Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Yavuz S. B.

Üye
  • Toplam İleti

    66
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yavuz S. B. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    Giulietta 170 TCT
  • Meslek:
    Mühendis
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

945 profil görüntüleme

Yavuz S. B.'s Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

27

Toplam Beğeni

  1. Her araç için 132 hız bence. Ani fren yapıp durmanız gerektiğinde anlıyorsunuz. Belirli uygun yollarda 120 yerine 130 olarak uygulanabilir belki ama herkes uyduktan sonra 120 iyi bir sınır bence otoyol için. Zaten sınır 120 %10 ile 132, göstergelerimiz o hızda 6-7 kmh yüksek gösteriyor. Yani göstergenin 140 filan olması lazım ceza yemek için. Ben de sınırları aşıyorum çoğu zaman ama, bizim yollarımız ve şeritte gitmeyi bilmeyen, trafik kültürü olmayan kasap sürücülerle hız sınırı 140 deseniz %10 ile 154 olur ki ben hiç istemem.
  2. Arabayla ilk defa yurtdışına çıktığımda Bulgaristan'ın bir köyünün girişindeki 50 tabelasında önümdeki freni kökleyince az daha vuruyordum arkadan. İleride ağacın arkasında pusuya yatan polis arabasını görünce anladım durumu. Aynı yollarda E55 AMG ya da M5 gibi arabalarla 200 ile giden de vardı. Özetle vatandaş cezanın kesileceğini bilir ve rakam da caydırıcı olursa faydalı olur. Ama açık kapı bırakmamak lazım. Bulgarlara da birisi 50 tabelasını uzaktan görünce ayaklarını gazdan çekmeyi öğretmesi lazım, 100'le giderken tam tabela hizasında freni köklüyorlar.
  3. Serviste bir işlem yapılmış ve sorun çözülmemiş, servise tekrar danıştınız mı bu konuyu?
  4. Linke tıklamadan bu paraya Stelvio alınır demiştim, aklın yolu bir. ?
  5. Stop edince direksiyon da sertleşiyor ya, o açıdan tedirgin ediyor biraz. Giulietta'da bağımsız yapmışlar, S&S devrede olup motor dursa bile elektrikli direksiyon çalışmaya devam ediyor.
  6. Arkadaşın Octavia'sı ekonomi modunda daha durmadan stop ediyor, eski taksicilerin yaptığı gibi. Sizinkiler de öyle mi?
  7. Gui'den daha iyi mi bilmiyorum açıkçası. Focus'tan sonra 1'er sene Jetta ve Fabia kullandıktan sonra aldım Gui'yi. Keskin bir karşılaştırma yapamıyorum onun için. Ama benzer donanım, motor, şanzıman kombinasyonlu Focus'un Gulietta'dan belirgin bir üstünlüğü yok bence. Ford "dağa taşa vurmaya" daha uygun sadece. ? Ya da kafamızdaki Ford ve Alfa imajları böyle hissettiriyor. Benim Focus şeker kırmızısı idi, Titanium-X donanımı ve 1.6 EB motoruyla çok güzel bir kombinasyondu. Benim Giulietta spor paket değil, dolayısıyla deri koltuk, sunroof, koltuk ısıtma vs. yok, Focus'ta vardı bunlar. Teknik olarak karşılaştıracak olursak Focus iyi yol tutuyor, Giulietta çok iyi yol tutuyor. C sınıfında Focus'tan daha iyi yol tutan bir otomobil olduğuna ikna olmazdım Giu'yu kullanana kadar. Tabi bunun etkisiyle Focus'tan biraz daha fazla hissediyorsunuz yoldaki pürüzleri. Multiair motor ve TCT şanzıman uyumu çok iyi. Arabaya biraz daha alışınca detaylı bir inceleme yazmaya çalışacağım. Yalnız Focus 1.6 EB'de olan 182 PS gibi gitmeme olayı Giulietta'daki DNA şalteri N modundayken bunda da var. N (Neutral) modunda özellikle yokuşlarda 170 PS olduğunu unutuyor araba. Esas torkunu 2.000 devirden sonra veriyor. Ben özellikle uzun yolda D (Dynamic) modunda vitesi de manuele alarak kullandım, hem gaz tepkileri çok iyi oluyor, hem de manuel kullanmanın keyfine varılıyor. TCT şanzıman manuel modda neredeyse hiç müdahale etmiyor, vites kolu da çekince büyütüp itince küçülten şekilde olunca içgüdüsel olarak manuel kullanabiliyorsunuz. Hatta öyle ki bir yerden sonra dururken sol ayağım debriyaj aramaya başladı. ?
  8. 1.6 EB Focus'u sattığıma çok pişmanım, çağırsam o da bana geri gelir mi acaba? ?
  9. 165 binde hiç değişmedi mi baskı balata? Eğer öyleyse ilk iş olarak baskı balata, yanında şanzıman yağını da değiştirin bence.
  10. Kaç km hızda 1 ve 2'ye almaya çalışıyorsunuz? Motor nedir?
  11. 400 Liralık motor içi yağ kanalları temizliği neymiş acaba? 30 liralık katkıya yapıyorlar bence. ?
  12. Tavsiye edilen, fren hidroliğini 2 yılda bir değiştirmek. Maliyeti çok olan bir şey değil, değiştirmenizde zarar yok bence. Bujiyi de ustalar sökünce durumu görülür zaten, ama 22 binde atmosferik benzinli bir motorda bujilerden yana bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
  13. Ne değişecekmiş acaba bu 1900 TL'lik bakımda?
  14. İletişim Bilgileri İletişim Kanalları: Mesaj ya da telefon (532-392-42-87) Alınacak Ürün Hakkında 2008 Model Audi TT için BWA kodlu 2.0 TFSI sandık motor ihtiyacımız var. Mevcutta Doğuş dışında bulamadık, orada da arabayla aynı fiyatı istiyorlar. Bilgisi olanlar varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.
  15. Maalesef o iş yetkili-özel tüm servislerin kanayan yarası. Hangi yağ firması daha fazla indirim-prim-hediye verirse onunla çalışıyorlar. Teknik dökümandan filan habersizler. VW bu TSI'lar ilk geldiğinde spec'lere uymayan bir 0w-30 yağ kullanıyordu, deli gibi yağ eksiltti o dönem motorlar, markanın adı çıktı. Alfa'da da yine Multiair motorlar geldiğinde benzer bir durum olup milletin multiair modülünü bozmuşlar yanlış yağ ile. Keza 1.0 Ecoboost mevzusu. Yabancı forumlardan takip ettiğim kadarıyla İngiltere'de filan da benzer durumlar var, oradakiler de yağını alıp kendisi götürmeye başlamış. Tabi orada şöyle bir durum var, bakım defteri uygulaması halen geçerli. @Cem Boneval Bey zamanında yazmıştı bir yerde diye hatırlıyorum, bizdeki yetkili servis-özel servis olayı yanlış yansıtılıyor. Uygun parça ile özel serviste yapılan bakımın garantiyi bozmaması lazım. Türkiye'de maalesef sopa olarak kullanıyor bayiler bunu, aman garantimiz bozulacak diye eli kolu bağlanıyor müşterinin.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.