Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ozan Kar

Moderatör
  • Toplam İleti

    11.915
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    17

İletiler, Ozan Kar tarafından oluşturuldu

  1. 8 saat önce, H. Cenk yazdı:

    Ben şeye kıldım. Bizim 8 ileride durdum parkettim. R veya D deyim. Kontağa bastım, arabayı kapatırken vitesi otomatik Pye alıyor. Okey ama elfrenini bazen çakiyor bazen çekmiyor. Kitapçığa bakıyorum. Elfreni bu kendiliğinden devreye girebilir yazıyor (demek ki girmeyebilir de) . İyi de şartı ne ona göre hep girecek ayarı yapalım. Yok. 

     

    Akü şarjına bağlı desen değil. Stop start çalışmıyor ama EPB devreye giriyor veya tam tersi, stop start çalışıyor ama EPB devreye girmiyor. Volvoda harika ; R veya D de düğmeye bastığında her zaman arabayı parka alıp elfrenini de çekiyor. 

    konusmustuk heralde ama ucan kisimda kalmistir. a4te de oyle. kafasina gore bazen cekiyor bazen cekmiyordu, kodlama ile her zaman cekecek sekle getirdim. o sekilde yapmalarinin bir nedeni vardir heralde diye dusunmustum ama volvo yaptigina gore bilemedim.

  2. 8 saat önce, H. Cenk yazdı:

    Fakat arabayı sattık. Karşı taraf kullanarak notere geldik. Gencecik çocuk hiç de öyle silkeletmedi. Ben kendi kötü şoförlüğümden oluyor diye düşünmedim değil 😄

     

    bakimda duzelmesi ve karsi taraf kullandiginda olmamasindan yola cikarak gaza az basmak ve arabaninda buna uyup tepkileri dusurmesinden kaynakli gibi geldi bana 🙂 

    • Beğen 2
    • Teşekkür 1
  3. Konuyu ilk okudugumda kapagi acinca tum su geri geliyor diye dusunmustum ve cok ilginc gelmisti ancak verilen yanitlardan anladigim kadariyla bir miktar yukselse de eski haline gelmiyor.

     

    2 saat önce, Mertol Kip yazdı:

    4- Conta kaçak testi değil o. Borudan falan kaçırıyormu diye onu test etmiş. 

     

     

    sudaki egzoz gazina gore renk degistiren testler var abi, basinc testinden sonra onu da yapmislar.

    • Beğen 1
  4. 7 saat önce, Serdar Tanhan yazdı:

    acaba tuşta sorun mu çıktı yoksa kablolarda problem mi var bilemedim.

    sizin arabada isiklar nerede bilmiyorum ama dugmenin uzerinde degilse kabloda sorun olmasi daha olasi. ariza kodu bakarsaniz gosterebilir. ben takarken kabloyu vidanin arasina kistirmisim kisa devre yapmis. ariza kodu atmisti.

  5. 2 dakika önce, Mehmet Demir yazdı:

    bugün bir elektrikli arabayı hızlı şarjla şarj edip, 8 yıl sonra pilini yenisi ile değiştirdiğinizde, (8 yılda 100k km gibi yol kat ettseniz) km yakıt maliyeti benzinli araçla aynı gibi..

     

    bu dogru bir mantik degil. tum giderler isin icine katildiginda (bakim gibi) elektrik avantajli cikar. 100k km boyunca hizli sarj etmek zaten anlamsiz. 8 yil/100k km de piller cop olmuyor kullanilmaya devam edilebilir. kapasite dusuyor.

     

    uretim, kullanim ve geri donusum olarak tum surec goz onune alindiginda 0 emisyon diye bir sey yok tabii ki ancak icten yanmalidan dusuk hala.

     

    gelecegi olmadigini, surdurulebilir olmadigini, gecis donemi oldugunu dusunuyorum o ayri.

    • Beğen 1
  6. 23 saat önce, Mehmet Demir yazdı:

    kesin değişmeli.. bir akü 8 sene  gitmez..

    yolda kalmamak için 5-6 yaşında değişmeli ki kars gibi soğuk iklimde nasıl gitmiş 8 sene şaşırdım doğrusu

    biraz once DH de okudum, 2005 model audi a8 in 2004 model fabrikasyon akusu uzerindeymis. ariza kaydi atiyormus ancak hala calistiriyor arabayi. premiumlarda ozellikle bagajda/iceride olmasi ekstra uzatiyor omrunu ancak focus icin de 8 sene gitmez denilemez. yildan bagimsiz olarak akunun durumuna gore karar vermek gerek.

    • Beğen 1
    • Şaşırmış 1
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.