O9R.jpg

 

Kapılardan sonra üst ambiyans aydınlatma sönük geliyordu bende kolçağın altına bir tane led yerleştirdim.Böylece ön göğüs'te yeterli bir ambiyans oluştu.

VVDrQZ.jpg

 

Arkadaki çakma difüzoru mat siyah kaplattım.

GYD94r.jpg

 

Son olarak ise öne gündüz ledi taktırmıştım.Daha önce paylaşmıştım gerçi ama tek bir başlık içinde olsun dedim hepsi

n7lOpN.jpg

 

Aslında 3-4 sene boyunca araca hiç birşey yapmamıştım.Niyeyse son 1 senedir kaşıntı tuttu beni  :kıhkıh: /> .Bakalım daha ne kıl tüy şeyler yapıcam arabaya merak ediyorum :kıhkıh: /> .

 

 

 

 Hepsi güzel olmuş. İyi düşünmüşsün. Sadece kapı içi ve torpido altı renklerin uyumunu beğenmedim. Şöyle ki turuncu renk ışık,kapı içi güzel olmuş; ama torpido altı çok fazla aydınlık kalmış. zaten kapılar açılınca içeride yanan ışık yeteri kadar aydınlatıyor. Mesela ben kendi aracımda torpido altına loş mor ışık taktım. Harika oldu. Araç içinde gece loş ışık bir yumuşaklık veriyor. Rahatlatıyor insanı. 

 Direksiyon derisinin dikişlerini gri renk yapsaydın daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Delikli modeli bende düşünmüştüm ama Bornova 3.sanayi de Ercü deri döşeme var ki, kaplatmak isteyen arkadaşlara rahatça önerebilirim. Abi güzel olmaz demişti. Ama araba al-sat yapanlar da tavsiye etmeyince vazgeçtim kaplatmayı. Çünkü direksiyon derisi arabanın nasıl kullanıldığını gösteren bir göstergedir, çok yıpranmadıkça yaptırmayın dediler. Vazgeçtim. Kolçakla ilgili çok güzel düşünmüşsün. Aynı şey benim de aklıma geldi ama fazla oynamak istemediğim için orjinalliğiyle, yaptırmadım. Bir de oraya kaplanan deri, koltuk derisine göre daha yeni kalacağı için, sırıtır düşüncesiyle yaptırmadım.

  Değişik birşeyler yapıcam dersen şöyle bir fikir verebilirim. Dizel araç olduğu için yalıtım yapabilirsin araca. Nasıl olur bu ? Yalıtım süngerleri satan yerler var. Oralarda bulabilirsin bunu. Torpidonun orta teyp kısmını söküp boşluklara doldurarak olabilir. Ben yaptım. Faydası da oldu.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.