Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Bedirhan Doğan

Üye
  • Toplam İleti

    364
  • Katılım

  • Son ziyaret

Bedirhan Doğan Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Osmaniye
  • Arabam:
    '99 Polo 1.6 75 HP
  • Meslek:
    Öğretmen
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

6.093 profil görüntüleme

Bedirhan Doğan's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

206

Toplam Beğeni

2

Forum Yanıtları

  1. Herkese Merhaba. Çok can sıkıcı bir durum yaşadık ve bilen kişilerden hukuki olarak yol göstermelerini istirham ediyorum. Konunun özeti şu: Yaklaşık bir ay önce babama 2014 c-max benzinli araç aldık. LPG taktırmak için ADANA POLAT OTOGAZI tercih ettik. Montajdan iki gün sonra LPG kiti çalışmamaya başladı. Babam tekrar götürdüğünde LPG ECU’sunun su aldığını görmüşler. Normalde asla su almayacak bir kutudur. Motor yıkama yapılsa bile kesinlikle su almaz. Bariz olarak ya montajda hata yapılmış ya da üretim hatası olduğu açık. Hiçbir kusuru kabul etmemişler. Buna rağmen hiçbirşey yapamayacaklarını söylemişler ve babamı kusurlu görüp 600 liraya yeni ECU satmışlar. Eskisinin de yetkili serviste onarılması durumunda takılıp 600 lirayı iade edeceklerini söylemişler. Bu çok büyük bir ayıptır ve babam mağdur olmuştur. Ben Batman’da görev yapıyorum. Şimdi bana kaça mal olursa olsun hukuki yollara başvurmaya hazırlanıyorum. Bu konuda bana yol gösterebilecek arkadaşlar var ise burda bana yazarlarsa çok mutlu olurum. Yazmak zahmetli olabilir, telefon numarası yazarsanız arayabilirim de. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  2. 1.) Beyaz yuvarlak içine aldığınız parçanın altında vida var. Vidayı söküyoruz. 2.) koltukları yatırınca bağaj rafının siyah klipsleri var. O klipsleri sökerek bagaj rafını kendimize doğru çekerek çıkarıyoruz. 3.) bagaj rafı çıkınca arka taraftaki parçaya ait vidayı da göreceğiz. Arka cama yakın olması lazım. O vidayı da söküyoruz. Artık o iki adet beyaz parçayı sadece metal klipsler tutuyor. Nazikçe çıkarabilirsiniz. Kolay gelsin.
  3. Tamir olur neden olmasın? Usta üşendiği için biraz ayıp etmiş. Sorun büyük ihtimalle kapı switchlerinde. Ve yine büyük ihtimalle paslanma veya kirlenme sonucu temas sorunu vardır diye düşünüyorum. Açılır temizlenir. Önce pas kir giderici, sonra balata spreyi ile tıkır tıkır yeniden çalışmaya başlar düşüncesindeyim. Eliniz yatkınsa kendiniz de halledebilirsiniz.
  4. Herkese merhaba arkadaşlar. 1999 model Polo araç sahibiyim. Araç 20 yaşında olunca doğal olarak yağ sızıntıları mevcut. Özellikle yağ karter contasından sızdığını düşünüyorum. Piyasada yağ sızıntı önleyici katkılar var. Kullanan, tecrübesi olan veya bilgisi olan arkadaşların görüşlerini almak istiyorum. Yeni bir araç olsa bu tarz ürünlere itibar edecek bir adam değilim ama araç eski olunca kısa yoldan çözüm odaklı ekonomik yollar arıyorum. Sorumun özeti: Bu ürünün motor yağına veya motor contalarına bir zararı var mıdır?
  5. 60A yeterlidir. Mutlu için fiyat da makul görünüyor.
  6. Şu resimdeki işaretli parçanın yay klipsle tutunuyor olması lazım. Onun altında da çerçevenin vidaları olacak.
  7. yaylı olduğunu sanmıyorum,iç aydınlatmayı söküp oradan anteni sökmem lazım Zaten iç aydınlatmanın yaylı olduğundan bahsediyorum
  8. Çekince gelmesi lazım. Yaylar tutuyor sadece. Vida yok
  9. Dizele gücü yetmeyenler için Yaşasın ti-vct ? gerçi ti-vct’ye de gücümüz yetmiyor ?
  10. Furkan Bey bence yağ temizliğine gerek yok ama illa ki temizlensin diyorsanız önce ucuz bir yağ koyup bir kaç km gezdikten sonra döküp asıl yağ koyun derim ama yine de hem bütçeye hem çevreye yazık olur. Temizleyici katkılar hakkında yorum yapamam ama mazot ile temizliğe sakın bulaşmayın. Şanzıman yağını da değiştirirseniz elbette iyi olur ama bana göre ona da gerek yok.
  11. Takıldığı yerde filtre dışında hava girişini tamamen sıfırlamak adına contayı iyice sıkıştırsın diye kasten biraz uzun üretiliyor olabilir mi?
  12. Sorun sadece su alma sonucu oluşan oksitlenme ise, modül açılıp tiner ile temizlenebilir aslında. Belki bunu yapmışsınızdır bilemiyorum ama denemediyseniz denemekte fayda var. Fazla sert davranmadan diş fırçası ile yapılabilecek bir uygulama. Sonuç alma ihtimaliniz var.
  13. Bu trim sökme aparatından edinin. Belki vardır denemişsinizdir.
  14. Yanlış bilmiyorsam Aston Martin’i de Ford tasarlamıştı bir zamanlar. Ayrıca Mustang diye bir efsane var ki onu da yine Ford yapıyor ? Korelilerin bir Mustang’i var mı?
  15. Focusu tasarlayanlar Almanlar değil mi? Bilmediğimden soruyorum. Yani Ford Amerikan menşei bir marka ama, bir de Ford Europe var. Ford EU’nun tasarımından ve üretiminden Almanlar sorumlu değil mi?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.