Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Kutluhan A.

Üye
  • Toplam İleti

    1.459
  • Katılım

  • Son ziyaret

Kutluhan A. tarafından yazılan her şey

  1. bende yaklaşık 3 senedir bu kodla geziyorum. shell vpower sonrasında yanmıştı 3 sene önce ilk kez. sonrasında sönmüştü. geçen yaz izmir otobanında yine bir habersiz vpower durumu sonrasında 1 senedir sönmeden yanıyor. yetkili servis ustası aslında sensörün uyarı verdiğini ama büyük olasılıkla katalizörden kaynaklandığını söylemişti. bu sene alttaki oksijen sensörü değişitirmek istediler 8000 TL fiyat çekildi. ama usta yine değiştirmeyelim yakıtına çekişine etkisi yoksa zaten çözüm de olmayabilir diyince yanık şekilde gezmeye devam ediyorum.
  2. Tesla Türkiye'nin bugün lansmanı yapıldı. Yarın satış başlıyor. Servis Merter'de; teslimatlar Kanyon ve Akasya Avm'de. Vergisel durumlar nedeniyle şimdilik sadece Berlin'li Model Y geliyor. 10.000 TL online sipariş bedeli bulunuyor. En yakın Mayıs ayı teslim gözüküyor. Berlin fabrikası sözde Türkiye'deki talebe yetişeceğini söylüyormuş. Şarj istayonları da eş zamanlı açılıyor. Teslalar daha avantajlı yaralanacakmış. Autopilot vs standart olarak geliyor şaşırtıcı şekilde. 3 Donanım seviyesi var ve fiyatları belki togg'la değil ama diğer premium veya orta sınıf elektriklilere oldukça rekabetçi. togg'un henüz çok yeni olması ve uzun yıllar oturaşacak(devam ederse umarım) olması Tesla'yı bence çok daha mantıklı kılıyor. Model Y: 1 milyon 548 bin 732 TL (455 KM) (6.9 sn) Model Y Long Range: 1 milyon 619 bin 532 TL (533 KM) (5.0 sn) Model Y Performance: 1 milyon 778 bin 832 TL (514 KM) (3.7 sn) Bu da sarı sitede elde patlayan Model Y'lerden sadece biri: https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tesla-etilermotors-tesla-model-y-performance-autopilot-v3-21-jant-1073958957/detay
  3. İkisini de sıklıkla kullanıyorum. Corsa'nın tiktak'ta henüz çok yıpranmamış olanları oldukça keyifliydi. Atak ve kıvrak denebilir. Clio 5'den daha iyi hissettiriyor. Şehir içinde de pratik olacaktır. Egea'yı ise günlük kiralık ve şirket arabası olarak deneyimliyorum. Multijet motor asla 95 HP gibi hissettirmiyor. Urban donanım ihtiyacını karşılar ama lounge olsa kesinlikle egea derdim. Bildiğim kadarıyla lounge sadece 1.6'da var. Ben ise bugün odaklı düşünürsem ben sanırım corsa alırdım. Ama fazla halde manuelden yorulduğum için bu yorumu yapıyorum. Manuel çok sorun değilse tercihim Egea olurdu. Büyüklük olarak vs. de daha optimal düzeyde. Ama istanbul trafiğinde de corsa daha pratik.
