Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Necati Ustundağ

Üye
  • Toplam İleti

    36
  • Katılım

  • Son ziyaret

Necati Ustundağ Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    2017 Hyundai i30 1.6D
  • Meslek:
    Web Developer
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Necati Ustundağ's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

35

Toplam Beğeni

  1. Farklı android auto sürümlerini deneyebilirsiniz. https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/
  2. Yakıt filtresini ne zaman değiştirdiniz en son?
  3. Bu konuda tek sıkıntılı durum, "iyi niyet garantisi" adı altında verilen, garanti süresi bitmiş araçların kronik sorunlarına indirimli yada ücretsiz tamirat hakkını size sunmayacak olmaları olabilir. Yani dsg şanzımanlı bir aracınız varsa ve garanti bitiminde arıza verirse ocağınıza incir ağacı diker. İyi niyet garantisi sizi gayri resmi yoldan servis bağımlısı yapmak için biçilmiş kaftandır.
  4. Uv ıșınlarına dayanıklı bir vernik attırmak farınızı kurtaracaktır. Tırnağa takılacak kadar derin çizikler varsa önce bunları epoxy recine doldurup, kuruduktan sonra yuzeyi eşitlemek için zımparalamak gerek.
  5. Debriyaja bastıktan sonra cruise control devreden cıktığında tekrar hata olușmuyorsa, debriyaj sensöründe sorun yoktur. --1 dakika sonra eklendi-- Balans sorunu varsa geçerli sanırım bu durum.
  6. P0807 Kavrama konumu algılayıcı devresi düşük P0558 Fren takviye basıncı algılayıcı devresi yüksek giriş P086A Boş konum sensör devresi açık P0832 Kavrama pedalı anahtarı A devresi P0835 Kavrama pedalı anahtarı B devresi yüksek. Bu hataların nedeni debriyaj sensörü (müşürü) olabilir. Cruise control yada hill holder devredeyken debriyaja basılıp basılmadığını ecunun algılaması gerekiyor, kontrol ettiği sırada beklenmedik bir tepki alıyor ve hata veriyor, birden fazla hata verdiğine göre ya sensör bozuk ya kablosu vs çıkmış/takılmamış yada kesik olabilir. P0420 Katalizör sistem verimi eşik değerin altında (Sıra 1) Cevap sorunun içinde ve bununla ilgili Server yorum yapmış zaten. Volantı taşlatmaya tenezzül edecek kişi zaten aracı kullanmaya niyetli değilmiş. Rölantideki titreşime sebep olmaz, kavrama anında çalışan bir parça olduğu için. Yine de yenisi ile değiştirmenizi tavsiye ederim. Motor üst kapağı değişimi aracın daha önce hararetten dolayı üst kapağın eğildiğini düşündürüyor. (kronik soğutma tesisatı probleminden dolayı) Üst kapat garantiden değişmiş olsa bile uzun vadede çok randıman vermediğini duymuştum serviste. Sizin söylediğiniz 4. aydaki conta değişimi bunu doğrular nitelikte bir tespit oldu benim için.
  7. Merhaba İbrahim Bey, Gürkan hocamın söylediği gibi, bu araçları alırken dikkat etmek lazım, motor üst kapağı açılmış mı diye servise sormak lazım, özel serviste açılmış da olabilir o zaman kaydı olmaz, onuda anlarsa ancak ustası anlar. Hararet yapmış ve conta yakmış bir ecoboost, üst kapak komple değişmemişse iflah olmuyor, hatta bazen o bile sorunu düzeltmiyor. Alırken temkinli olun ve ilk iş motor soğutma suyunun kabını ve hortumlarını değiştirişmemişse serviste değiştirin (ücretsizdir). Bunun dışında araç bağımlılık yapıyor, başka arabaya alışmak çok zor oluyor. Bu iyi mi kötü mü bilemedim.
  8. Selamlar Mustafa Bey, Bahsettiğiniz sorun benim yaşadığım ile aynı görünüyor. Servisin bahsettiği (basıç valfi) Selenoid valfi arızası. Benim şanssızlığım ucuz olsun diye dışarıdan aldığım selenoid valfinin arızalı çıkması sonucu, valf arızasını pass geçip aracın başka yerlerini kurcalamaya çalışmak oldu. Turbo bakımı dahil herşeyi yaptırdım. Sizin sorununuz da çok büyük ihtimal bu valften kaynaklı. Ama değilse turboya kesinlikle dokundurtmayın. Servis sorunun çözümünü bilmeyince deneme yanılma yoluyla çözmeye çalışır.
