Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Furkan Çiçek

Üye
  • Toplam İleti

    192
  • Katılım

  • Son ziyaret

Furkan Çiçek Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Sivas
  • Arabam:
    13 Focus 1.6TDCI Style HB
  • Meslek:
    Bilgisayar
  • Cinsiyet:
    Bay

İletişim - Sosyal

  • Website URL
    http://www.3kare.com.tr

Güncel Profil Ziyaretleri

2.023 profil görüntüleme

Furkan Çiçek's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

94

Toplam Beğeni

3

Forum Yanıtları

  1. Sanırım 2014 veya 2015 yılında bir güncelleme sonrasında vites değişeceği zaman otomatik devir yükseltme özelliği gelmişti. Bu aynı vites düşürürken gaza dokunup devri yükseltip vitese takma tekniğini bir nevi gerçekleştiriyor. Mesela ben hep vites düşürerek dururum, 2. vitese düştükten sonra duracağım zaman debriyaja basınca aracı sanki 1. vitese kadar düşürecekmişim gibi anlık gaz verir. Eğer bahsettiğiniz buysa normal. Ama farklı bir durum varsa enjektörler ile alakalı da olabilir.
  2. Furkan Çiçek

    Tampon Boyası Hk.

    Arkadaşlar Merhaba, Çıkma parçalar kullanarak Mk3 olan kasayı 3.5 kasaya çevirmiştim. Yalnız aldığım tampon kırmızı tampondu. Tamponu beyaz renge boyatmıştım zamanla bazı yerlerinde kırmızı ortaya çıktı. Şu anda aracım kaporta servisinde işlemden geçiyor, orayı gösterdiğimde kırmızı tampon beyaza dönmez dedi usta. İllaki zamanla böyle şeyler yaşanır o yüzden beyaz tampon alman gerekiyor dedi. Bunun bir çözümü yok mudur? Ustanın bu beyanı biraz teyite muhtaç gibi geldi bana. Özel yöntemler yada işçiliğin püf noktaları varsa paylaşırsanız sevinirim.
  3. Merhaba, Benzer sorunu bir süredir yaşıyorum. Yön ne tarafı seçersem seçeyim, hep kafasına göre başka yöne veriyor ve az veriyor. AC'yi açsam da, sıcak soğuk ayarını bir tık oynatınca ses yükselip soğuk üflemeye başlıyor. Çözüme ulaşan oldu mu?
  4. Büyük ihtimal duyduğunuz ses balatadan gelmiyor. Kavramadan gelen ses olabilir. Genelde eğimli kalkışlarda bazen de düz yolda dahi yapıyor o sesi. Uğultu gibi bir ses değil mi?
  5. Açıkçası 10 yıldır pedalda bir değişim hissetmedim. Sadece üst merkezin bozulduğu zamanlarda yarıda takılıp kalıyordu, onun dışında herhangi bir sertlik yada yumuşama olmadı.
  6. Maliyeti biraz karışık oldu. Mercedes D1S balast vardı eski farlarımda onları takasa girdik Focus'un orjinal balastını kullandık. Güncel fiyat ne olur bilemem ama aldığım 2. el farlar ile beraber xenon ampülleri de içine katarsak 10 bin tl nin üzerinde tutmuştu. Ama malzemeleri 2022 ocak ayından toplamaya başladık üzerinden 1.5 yıl geçmiş, şu anda ne olur tam bilemiyorum.
  7. Samet hocam, 2016'da Sachs ile komple seti değiştirdim, baskı ve volantta uğultu devam etti. 2022 de orjinal servis etiketli Fomoco taktırdım, şimdi bazen boştayken yavaşlarken bile uğultu sesi geliyor. Revizyonlu parça falan hikaye.. Yurt dışında ki forumlara göre sadece Luk marka da uğultu sorunu olmuyor dediler. Tabi her focus da bu durum olacak diye bir durum yok, ama benim araç sıfır banttan indi ineli uğultu yapan focuslardan. Luk markayı test etmesem de, yurt dışında tercih edilen marka. TR'de önceden yoktu.
  8. Soru 2019'dan kalmış. Eminim bir çok cevap verilmiştir ama yine de boş geçmek istemedim 🙂 O ses enjektörlerden gelen bir ses. Enjektörün karakteristiğinden kaynaklanıyor, herhangi bir arıza ya da arıza öncesi belirti durumu değil. 0 Km aldığımda da o sesi duyuyordum, 285 bin de enjektörleri sıfırladıktan sonra da aynı sesi duymaya devam ediyorum.
