Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Uğur Akdaş

Üye
  • Toplam İleti

    194
  • Katılım

  • Son ziyaret

Uğur Akdaş Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    '15 Focus TDCI Titanium
  • Meslek:
    Lab. Tek.
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

2.470 profil görüntüleme

Uğur Akdaş's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

82

Toplam Beğeni

1

Forum Yanıtları

  1. Sorun inşallah çözülmüştür, rot gibi duruyor ama kutuda boşluk varsa mafsaldan yada ön takımdaki başka birşeydende olabilir. Biraz ucu açık bir konu.
  2. Birkaç gün önce basınç hortumundan önceki turbo hortumu patladı. Bugün söktük değiştirdik ve o ara farkettim ki aynı yerler simsiyah olmuş, kurum basmıştı. Balata spreyiyle temizledim ama zaten temiz kalmıyor az da olsa kurumlanıyor. Baya duman problemimde oldu hatta tamponu simsiyah etmişti.
  3. Hocam terleme diyoruz buna, eksiltme yada kaçak değil. Muhtemelen uzun zamanda olmuştur. Bir motor yıkama yaptırıp sonrasında takibini yapabilirsiniz. Contalar zamanla birçok etmenden ötürü yıpranıyorlar sonuç bu oluyor.
  4. Bende de aynı sorun vardı. Sprey denedim birkaç hafta kalıcı oluyor, sonrasında yine aynı koku devam ediyor. Galiba Cem hocamın dediği gibi temizlik şart ?
  5. 0-100 olarak zaman fazla gibi ama siz devir tamamlayarak tam gaz gittiniz ve hala 15 sn ise performans düşük/problem var diyebiliriz. Sıcak motor boşta iken 0.7-0.8 lt civarı olmamalı tabi klima, sis farı gibi donanımlar kapalı ise. Sakin alt devirlerde kullanım, şehir içi trafikte dur-kalk, kısa mesafe sürüşleri vs. derken araç temizlik yapamayıp kurum atamayabiliyor. Bir temizlik gerekiyor olabilir.
  6. Hocam klima gazı dolumunda boyalı/renkli bir yağda katıyorlar ve bu sayede kaçak nerede varsa bulunabiliyor. Zaten kısa sürede çok eksilmişse kaçak vardır ama nerede olduğunu kesinleştirmeden paranızı boşa harcamayın derim. Şimdiden geçmiş olsun.
  7. Vites geçişleri ya da gaz verip çekince hissettiğiniz sarsıntı ve ses benim araçta da vardı. Şanzıman kulağını değiştirdik sesler ve sarsıntı kayboldu. Ön kısımda bu sese sebep olabilecek akslar var belki rot başları filan. Baktırmak lazım. İnşallah kısa sürede çözersiniz.
  8. Benim de arka tarafa zemine turşu suyu dökülmüştü. Kokuyu tahmin edebilirmisiniz bilmiyorum ? Kuaföre bıraktım zemin altındaki keçe gibi malzeme değişip zemin temizlendi. Bence kendim kurtulabileceğim bir şey değildi. Çok yoğun ve dayanılmaz durumdaydı ama bu kadar rahatsız edici değilse uğraşılabilir. Geçmiş olsun, bir an önce kurtulmanız dileğiyle..
  9. 16 değilde 17 daha mantıklı olabilir. 16 olursa ölçü farkı dış çap ve yanak kalınlığını etkileyeceğinden az da olsa hem km/h olarak farklılık hem de viraj ve fren performansı olarak olumsuzluklar olacaktır. Benim aklıma gelen bunlar oldu.
  10. Sigorta Generali 844 TL 5. Basamak Kasko Koru 1190 TL Anlamadığım önceki sene kazam vardı ve geçen sene kaskoyu daha bilindik firmalardan 1500-1600 TL gibi fiyatlar alıp yaptırmıştım. Bu sene cam hakkından ön cama taş geldi diye ön cam değişimi oldu(6 ay filan önce) yani bence hasarsız geçti ama aynı firmalar bu sene 2000 TL civarı fiyatlar verdi. Tramerde çıkmıyor sonuç olarak ama çözemedim.
  11. Benim aracımda da benzeri bir şey olmuştu, bakınca havalandırmadan olduğunu gördük. Ufak bir tadilatla halledildi. Onları da kontrol edin derim.
  12. Depo ağzında görünen metal kapağın biraz altında bir kapak daha var. Pompa yerine düzgün oturunca onuda açmış oluyor ve ikisi arasındaki mesafede tahliye gideri var. Yani düzgün oturmayıp alt kapak açılmayınca aradan tahliye ediyor. Sıkıntılı bir durum yok, pompacının hatasıdır.
  13. Motor sıcaklığına hiç dikkat etmedim ama hava 22 derece gözüküyor. İlk saniyeler yükselir dediğin gibi ama sadece o kadar sonra hemen düşmesi lazım, en azından ben aracımda öyle görüyorum.
  14. Değişmeyen ortalama tüketim ve hatalı diye düşünüyorum, değişense anlık tüketim ama yüksek görünüyor. Klima+sis farları vs. açık olsa bile anlık tüketim o kadar artmamalı bence.
  15. Basık akü dediğimiz yüksekliği kısa olan modellerden olacak. Benim tavsiyem bilindik markalardan olması.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.