  4. Amannn tehlikeli sözler. Zuckerberg birazdan focusclub'a 5 milyon dolar teklif eder bünyesine katar.
  5. Saçma sapan bir fiyat politikası olmazsa, mesela QQ ile paralel fiyatlarla sunulursa büyük satış adetlerine ulaşır. İnternette ki yorumlarla da ve beğenilere de bakarak bunu söyleyebilirim. Transit ve kuryenin yanına puma'da lokomotif olarak eklenebilir. Tabii ki tek şartı var ve fiyat politikası ?
  6. Peugeot yine keskin hatlı bir araçla karşımızda. Bu sefer önü biraz değişik olmuş bana kalırsa fakat arkası çok başarılı. İçinde ise 3D Peugeot i-Cockpit kullanılmış. Şık duruyor. Yeni CMP platformu üzerinde kurulmuş. Ülkemize büyük olasılıkla 1,2 Puretech 130 ps ve 1.5 Hdı 100 veya 130 ps güçlü motorlar gelir. Ayrıca elektrikli modelde 136ps ve 310 km menzilli. Fiyatının şimdiye oranla ikiye katlanması olası.
  7. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-herseyi-ile-ozel-makam-style-687205217/detay https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-acill-opel-zafira-az-km-hatasiz-degisensiz-670800246/detay https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-panelvan-ford-titanium-plus-8-plus1-otomobil-ruhsatli-koltuk-isitma-start-stop-696725544/detay . Çok fazla seçeneğiniz yok gibi. Sadece custom sanki sizin için daha iyi olur gibi geliyor. O olmazsa zafira ? https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-peugeot-sahibinden-7-kisilik-5008-677523809/detay 5008'de fransız severseniz iyi seçenek.
  8. " “Ford v. Ferrari”, 1966 yılında düzenlenen Le Mans 24 Saat Yarışı’nda yaşanılan gerçek olayları konu alıyor. Henry Ford II ve Lee Iacocca ikilisi, tuhaf ancak kararlı bir grup Amerikalı mühendis ve tasarımcıdan kendileri için özel bir araba yapmalarını rica eder. Otomotiv vizyoneri Carroll Shelby (Matt Damon) ve İngiliz şoförü Ken Miles’ın (Christian Bale) başını çektiği ekip, uzun yıllardır pistlerde bir numara olan Ferrari’yi Fransa’da düzenlenen 1966 Le Mans Dünya Şampiyonası’nda yenmek için neler yapabileceklerini düşünmeye koyulurlar. " (https://www.sinemalar.com/haber/7639/ford-v-ferrari-film-setinden-yeni-goruntuler-yayinlandi) Başrollerde Christian Bale ve Matt Damon var. Kaliteli bir film olacak gibi duruyor. 15 Kasım 2019'da vizyonda.
  9. Kutluhan A.

