Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Alparslan Özaslan

Üye
  • Toplam İleti

    254
  • Katılım

  • Son ziyaret

Alparslan Özaslan Hakkında

İletişim - Sosyal

Profil Detayları

  • Şehir:
    Sorgun/YOZGAT
  • Arabam:
    focus 3 style
  • Meslek:
    Emekli(maliye)
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

1.718 profil görüntüleme

Alparslan Özaslan's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

91

Toplam Beğeni

  1. iyi günler arkadaşlar aracım 2014 benzin lpg li şu anda 76420 km de geçen yıl 28/8/2018 tarihinde 66500 km de mobil1 f1 yağı konmuştu.dün yağa baktırdım yarım litre kadar eksik tamamla dedim içinde 5/30 vardı 15-20 güne kadar yağ değiştereceğim dedim elinde açık 5/30 olmadığı için 10/40 koyayım bir şey olmaz dedi castrol koydu bu arada nisan ayında triger değişirken üst kapaktan hafif yağ attığı için tamirci külbüratör kapak contasınıda değiştirdi(yağ hiç kontrol edilmedi eksiltme o zamandan da olabilir)şimdi keşke 10/40 koydurmasaydım dedim en kısa zamanda yağı değiştireceğim luqai moly çok iyi diyorlar bu sefer denemek istiyorum.hangi özellikle olanı alayım internetten sağlam bir satıcı arıyorum yardımlarınız için tşk.
  2. merhaba emr garagede 3,5 yıl kadar önce navimex 9912 hd taktırmıştım android sürümü 4.4.4. ilk defa blutooth ile bağlanarak müzik dinlemek istedim.blutooh ile samsung telefonu bağladım rehber ve müzikleri uzun uğraş sonunda çalıştırdım aracımda ayrıca ön kayıt kamerası takılıydı.ne zaman blutootla bağlansam ön kayıt kamerası açık ise bağlanmıyor ön kayıt kamerasını kapatırsam telefondaki müzikleri blutooth ile dinleyebiliyorum. hem ön kayıt kamerasını hem blutooth ile müzik dinleme nasıl ayarlanabilir
  3. 2014 focus3 benzin/Lpg aracımı kapalı garajdan bahçeye çıkardım.yarım saat kadar sonra kontağı açtım araç çalışmadı car car diye ses çıkardı akü ile takviye yapıp çalıştırdım elektrikçiye gittim akü bozuk dedi kışında bir iki defa daha yapmıştı normal 60 amperlik inci akü aldım yerine biraz yüksek geldi 220 tl dedi başka baktım 55 amper mutlu akü üzerindeki ile birebir boyutta aküyü 300 tl ye aldım sorunsuz çalıştı gruplarda 55 yerine 72 alsan falan yazıldı ama artık aldık hayırlısı bakalım(üzerinde varta 52 amper akü vardı)
  4. sanırım en son 10 ayda ergin beyle görüştüğümde androidlerde otomatik park sisteminin İngilizce olduğu ve hiçbir android cihazda Türkçe park sisteminin olmadığını belirtmişti bende o günden sonra Türkçe yazılım gelip gelmediğini sormadım emr garage olarak müşteri talepleri doğrultusunda diğer cihazlarda otomatik park olduğunu navimex te de sorduklarını firmaya iletseniz kişisel taleplerden daha iyi sonuç alabilirsiniz bir araştırın navimex için gelmiş mi
  5. emr garageye şubat 2016 yılında focus 3 aracıma navimex android taktırdım o zaman android sürümü 4.2.2. idi ve aracımda otomatik park sistemi var.4.2.2. sürümde otomatik park ekranda İngilizce yazılı olarak görünüyor ve çalışıyordu.daha sonra navimex merkezi ile görüştüm cihazı gönderdim sağolsun Ergin bey ilgilendi ve sürüm 4.4.2 olarak güncellendi.otomatik park yine İngilizce(android olduğu için yazılının olmadığı belirtildi çokta önemli değil)ama görsel olrak çok güzel bir şekilde park sistemi çalışıyor.araca ait tüm özellikler aktif ve birkaç kez emr ye uğradım gerek harita güncellemesi gerek telefonla aldığım bilgilerle yönlendirdiler.ön kayıt kamerasını ilk taktırdığımda takıldı(sanırım usb girişine takıldı)geri görüş takıldı. --2 dakika sonra eklendi-- Hoş geldiniz focus clubtr olarak sizi aramızda görmek çok iyi Emrah beye ve İsa beye selamlar. Sorgun/Yozgat tan --8 dakika sonra eklendi-- --8 dakika sonra eklendi-- EMR Garage tarafında Navimex android uygulaması
  6. hayırlısı olsun diyelim 5 yıl 90 bin km deniyordu 5 yıl doldu ister istemez insanın aklına aceba deniyor.bu arada 45 km de v kayışı değiştirmiştim sökülünce iç kısmında çizgilerde kopmalar olmuş oda değişmiş oldu.emekli adam olduğumuz için 650 tl den kaçıp trigerde sorun olduğunda yaptırmada zorlanırdık
