Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Aracımın Sol Tarafını Kaybettim!


Erdal Çobanoğlu

Soru

Bugün doğum günüm ve sabah saatlerinde arabamın yanına gittim ve açmaya çalıştığımda sol taraftaki kapılar açılmadı.(İçeri girdiğimde cam otomatikleri,sol ayna sinyaliinde çalışmadığını gördüm)Kısaca arabam ilk süprizi yaptı bana :D Sürekli gittiğim Elektrik ustasına götürdüm.İlk önce gelen kablolarda iletişimsizlik var mı diye baktık her şey normaldi.Hata kodu çıkar mı diye alet bağladık hiçbir hata bulunamadı.En son olarak sol kapının içindeki motorun falan olduğu yerde cam modülü gibi bir şey var.Ondandır diye sadece tahmin edebildik.Servis i aradım bir fiyat verdiler parça hakkında çıkma kapı alsam yarı yarıya ucuza gelir :D Çıkmacılara telefon açtım 150-250 arası uygun bir fiyat verdiler.Tabi öyle bir çıkmacı lazım ki o parçayı geri alabilsin yani güvenilir olsun..(Sorun kesin olarak o parçadan kaynaklı diyemiyoruz çünkü).Arabanın başka hiçbir yerinde sorun yok.Moralim sabahtan beri bu yüzden çok bozuk...Parçanın resmini aşağı kısıma koyuyorum.Umarım yardımcı olabilecek bir arkadaş çıkar.Önceden başına bu olay gelmiş kişilerinde yardımına hayır demem.Şimdiden teşekkürler...(Araba Focus 2 makyajlı kasa 2009 model Trend )
 
http://i.hizliresim.com/XvPbno.gif

resim çok büyük geldi o yüzden link olarak ekledim.Numaram 05547088131...

XvPbno.gif

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 14 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 1

Sağol Ahmet hocam.Er-Ol otomotiv den Berk arkadaş sağolsun ilgilendi bugün parça geldi sol sinyal haricinde diğer fonksiyonlar çalıştı.Sol sinyalin çalışmama nedeni ni akşam eve geline çözdüm parça 2007 araçlar için.2007 araçlarda gördüğüm kadarıyla ayna da sinyal yok.%99 o yüzden çalışmadı.Yarın benimkinin aynısını bulmaya çalışacak.Düşündüğümüz gibi arızanın nedeninin o parçadan olduğunu saptadık en azından.Üzerimden büyük bir yük kalktı.Parçayı bulduğumuzda daha çok mutlu olacam inşallah...Yalnız soırunla karşılaşacak arkadaşlar için cihazın ortasındaki sayıların en sonunda model yılı yazıyor ona dikkat etsinler..

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1

yenisiniz, site sponsoru er-ol otomotiv başlığı var, oraya mesajınızın linkini vererek sorun, parça var mı?

 

maalesef işte biraz iyi arabaya binmenin bedeli diyelim.. iyide neden bozuldu; şans işte

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1

@Erdal Çobanoğlu,

Cam açma kapama düğmesini kontrol ettiniz mi? Uzun süre kullanımlarda ve ıslak bezle o düğmenin iç kısmı silinmeye çalışılınca oksitlenme yapıyor.

Eski aracımda bu sorunu yaşamıştım ve elektrikçi sadece açma kapama düğmesini yerinden çıkarıp oksitlenen yerleri hafif bir zımpara ile silince sorun 5 dakikada çözülmüştü. 

VS6nIPd.jpg

A.Coşar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1

Öncelikle çok geçmiş olsun.

 

Sorunun kaynağından emin olmak için iyi bir yetkili servise gitmenizi öneririm. Servis pahalı itirazım yok, ancak sorun ne ise eminim en hızlı ve doğru şekilde bulacaklardır. Aracın garantiside olmadığı için, servislerde pazarlıkta yapılabiliyor. Bahsettiğiniz arıza enteresan bir arıza. Tam arızayı bulmak için birden fazla parçayı sök tak yapmak gerekebilir. Servis arızayı net bir şekilde bulabilir. Neden servisi önerdiğimi başımdan geçen bir olay ile açıklamaya çalışıyım. Bundan önceki aracım 2006 model grande punto idi. Garantisi bittikten sonra, araç 6 yaşında iken eneteresan bir arıza çıktı. Arabayı sabahları çalıştırdığımda devir satti normal devrine geliyor, sonra birden titreyerek devir düşüyor ve araba stop ediyor. İkinci çalıştırmada sorun olmuyor.

Özellikle alış veriş merkezlerinin alt katında aracı park ettiğimde, bu durum daha sık oluyordu. Bende bir kaç ustaya sordum fikir almak için, benzin pompasından tutunda, filtrelere kadar herkez bir şey söyledi. Ancak hiç biri mantıklı gelmedi. Sürekli olarak Kartaş servisine gidiyordum uygun bir zamanda arabayı götürdüm. Bırakmam gerektiğini söylediler, aracı bıraktım. Ertesi sabah aradılar arızayı bulduk dediler. Basınç ve sıcaklık sensörü dedilen bir parça varmış. Arabayı ilk çalıştırdığınızda havanın sıcaklığını ve basınç değerini ölçerek beyine gönderiyor ve arabanın rölanti devrinin ayarlanmasını sağlıyor. Bu arızalı olduğu için hatalı veri gidiyor ve aracın rölanti devri sapıtıyor.

Bu hatayı nasıl buldunuz dedim. Bana kağıt üstünde bir grafik gösterdi. Arabayı bilgisayara bağlamışlar ve çalıştırmışlar. Arabanın normal bir çalışma aralığı var. Benim arabam bu aralığın oldukça dışında hareketler çizmeye başlayınca, arızayı net olarak bulmuşlar.

 Sizin arızanızda garip bir arıza. Bİr arabanın sol tarafı tamamen neden çalışmaz?. Eminim mantıklı bir açıklaması vardır. Ama dışarıda çok emin olmadan yapılan müdahaleler size daha pahalıya patlayabilir. O yüzden servise bir danışmanız faydalı olabilir. 

Kaan Zaim tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1

Bakalım büyük ihtimal düşündüğüm parçadan o soketleri kontrol ettik.Dediğim parça arızada bahsetmiş olduğum tüm sistemleri etkiliyor ona eminim çıkışlar o kutudan çünkü 150-200 liraya kıyıp bir tane çıkma alacağım.Eğer olmaz ise o zaman servis yolu gözükür..


Arkadaşların önerilerinide denettim bugün ama olmadı.Ah bir tane buradan çıkmacı bulsam deneme fırsatım olsa bütün sorun çözülecek.Eğer o parçadan değilse en azından içim biraz rahatlayacak.1000 liraya aldığım malzemenin geri iade de edemeyeeğim.Sıkıntı burada başlıyor... :(

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Mehmet bey baktım ve bir daha dönüp bakmam 150 Euro lardan falan bahsediyorlar.Birde bekleme cabası.Bu sıcak mevsimlerde  sinüzit sahibi birisi olarak klimayı soğukta çalıştıramıyorum ve karşı tarafın pencerelerini açmaktan gına geldi daha ilk gününde :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Birgün öncesinde arabayı yüzeysel olarka yıkadım ve daha sonrasında 10-15 dk kullandım.Sabah kalktım bu başıma geldi.Umarım sorun ana beyinden değildir.En büyük korkum şu anda o.Ama yüzeysel bir yıkama ile oraya su kaçmaz herhalde.Bu arada sigortaları da kontrol ettik bir sorun yoktu.Arabadaki tüm sigortaları söküp taktık kontrol için.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.