Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Alpay K.

Üye
  • Toplam İleti

    34
  • Katılım

  • Son ziyaret

Alpay K. tarafından yazılan her şey

  1. Arkadaşlar bugün gidip yeni bir akü aldım.inci marka.72 amper 3000 liraya maloldu.eski akümü 2017 Aralık'ta almıştım.iyi dayanmış.
  2. Cevap için teşekkürler.yarın akü bakacağım.risk almayayim.
  3. işten geldikten 1 saat sonra araç sicakken marş yaptım video cektim
  4. İyi akşamlar aracımda test menüsünden akü durumunu kontrol ettim sizce değişme zamanı gelmismi akü Aralık 2017 alındı delphin marka.şu an sorunum yok ama beni bir yerde bırakmasın.günluk 40km kullanılıyor işe gidip gelmek için VID_20240208_182156.mp4
  5. Arkadaş yanlış anlatmış bence.zannedersem kalorifer üfleme yerlerinin kenarında kırıklar var onları kastetmiş.o kisimlara bulabilirseniz krom kaplama yaptırabilirsiniz
  6. Eski focus aracimda radyo dinlerken ses yükselmesi sorunu yaşıyordum hatta kapanmiyordu.araci sağa çekip radyonun sigortasını cekiyordum tekrar takınca duzeliyordu. Sonrasında teybi değiştirdim.kurtuldum
  7. Bence yalancı hararet diye bişey yoktur.aracın soğutma tesisatında hava vardır.bu hava tesisatta ki bir çatlaktan girer.araç biryandan su eksiltirken bir yandan tesisata hava girer.ilk anda bunu anlamazsınız zamanla kaçak çoğalır giren havaaraç yedek deposuna ulaşmaz bu hava suyun tesisat içerisinde devirdaim yapmasini yavaşlatır,bazende durdurur.normal kullanımda bunu hissetmezsiniz fakat biraz devirli kullanımda veya rampalarda tesisatta ki su yeterince sogutulamaz bu defa aracın harareti birden yükselerek dediğiniz olayı yapabilir.bu esnada kaputu açıp aracın yedek deposu na bakarsanız suyun seviyesinin arttığını veya azaldığını görebilirsiniz.hatta eğer araçtan biraz anlıyorsanız radyatör çıkış borusunu kontrol ediniz.soğuk olduğunu göreceksiniz.yapilmasi gereken kaçağı bulup yaptırmak ve havasını almaktır.bu yazdıklarım aracın hararet müşiri,devirdaim,termostatının sağlam olduğu ve motor bloğu ve radyatör ün tıkalı olmadığı durumlarda geçerlidir.biraz uzun oldu.benim görüşüm böyle.
  8. Bana daha çok antifiz kokusunu andırıyordu.zaten kalorifer sıcağa getirince kapalıyken ızgaralardan ince bir duman çıkıyordu sigara dumanı gibi.açinca kesiliyordu sonrasında bu duman çoğaldı.ve bende değiştirdim
  9. Orjinalini bulup takmanizi öneririm.muhtemelen uyum sağlamamiş.bobin ve kablolardan bahsediyorum
  10. Tekrardan geçmiş olsun.ustanin koyduğu su, kaçak varsa orayı tesbit etmek için.eger bir hafta içerisinde ilk yazdığınız şikayetleri yasamazsaniz.bilinki aracinizdaki hava alınmış demektir.umarim öyle olur.sonrasinda usta aynı özenle antifirizi koysun sorun yaşamazsınız.eğer kaçak varsa zaten parça değişince sorun çözülür. --9 dakika sonra eklendi-- Eklemeyi unuttum.aracinizin kalorifer peteği sağlammı.oradan kaçak yapıp,hava alabilir.kacak gözle görülmüyor.kaloriferi açınca koku yapıyor.ben kaçagi öyle tesbit etmiştim.değisince sorun çözüldü.
  11. Slm aracınızda muhtemelen su tesisatı nda hava var.(termostatin doğru şekilde takıldığını düşünerek yazıyorum)termostat değişiminde havası tam alınamamış.calişma esnasında fazla basınç oluşuyor.bu esnada suyun bir kısmını tahliye ediyor.ford araçların havasını her usta alamıyor.bu yüzden iyi bir yerde kontrol ettirin.uzun yolda veya dik bir rampada aracınız motor suyu sıcaklığı yüksek uyarısı verebilir.hararet yapabilir.
