Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ercan Özgönül

Üye
  • Toplam İleti

    28
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ercan Özgönül Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Helsinki
  • Arabam:
    '19 Focus St Line
  • Meslek:
    Muhendis
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Ercan Özgönül's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

28

Toplam Beğeni

1

Forum Yanıtları

  1. Niyeti trafik guvenligini arttirmak olan insan bu isi sadece radarla hiz olcmekle yapmaz zaten, hiz limitinin altinda olup da sacma sapan arac kullanan bir suru insan var.
  2. Kesinlikle haklisiniz, sicak paraya bu kadar muhtac olunca, ustune siyasi belirsizlikler de eklenince FED vs. gibi dis etkilere maruz kaliyorsunuz maalesef. Ulke egitimsizlik yuzunden birkac jenerasyonunu kaybettigi icin gunluk politikalar disinda uzun vadede yapilabilecek birsey gormuyorum ben, ulkeyi donusturecek reformlar ulkeyi ileriye tasiyacak entellektuel seviye ve troller tarafindan bastirilmamis dusunce ozgurlugu olmadan mumkun degil. Dolarin 6 lira oldugu yerde cari acigi kapattik diye seviniyoruz, mesele o cari acigi dolar 1.5 lira iken kapatmakti, biz o treni kacirdik.
  3. Devleti savunmuyorum yanlis anlasilmasin, vergi sistemi Turkiye'de cok adaletsiz ama 2019 Nisan ayinda onceki yila gore KDV ve ÖTV gelirleri toplamda 8 milyar lira civarinda azaldi, yani yuksek vergi her zaman yuksek gelir olmuyor. Kimse gidip 240bin liraya Golf almaz, o yuzden devlet de kendi kazancindan oluyor bir yerde. Vergilerin biraz inebilmesi icin öncelikle FED'in faiz indirmesi lazim ki dolar biraz insin ve hukumet dolar ulkede kalsin diye ithal mallarina fazla vergi uygulamasin, sonra piyasa hafif toparlanma belirtileri gosterirse yine harcamayi tesvik eden önlemler ve kisa sureli vergi indirimleri görürüz.
  4. Ben hep aracin ön tarafi yola gelecek sekilde park ettigim icin cok faydali gelmemisti ama dediginiz gibi kafadan park edip park yerinden geriye cikarken kullanisli olabilir.
  5. 180 derece geri görüs arka kameranin daha genis aciyla görüntü vermesini sagliyor, tampon hizasindan itibaren aracin arkasini tamamen görebiliyorsunuz. Iki kamera yerine kameranin lens acisini buyuterek cözmüsler sanirim, olusacak deformasyonu da yazilimla düzeltmislerdir, sanal gerceklik gozluklerindeki gibi.
  6. Ercan Özgönül

    F1 2019 Sezonu

    Tum eski suruculer, Nigel Mansell, Martin Brundle, Jenson Button dahil, cimin uzerindeyken yapilacak birsey olmadigini, Vettel yaris cizgisine cikmamaya calissa daha buyuk kaza yapacagi konusunda hem fikir. Aracin kontrolunu saglayamadigi icin piste guvenli giris kurali burada isletilemez diyorlar. Guzelim yarisi hic ettiler, ceza olmasa son 10 tur baya heyecanli olacakti.
  7. Aracin kullanma klavuzunda yazdigi kadariyla otomatik serit ortalama sisteminin devreye girme kosullarindan birisi soyle verilmis: "Dur-kalk bulunan uyarlamalı hız sistemi açık olduğunda." Dur-kalk sistemi dogal olarak yalnizca otomatik araclarda mevcut ve haliyle manuel araclarda serit ortalama sistemi de bulunamiyor. Serit ortalama sistemi neden otomatik vitese ihtiyac duyuyor sorusuna pazarlama stratejisi disinda cok mantikli bir cevap bulamadim. Sonucta manuel vitesli araclarda da adaptif hiz sabitleme ve seritte kalma asistani mevcut. Diger bir sorum da bu sistemin yazilim modifikasyonu ile acilip acilamayacagi. Arastirdim ama yeterli bilgiye ulasamadim.
  8. Gecmis olsun, deger kaybi talep edecekseniz karsi tarafin sigorta sirketini internetten biraz arastirin, benzer durumlardaki insanlar neler yasamis ogrenin. Ben eksper tarafindan duzenlenen kaza raporunda yuzde yuz hakli olmama ve hatta avukat tutmama ragmen iki yil suren deger kaybi davasinda yuzde 25 suc bana verildi ve deger kaybi baya eksik odendi. Neyse ki kasko sirketim donup yuzde 25 suclu senmissin demedi, bir de oradan zarar etmedik.
  9. Hayir, instagram fotografindaki usttekilerin ustun oldugunu soylemislerdi, ben de digerleri cok havali gorununce inandim direkt ? Kusura bakmayin tekrar, benim icin de netlesti simdi.
  10. Anladim, ben araci alirken usttekilerin daha ustun oldugunu soylemislerdi, o yuzden biraz kafam karismis. Kusura bakmayin.
  11. Belirttiginiz ozellikler benim aracimda mevcut, matrix olmadigi icin o kadar genis aydinlatamiyor ve ondeki aracin oldugu yerleri karartamiyor haliyle. Sabit derken ben yanlis birsey anliyor olabilirim ama ustteki videodan gorebileceginiz gibi farlar hareket edebiliyor. Alttaki fotograf da benim kadrandan: Turkiye'de trafik isareti tanima sistemi opsiyon olarak var mi bilmiyorum, belki onunla alakalidir.
  12. Bendeki farlar bu videodakinin aynisi: Bu videodakiler de matrix olanlar:
  13. Sabit full LED olanlar matrix saniyorum, karsidan gelen araca gore bir kismi sonebiliyor, uzunlarla devam edebiliyorsunuz vs. Benim farlar hareketli ve tek LED oldugu icin sadece ondeki aracin oldugu yeri aydinlatmama gibi bir opsiyon da yok tabi ki. Sanirim sadece uzunlari otomatik yakip sondurebiliyor, ve viraja gore donebiliyor bendeki farlar.
  14. Bagaj icin olan da Ford Turkiye'nin aksesuar sitesindeki listede mevcut. Fiyat belirtilmemis nedense, mantikli bir neden bulamadim ama listede olduguna gore bayiler getiriyor olabilir. Muhtemelen 700-800 lira bandinda olacagi icin yan sanayi varken kimse tercih etmez ama ben yine de linki paylasayim. http://www.fordaksesuar.com/nakliye/bagaj-bölmesi/bagaj-alanı-kaplaması/2304937?model=focus&year=2018
  15. Ben yurtdisinda yasiyorum, bayi bilgisi cok faydali olmaz saniyorum. ?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.