    F1 2019 Sezonu

    Ricciardo'nun direksiyonuna yeni modül eklemişler. tabi kanadına da kamera ?
  10. İyi yönden düşünürsek; şu an, bir sonraki gelecek olan zamma en uzak an. Diğerine daha çok var ? umuyorum yani...
  11. Yeni başladım ama gerçekten bu video devrim olmuş. Profesyonel çekim açıları, ses vs... Teşekkür ve tebrik ederim.
  12. Yaklaşık 2 ay önce bir kaza yaşadım. Benimde sol ön sensörüm koptu. Servis, ayağı ile birlikte 500-600 arası bir rakam çıkardı. Kısacası servislerde fiyat böyle. Erol otoyu aradığımda biraz daha uygun söylemişlerdi. Orayı da arayabilirsiniz. Size ayak gerekmeyecek büyük ihtimalle sensörün kendisi yeterli. Onu da belirtin.
  13. Kutluhan A.

    F1 2019 Sezonu

    Yukarda takım kararı olduğu da söylenmiş fakat aynı zamanda ben bunu zihinsel olarak geçen sezon bile Max'ın gerisinde kaldığı için yaptığını düşünüyorum. Max fazlaca ön planda ve tam aranan şov adamı ve bence şuan Vettel'in yerine aday. Renault'nun sürücüleri genele göre bayağı iyi düzeyde ama işte gerisi malum. Tifosi olarak yine hayal kırıklığı... Direkt bu sezonu da geçebiliriz. +1 için bile savaşan kimse yoktu ve sanırım daha ilk yarıştan leclerc team order yedi. En son Vettel neden yavaşız falan diyordu pit ekibi son yıllarda olduğu gibi bilmiyoruz cevabı verdi ? O durumda yani Ferrari yine. Bu arada Gasly böyle devam ederse Kvyatla yer değişir.
  14. Disk balata ilişkisi herhalde o bölgelere tam hakim değilim ? benim ki o kadar sert oluyor mu? sanırım olmuyor ama şarrrkk şeklinde bir ses gelip araba rahatlıyor. Tekerlerden geldiğini anlıyorum. Ve bunu yapma zamanlarının tek ortak noktası dediğim gibi bir önceki kullanışta ki su.(Bende genelde yıkama kaynaklı) Önemli mi dersek? Belki bir şeylerin bitmeye yaklaştığının göstergesi olabilir. Yıkattıktan sonra veya yıkadıktan sonra genelde hemen durmamaya çalışıyorum en az 1 dk kullanıp öyle durduruyorum. Yağmur ve su birikintisine yapacak bir şey yok.
  15. Bu bende yıkattıktan sonra veya yoğun yağmurlu günlerden sonra 1 gün ardından hareket edersem oluyor. Bana pas yapıyormuşta o pas çözülüyormuş gibi geliyor. Yani sıcak ve soğuğun karşılaşmasından kaynaklı gibi. Kısacası su kaynaklı.
  16. Teknik özelliklerde zaten aracın maksimum hızı 192 km/h. Düz bir yolda bu hızda sabit kalmanızın normal olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu hızlarda iki elinizde direksiyonda kalsın lütfen.
  17. Alpine A110: 13 Citroën C5 Aircross: 26 Ford Focus: 37 Jaguar I-Pace: 55 Kia Ceed: 24 Mercedes-Benz A Sınıfı: 47 Peugeot 508: 48
  18. Bu ne cesaret devletim !!!1!!111! Seçim yaklaşıyor seçim ? Neyse 30 kuruştan sonra 10 kuruş indirim yapılıp kahraman olma: In the process. ⏳
  19. Bu Japonların arka park sensörüyle bir dertleri mi var? Yoksa tabloda yanlış mı görüyorum?? Edit: İnceledim de geri görüş kamerası sebebiyle herhalde. Flame donanımı iyi. Ayrıca C-HR fiyatları da çok iyi şuan.
  20. Çok umutluydum ? Araçta iyi güzel. Ama fiyatını polo ile golf arasında en azından golf seviyesinde bekliyordum. Belki highline ondan böyle ama yine de yüksek geldi. Alan çok olacaktır eminim. Ama acilen daha fazla benzinli motor seçeneği ve donanım seçeneği lazım. Sanki böyle test etme amaçlı girmişte Türkiye'ye öyle bir bakıp çıkacakmış gibi duruyor. Edit: Karoq ve Ateca'ya baktım. Onlara bakınca pek pahalı gibi durmuyor. Karoq'ta aynı motorla benzer donanımda araç 191 bin. Fakat yinede daha çok motor ve donanım seçeneği olmalı fikrimi koruyorum.
  21. Focus 3.5'ta daha gelişmiş mi bilmiyorum fakat bende ki tecrübe geçen gün şöyle oldu; önümdeki araca aslında çokta yakın değildim fakat önümdeki dönmek için fren yapınca abs'yi devreye sokacak düzeyde fren yaptı focus tabi bu arada bende frene bastım. Aslında bana göre durmaya gerek yoktu o yüzden çok hafif bir fren yapıyordum. Fakat araba kendi freniyle durdu.
  22. Araç hakkında fikrim yok. Fakat polise bağışlanan bir eclipse yaz boyunca boğaziçi köprüsü girişinde büyük olasılıkla sergilenmek için hiç çalışmadan sabit bir şekilde durdu. İlk günlerde gözüme çirkin gözükse de sonrasında alıştım hoşuma gitti. Yalnız şunu da belirteyim, İstanbul'da tek gördüğüm Eclipse bu ?
  23. Sonuç olarak bu araç üretilirken ve yay üretilirken yapılan tüm mühendislikleri ve hesaplamaları kenara atmış olacaksınız.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.