Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mehmet Ö.

Üye
  • Toplam İleti

    13
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mehmet Ö. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    istanbul
  • Arabam:
    '12 Focus Trend X PS
  • Meslek:
    inşaat müh.
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

419 profil görüntüleme

Mehmet Ö.'s Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Toplam Beğeni

  1. Yakup Bey'in talebi ve önerisi ile biraz daha açayım konuyu. Aracım ile yaşadığım ve bu başlık altında daha yukarılarda da bahsettiğim sorunlarımla ilgili, kendi blog sayfamda yazdığım bir yazının linkini sizlerle paylaşmak istiyorum. http://yenifordfocus.blogspot.be/2013/09/powershift-ile-gelen-hayal-krklg.html
  2. Evet bazen bu tip denemeler yaptığım oldu, 4.9 dahi yakalamıştım hatırlıyorum. ama uzun vadede bu kadar istekli davranamamıştım. Bence ortalama yakıt tüketimi sıfırlandığında, tüm arşivi kaybetmemiz kötü. Mesela alınan yol kaydında bir toplam kayıt var ki silemiyoruz, bir de yolculuk kaydı var.
  3. Murat eğer dediğin şekilde ise, doğru anladıysam, belirli bir yol kesiminde, inişleri ve çıkışları ile, alınan tüm değerlerin, araç tarafından bulunmuş ortalama yakıt değeri için, evet 4.7 ortalama bence muazzam. 2008-2012 arasi Focus 2.5 Otomatik 100 bg, 2012 den bu yana Focus IIII PS 125 bg kullaniyorum. Su ana dek ortalamada, uzun ve otoban kullanimlari ile de 6.6 nın altına hiç inenememiş bir olarak imrendim. Günlük 100 km civarı, çoğu otobanda 90-120 km lik hızlar arası kullanım karakterim olduğunu belirtmeliyim. İlerleyen aylarda, bu ortalamayı sıfırlamadan, geleceğin değerleri de paylaşırsan sevinirim. Benim şu anki değerim 7.4 mesela.
  4. Bence arkadaş, ortalama yakıt tüketimi değil, arada yakaladığı anlık en düşük gösterge değerlerini veriyor sanki??
  5. Bende böyle bir uyarı çıkmıyor sanırım. Gene denerim ama rastlamadım 20000 km dir. TrendX paketinde mi yok acaba?
  6. Aynı sorunlar bende de vardı. Şanzıman komple değişim ile sona eren bir süreç sonunda, 20000 km deki arabam, hiç memnun etmeyecek bir hale dönüştü ne yazık ki. Yazılım sonrası ilk kalkışlar biraz atak oldu belki, ama yokuşlardaki bayılmalar aynen devam. S-manuel e de alsam yokuşta bayılıyor.
  7. Enes tam olarak ne demek istedin?
  8. Vardır mutlaka Halil Bey. Ama 1 senesi dolmamış arabada bunca sorun... mide bulandırıyor... değil mi;
  9. Bilgileri ilk üyelik sırasında girmiştim. ama kaydetmemiş. Şimdi tekrar denedim ve fark ettim ki şu hataları veriyor. Arabam:: Girdiğiniz bilgi izin verilenden daha uzun Meslek:: Girdiğiniz bilgi izin verilenden daha uzun Neyse hallettim ama
  10. Bende de 2012 kasim 125 bg trend x PS focus III var. Daha önceki aracım da Focus II 2008 model 100 bg trend otomatik idi. O arabada da vites kolu takılmıştı ve uzun bir servis macerası sonucu araba bir daha iflah olmamıştı. 100 000 km de elden çıktı. Yeni araçta, öncekinde yaşadığım sorunların bir kısmını çözülmüş gördüm, başlarda mutluydum. Ama son zamanlarda çekiş ve kavramada sorunlar, dik yokuşlarda bayılmalar, bazı flap flap tarzı sesler, sonuçta 15000 periyodikte bunları da bahsettim. Önce debriyaj baskı bişeyini değiştirdiler. Sorun daha kötü olarak devam eder şekilde aracı bana geri vermeye kalktı yetkili servis. İtiraz edince tekrar incelediler ve sonuç, şanzıman komple değişti. Araç titreme ve ses yapıyor, yeni yazılımdan dolayı aşırı ataklaştı vb vb. Hiiiç memnun değilim. Araç 20 000 km yi yeni döndü. Son seyahtte ise tekerlek bilyalarında bir sıkıntı oldu valla son 200 km yi motor kucakta geldim hissi.
  11. Bende de 2012 kasim 125 bg trend x PS focus III var. Daha önceki aracım da Focus II 2008 model 100 bg trend otomatik idi. O arabada da vites kolu takılmıştı ve uzun bir servis macerası sonucu araba bir daha iflah olmamıştı. 100 000 km de elden çıktı. Yeni araçta, öncekinde yaşadığım sorunların bir kısmını çözülmüş gördüm, başlarda mutluydum. Ama son zamanlarda çekiş ve kavramada sorunlar, dik yokuşlarda bayılmalar, bazı flap flap tarzı sesler, sonuçta 15000 periyodikte bunları da bahsettim. Önce debriyaj baskı bişeyini değiştirdiler. Sorun daha kötü olarak devam eder şekilde aracı bana geri vermeye kalktı yetkili servis. İtiraz edince tekrar incelediler ve sonuç, şanzıman komple değişti. Araç titreme ve ses yapıyor, yeni yazılımdan dolayı aşırı ataklaştı vb vb. Hiiiç memnun değilim. Araç 20 000 km yi yeni döndü. Son seyahtte ise tekerlek bilyalarında bir sıkıntı oldu valla son 200 km yi motor kucakta geldim hissi.
  12. 2012 kasim focus trend x 125 psi pshift aracim var. Bir onceki kasa da 100 bg otomatik 2008 Focus idi. O arac, ozellikle bir yil, 20000 km sonrasinda, elden cikarttigim 100000 km 4 yasa kadar bir iskence oldu bana. Otoyolda selektor yemekten, yokusta devirden dusurdugumde, koca 1.6 sedani orta seride hatta 1. seride alip toparlamaya calismak...offf offf. Arada bir kere vites kolu takilmasi sonucu, uzun sure serviste kaldi ve cok da aciklanmayan detayda bir buyuk tamir gecirdi. O zamanlar pis bir koku almistim hoş. Yeni kasa cikti, 2012 sonunda ilave 25 bg nin de verdiği hevesle oturdum, çok iyi basıyordu. Aradığım hemen her şeyi yapmışlardı (bkz:yenifordfocus.blogspot.com). Ancak gecen ay periyodik bakıma verdim ve bazi performans (yokuş kalkışlarında kavrama sorunu ve hafif flap flap sesi vb) sorunlarını da rapor ettim. Önce otomatik debriyaj balataları gibi bir parça değişti. Ama sonuç olumsuz, hatta daha kotu idi. Sonra gene geri verdim ve komple sanziman degisimi karari alindi (15000 km !!!). Toplam 30 gun civari sonunda arabayi ilk çalıştırmamla deprem gibi titreşimi gördüm. Bunun atılan yazılım ile 500-1000 km de düzeleceği söylendi. Bu şekilde mecburen seyahate ciktim. 200 km sonra motordan inanılmaz bir vuruntu ve titreme gelmeye başladı. Servisi aradim, "gönlünüz rahat olsun, düzelecek" dendi. Ancak ulaştığım noktada, servis tekerlek bilyelerini değiştirdim. Bu sayfayı okuduktan sonra aracı değiştirmeyi düşünüyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.