  7. bugün 2014 model benznili 73500 km deki focus 3 aracın triger seti v kayış ve üst kapak contası değişti.triger seti olarak fomaco takıldı.doğrumudur.dayco ile arada fark var mı tşk.
  8. merhaba 2014 model focus 3 style plus benzinli aracım 73000 km de triger setini değiştirmek istiyorum.set fiyatını öğrenebilirmiyim.
  9. iyi akşamlar arkadaşlar belki yeri değil ama lexmark e250d yazıcım var.bugün kağıt yükleme ışığı yanmaya başladı kağıt tepsisine kağıt koyduğum halde yok diye ışık hala yanıp sönüyor.drevierleri yüklü onlarda sorun yok acil yardımlarınızı bekliyorum.tşk.
  10. bende cumartesi işlemi yapıp parasını pazartesi günü SRC 1 ve SRC 3 için vakıfbanka içerden yetirdım 2 şer tl de ayrıca işlem ücreti aldılar.ben emekliyim belki bir iş yaparsak ileride lazım olur diye aldım.bir laf var işine yaramasa da al koy bir tarafa belki gün gelir lazım olur
  11. Arkadaşlar android multımedya varsa car lanchur ag yüklediğinizde ekranda digital hız görünüyor(gerçi 29 gün ücretsiz diyor ama Creklenebilir belki)
  12. iyi günler arkadaşlar bu konuyla ilgili daha öncede bir konu açmıştım.evimin bulunduğu yer hisseli tapu olması nedeniyle müstakil tapu almak için 8 yılın sonunda izayei şüyu yoluyla satış işlemi sonunda ada bazında 5 kişi olarak satışı aldık.arazi 21 parsel (mirasçılarla birlikte 82 kişi olmuş)ve 4 ada olarak herkes heryere hissedar edilmişti.işin garibi aldığımız adada bizim hisselerimiz düştükten sonra 52.655 tl bedelle satışı yapıldı.bu bedel üzerinden 9478 tl kdv ve 1425 tl damga vergisi ödedik evvallah dedik.ancak tapu işlemi başlatıldığında gelen mesajda 6108 tl harç 207 tl döner sermaye mesajı geldi.normalde alım satımlarda %2+2 harç olması gerekirken(vergi barışı ile %1,5+1,5 oldu) gelen harç tutarı nerdeyse % 12 ye geliyorki alan satan için %6+6 oranında aynı şekilde diğer adalarda aynı oranda ödeme yapacak.işin birde adayı kendi mevcut yerlerimize göre harç ödememiz gerekiyor sanırım.kısaca devlet harç adı altında haraç alıyor gibi.tapu bu tutarı nasıl hesapladı bir maliyeci olarak işin içinden çıkamadım.
  13. iyi günler arkadaşlar konu dışı ama formda konu ile ilgisi bulunan vardır diye açıyorum.1986 yılında aldığım evimin bulunduğu yer tek ada 21 parselden oluşuyordu.1999 yılında mahkeme kararı ile 4 adaya bölünmüş ve bu 21 parsel sahiplerini her adaya hissedar etmek suretiyle hisse verilmiş(adalarda herkesin kendi evi var keşif sırasında ada üzerindekilere hissedar yapılmamış herkes heryerde hissedar yapılmış)müstakil tapu alınması için 8 yıl uğraştık ve satış aşamasına getirerek ada üzerinde evi olanlar kendi adalarını almak suretiyle rızaen satışı yapıldı.adliye satış memurluğuna diğer hisselerde bulunan paylar için karşılıklı olarak sonrada iade edilmek üzere rayiç bedel üzerinde tutarlar yatırıldı.bugün satışlardan dolayı kdv ve damga vergisi tahsili için yazı almaya gititğimizde her ada kendi kdv damga vergisini yatırsın makbuzu gelince yatırdığı tutarlar iade edilsin deik kabul etmedi 4 ada ayrı ayrı satın alan kişiler kdv ve damgayı yatırıp makbuz gelecek sonra iki resimle tapuya yazı yazacağım sonra iade ederim diyor 21 parsel toplam biray önce 325000 tl para yatırdık geri alacağı diye birde üstüne 4 adanın kdv damga toplamı 62000 tl civari tutuyor(kdv %18 hesapladı oysa 150 m2 altındaki evler %1 üzerinde ev olsada arsa gibi düşünülüyor k 1.ada 5 kişi 2.ada 3 kişi 3.ada 4 kişi 4.ada 9 kişi kimi yurtdışında kimi başka şehirde(1 ada 2.ada ve 3. ada hissedarları bir yerdeyiz)kdv toplamak zor.satış memuruna kdv leri yatan paradan kes gerisini öde diyoruz yok,burada olan 3 ada sahibi 3 adaya ait olanı yatıralım bizimkileri iade et diyoruz yine yok diyor.21 kişiyi birararya getirip içerde 325000 tl para dan da almıyor birçoğu günlük bulup günlük yiyen kişiler her birimizin içeride hissesine göre 10000 tl ile 20000 tl arasında teminatı var ne kadar söylediysek ikna edemedik yaptığı iş doğrumu öyleki pişman olmaya başlayanlar var.satış memurunun dediği doğrumu formda hukuki konularda yardımcı olacak birileri varsa yardımlarını bekliyorum.tşk.ederim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.