  9. Far merceğini aktarmak çok basit bir olay değil, onun yerine ön camı aktarmak daha kolay olur. Ayrıca cam temizliği profesyonel biri tarafından yapıldığında çok iyi sonuçlar alınabiliyor. Önce bunu deneyebilirsiniz. Mercek taslarında da kararma vardır onlarıda temizlenmesi yada mercek değişimi gerekebilir. Googleda arama yapın. Farcı cihan yada farcı altan diye. İkisi de Bostancı da işini iyi yapan yerler.
  10. 1- Aracın bluetooth'unda kayıtlı diğer tüm telefonları silmeyi deneyebilirsin. 2- Telefonun bluetooth'unda kayıtlı diğer tüm cihazları silmeyi deneyebilirsin. 3- wifi kapalı iken ve/veya telefon şarja bağlı iken bağlantı kurmayı deneyebilirsin. 4- Aracın aküsünün kutup başını (+) söküp 5dk sonra geri takarak hard reset atmayı deneyebilirsin (denemesen daha iyi aslında). Bunun başka etkileri de oluyor, mesela bende camlar tek tuşla açılıp kapanması iptal olmuştu tekrar aktif etmem gerekti. 5-Telefonu satmayı deneyebilirsin. Donanım/fiyat cazibesi ile aldığım ama yazılımsal olarak abuk subuk bir sürü hata ile karşılaştığım bir cihaz. Gps performansı rezalet, navigasyonda lag da kalma sıkıntısı var. Otomatik tarih saat ayarını manual bile yapsan kafasına göre otomatik değiştiriyor, android 7 ye güncellersen hotspot çalışmıyor gibi hemen akla hemen gelen problemlerim oldu mesela.
  11. Dtc kodlarını silince tekrar gelmiyor. Araç bir kere limp mod'a girmişti motor arızası sonrasında, kontak kapatıp açınca düzeldi. Limp mod kontak kapatıp açılınca iptal olmuyor mu? geçici bir koruma mod değil mi? değilse resetlenebilir mi? --7 dakika sonra eklendi-- bir de turbo wastegate, turbo recirculation valf testlerini kendim yapabilir miyim youtube da video falan vardır sanırım biraz araştırayım --10 dakika sonra eklendi-- yapamazmışım --12 dakika sonra eklendi-- Bu motordan anlayan iyi bir usta lazım sanırım bana. Benim gittiğim ustalar map ile maf sensörünü karıştırıyorlar. turbo wastegate desem sigorta yakarlar.
  12. map sensörünü söküp test ettim aracı. araç arıza vermedi. mevcut performansı iyice dibe vurmadı, daha doğrusu hiç birşey fark etmedi. dtc kodlarında sadece turbo arızası görünüyor hata kodu P132B-21-6C.
  13. Selam Arkadaşlar, Aracım 2011 model c-max ecoboost 182hp. Aracımda ciddi anlamda bir performans sorunu var, sorunun map sensörüyle ilgili olma ihtimali çok kuvvetli fakat deneme yapmak için aynı sensörden bulmak ve kesinleşince sipariş vermek istiyorum, zira orjinal sensörün fiyatı çok yüksek. Sorun sensörden çıkmazsa para çöpe gidecek. Bu yüzden anadolu yakasında ikame eden ve ecoboost 1.6 motoru olan bir arkadaştan destek bekliyorum. Bu arada sensörün sökülüp takılması araca herhangi bir zarar vermiyor, hatta kaputun içinde en kolay erişilip değişen parçalardan birisi.
  14. @Fatih Aldemir bahsettiğiniz şeffaf sigortanın şeffaf olması daha önce değiştirildiğini gösteriyor. Belki tekrar değişme zamanı gelmiştir. Eğer kontağı kapatıp açtığında düzeliyorsa sorunun kaynağını bulmak biraz zor. (canbus modülleri arasında iletişim kopması olabilir)
  15. Tercih meselesi tabi. Tableti nasıl takacağınız önemli. Aracın orijinal parçası gibi duracaksa sıkıntı yok aksi durumda çalınır mı, hatta çalınırken tablet için aracın camları kırılır mı gibi endişeler yaşayacaksınız. Yanınızda taşımak yada sürekli aracın içinde bir yerlere saklamak ise uzun vadede sürdürülebilir bir davranış olmayacak. Ben sizin dediğinizi yapıp aracında sürekli tablet kullanan birini görmedim. (youtube videolarını kastetmiyorum) Lastiğin yeri ayrı (ki onları da yenileyeceğim) araç multimedia'sının yeri ayrı. --10 dakika sonra eklendi-- focus için olanın 2 versiyonu var tasarım olarak. Sizin gördüğünüz ve haklı olarak beğenmediğiniz şu olsa gerek. veya şu : Birde daha yeni bir tasarım var fakat bunun Türkiye'de satışı henüz yok.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.