  12. Slm tek borudan ne kastettiginizi anlamadım uygulanabilir diye düşünüyorum.su an hiçbir sorun yaşamadım.su eksiltme de yok
  13. Slm bence bu teste takılma bendede benzinli LPG'li var eski 110 Luk focusumu arıyorum.özellikle yokuslarda.
  14. Geçmiş olsun arkadaşım.araciniz hangi serviste bilmiyorum ama eğer İzmir'de iseniz 3 cu sanayide berik motor oto test var.iscilikleri güzel.isterseniz bir görüşün.sahibinin cep tlfnunu özelden atabilirim.karşisındada parçacı oto uz var.fiyatlari Uygun.
  15. Bu şekilde sürekli kirlenir motor.conta kesin çözüm.
  16. Slm profilinde İzmir yazıyor ben eski aracıma 2 ci sanayide enjektör temizlik yaptırmıştı m.kendisi söküp takıyor du.memnun kaldım.
  17. Maili attım.kalorifer peteği değişmişse sistemde hava olabilir.anlamanin en iyi yolu gösterge yükseldiğinde durup kaputu açmak ve radyatör çıkışını kontrol etmek ve yedek deposunda yükselme varmı diye bakmak.bu araçların havasını almak biraz zor her usta yolunu yordamı ni bilmiyor.ben bu konu ile ilgili video cekecektim ama vaktim olmadı.yapilirken izledim bir daha başıma gelse kendim yaparım.
  18. Slm yakın zamanda aracınıza soğutma sistemi ile ilgili birşey yapildimi veya araçta su eksiltme varmı aracinızda hararet yükseldiği zaman kaputu açıp yedek haznesine bakın su seviyesi yukselmisse araçta hava vardır.ayni sorunu LPG'li aracimda yaşadım.en son radyatör değişti düzeldi yalnız benim araçta kalorifer peteği kaçağı vardı.kaloriferden hava alıyordu.usta hem kaloriferi iptal etti hemde radyatör değişti.sorun düzeldi.sonrasinda kaloriferi yaptım.su an sorun yok.telefon numaranızi mailden gönderirseniz konuşabiliriz
  19. Merhaba benimde 2007 focusum vardı eski aracım.polen filtresini usta 1 defa değiştirdi sizin yaptığınız gibi.sonrasinda ben pedalı sökmeden 3-4 defa değiştirdim.pedal sökmedende değişebiliyor.ama böyle bir parça hiç görmedim.sadece şuan kullandığım c maxin polen filtresi kapakçığı nın mandalına benzettim parçayı.
  20. Teşekkürler barış bey.çıkma peteğe 1000 TL istediler.bende böyle bir çözüm yolu buldum.şu an sorunsuz kullanıyorum.
  21. Teşekkür ederim arkadaşlar.komsunun kötüsü ev sahibi yaparmış, ustanın kötüsü de beni ikinci bir meslek sahibi yapacak ?
  22. Arkadaşlar peteğin montajını yaptım.petek 250 TL,sıcak su hortumu ile bağladım.sonrasinda motor kısmından kalorifer borularını bağladım.aracı çalıştırdım.şu an sorunsuz kullanıyorum.kaloriferde iyi ısıtıyor. Bir ara radyatör havası nasıl alınır videosunu çekip YouTube yüklemeyi düşünüyorum.
  23. Aynen sizlere katılıyorum arkadaşlar.göğüslük sökümü için 1000 TL isteyen ustalar oldu.en ucuz 600 TL civarı fiyat aldım.onlara kızıp bu işi yapmaya karar verdim.benim yaptığım şekilde olmayacağını söyleyip, göğüslük sökülecek dediler.burada amacım kimseyi kötülemek değil.ama biraz insaf diyorum.
  24. Bugün petekçiye gideceğim.ayrintilari yazarım.
  25. Merhaba arkadaşlar.aracimda su eksiltme vardı.kalorifer peteginden kaçırıyordu.once peteği iptal ettirdim.söktürme işi pahalı olunca kendim yapmaya karar verdim.bugün göğüslüğü sökmeden yaptım.ayrica YouTube bir video ekledim. daha isim bitmedi yarın petekçiye gidip petek sipariş edeceğim.gelismeleri yazarım
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.