  9. Kardeşim 50 Bin TL'ye çok güzel olmasa da, güzel bir oyun konsolu yaparsın. Çok güzel uygulamalar var. Kendine temiz güzel bir sistem kur, al direksiyonu önüne bas pedala istediğin kadar gazla. Hem eğitimine hem de yer yer eğlencene yer verir, ileriki yaşlarda bütçene göre bir ST,RS tarzı bir şekil yapar keyfine bakarsın 🙂 Tekniğe gelince, Turbo işi öyle egzozdan gücü al, bas emmeye denecek kadar basit değil. Yağ soğutucusu, yakıt pompası, enjektörler, motor soğutma sistemi, diye başlar mekanik parçalar devam eder. En sona da turbo gelir. Bu işin bir de ECU tarafı var ki, o da ayrı bir dünya.
  10. Kesinlikle şanzıman yağı. Benzerini yaşadım oradan biliyorum. Bizim yağlar 75w80 değil. Değişimden sonra resmen hareket halinde vites değişmek işkence oldu. Sabitken kaymak gibi hatta eskisinden daha iyiydi. Öğrendim ki bizim araçların ki Castrol Syntrans FE 75W olan imiş. Onun ile değiştik. Baskı değişiminde usta üstüne tekrar 75w80 koymuş. Gittim bu sefer de Liqui Molly Top Tec Mtf 5100 75W yağ aldım.1 litrelik 3 kutu aldım değiştirdim. 5-6 yıl daha gider bu yağ diye düşünüyorum.
  11. Montajı yapan arkadaşlar ve bir kaç yorum hep iyi olduğu yönünde. Ama ben bu fardan önce D1S ve Mercedes balastı kullanmıştım. Hellanın eski mercekleri vardı. Kesinlikle D1S in selektör ve açılış hızı çok çok daha iyi. D2S biraz gecikme ile beyazlaşıyor. Mercekler zaten adaptif hella merceğiydi vagda kullanılan. O yüzden aydınlatmalar iyi. Bu tasarım biraz aceleye geldi. Osramın makyajsız için costum farı çok iyi. 3D tasarım yaptıracağım bir babayiğit bulabilirsem tek parça halinde güzel bir iç kasa takacağım. o zaman ledleri daha zarif yapabiliriz. Aslında konuyu o çizimi yapabilecek bir babayiğit bulma amacıyla açtım 🙂
  12. Arkadaşlar merhaba, Yakın zamanda Carbon Clean işlemi için hidrojen gazı kullandıkları uygulamalara denk geldim. Anladığım kadarıyla yanma sıcaklığını artırarak karbon temizliyorlar ama teknik olarak başarılımıdır riskleri var mıdır bilmiyorum. 280 bin km dir aracıma düzenli CC yaptırıyorum. Periodik takvimime göre 1 ay sonra CC yaptırmam gerekiyor. Eğer mantıklı gelirse demek isterim. Örnek bir link bırakıyorum aşağıya. Konu hakkında bilgi ve tecrübelerinize talibim. https://www.uzmandizel.com.tr/hydrocarbon/
  13. Arkadaşlar merhaba, Öncelikle tekrar foruma kavuşmak çok güzel oldu. 🙂 Dosya ekine eklediğim gibi bir far modifikasyonu yaptık. Orjinal Focus balastları ve D2S kullandık. Mercekleri de vag grubunun adaptif hella merceği ile yaptık. Haliyle uzun farı iptal ettik. Aydınlatmada herhangi bir problem yok. Led sürücülerine ek olarak kendim DC-DC voltaj regülatörü takarak devreyi korumaya aldım. Bir kaç geliştirme yapmak istiyorum. mercek tam ortada duruyor ve bence farın iç kısmında sonradan eklenen sinyal alanı ile farın dış tarafının bütünlüğü yok. Pek gözüme batmasa da, 3d yazıcı ile komple ön tarafı bir bütün halinde yapıp merceği de bu bütün parçanın merkezine konumlandırmak mantıklı olur gibi geliyor. Birleşecek yerleri kırmızı ile seçiyorum. Bu çizimi yaptırıp 3d ile baskısını yaptıracağım birini önerebilirseniz çok sevinirim. Farı Azc'ye yaptırdım. Youtube linkini paylaşıyorum.
  14. Çok garip, Türkiye'de hiç bir web sayfasında yer almıyor. Gün içinde parçayı temizleyeyim belki üstünde bir şeyler yazıyordur
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.