Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Kaan Yagizer

Blogger
  • Toplam İleti

    2.952
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    83

Günlük Yorumları, Kaan Yagizer tarafından oluşturuldu

  1. 29.04.2017 - 09:52 tarihinde, H. Cenk yazdı:

    Hadi hadi itiraf et.. BUnları söylemek içinden geldi ama söylemedin  di mi :)  Kibar kibar olması gereken cevapları verdin...

     

    Beyanlarımın tümü şahitler önünde telaffuz edilmiştir. 

    ... içimden geçenler daha değişik yoğunlukta olduğu için onları seslendirmedim.

     

    hatta bu gün... 

    Eleman - RS'in bagajı kaç litre?

    Ben - 350 beygirlik performans aracının bagaj hacmini mi merak ettiniz? Neden? Mangal'mı koyacaksınız?

    Eleman - ........ yani, kem - küm

    Ben - Gelin size motor kaputunu açayım, esas olay orada

    Eleman - Peki... 

    • Beğen 5
  2. 55 dakika önce, Ahmet A. yazdı:

     

    ben buraya takıldım :wacko: fena...

     

    OZ'nin seti perakende 1.000USD civarında, 4 Michelin "Gravel" lastik ise 720USD gibi (mağaza fiyatı)

     

    ... jantlar genelde 1/2 ralli çıkarıyor ... lastikler ise her etapta değişiyor. (kesin!)

     

    Basit (kaba) hesap yapalım ... ortalama bir ralli'de (kaza-bela olmazsa) 10 takım lastik + 2 set jant gider. Yani 9,000+ USD ... tabi bu rakam -perakende- takımların genelde jant+lastik sponsorları var, yani "Ağaya beleş!" ama ben kendi başıma bu işe başlıyorum, gider toptan alır ... maliyeti düşürürüm denirse ciddi! para harcanacak demektir.

     

    Ek : Kaba bir hesapla (bağımsız) bir takım için WRC'yi takip etmek ralli başına yarım milyon dolar ... bu bedele ekipman, araçlar vs. dahil değil. 500.000 dolar sadece takımı oraya götürmek, orada tutmak, faaliyetini sürdürmek vs. için harcanan para. Kimi yarış ucuza mal oluyor, kimi ise bütçeyi aşıyor ... yani ortalama 500k USD denebilir. Üstelik bu rakam -bağımsız- takımlar için geçerli, fabrika takımlarının maliyeti daha da yüksek (neredeyse iki katı) M-Sport Finlandiya'dan sonra Çin - Almanya - Avustralya için hazırlanıyordu ... hatta bir kısım eleman Finlandiya bitiminde İngiltere'ye değil, Çin'e gitmek için toparlanıyordu. (yıllardır orada yarış yapılmamış, rotaları kontrol etmemiz ve takım için ön hazırlık yapmamız gerek diyorlardı) ...kocaman bir iş bu yani. 

    • Beğen 3
  3. 17 saat önce, Cem Boneval yazdı:

     

    @Kaan Yagizer paylaşım için çok teşekkürler.

    İki şeyi merak ediyorum, koltuktan kendi imkanlarınla inebildin mi, ve demo sürüşünde çarpmayı dengesiz ağırlık dağılımına bağlayan bir densiz çıktı mı acaba (bkn. benim gibi)?

    Gitmiş, görmüş kadar olduk. 

     

    Cevap veriyorum : 

    - Koltuktan kendim indim, roll bar'lara tutup iyice bir çekince (bkn.sağlam asılma) kıçım koltuktan kurtuldu, ama bir "PoP!" sesi çıktı, o ayrı.

    - St.Andrew şoförünün sağlık durumuna odaklandığı için (adamı alıp kendi kullandığı araba ile götürdü.) Camilli bin kere döndüğü track'ta arabanın sağ arka/alt kısmını neden ben yayları çökertmişken vurdu? ...bu konuda konuşamadık. (bkn.yorum yok)

     

    18 saat önce, Servet Ö. yazdı:

    Engine bay fotolari var mi senin cektigin? Yoksa bu tip bilgiler confidential mi?

     

     

    Kapalı park alanı videosunda bir şeyler gözüküyor (mesela manifold izolasyonlarının ve alt zırhın sökülmesi) ama ayrıca kaput altını çekmedim. Neden? Kullanılan ekstra manifold izolasyonlarından zaten doğru düzgün bir şey gözükmüyor. Ama bu bilginin "gizli" olduğunu da sanmam. 

    --35 dakika sonra eklendi--
    19 saat önce, Servet Ö. yazdı:

    Birde silecegin altindaki kirmizi dugme nedir ki acaba?

     

    resmi göremiyorum ama galiba "kesici" den bahsediyorsun.

    - Kill Switch- diye aratırsan ... 

  4. 31 dakika önce, Özer Aksu yazdı:

    Fiesta RS in teknik detaylari hakkında bilgi var mı?  Motor, Beygir, tork vs. Stock haliylé değildir sanırım 

     

    M-Sport kuZu'ları Ford'dan standart araç (ST) olarak alıyormuş. İlk işimiz aracı soyup parçalamak diyorlar ... arkasından gövde üzerinde 800 adam/saat çalışıp tüm kaynakların üzerinden geçiyor, bar ve kesicileri takıyorlarmış. Kesici test'i şalter'e atılan (bebeklerin oynadığı yumuşak toplar vardır ya ...) top ile deneniyormuş. Top vurduğunda ateşleme kesiliyorsa ... ne ala! , kesilmiyorsa ... çalışmaya devam.

     

    Yukarıda yazdığım gibi kuZu "performans" modunda 100km/75lt (ortalama) yakıt tüketiyor, bu nedenle gövdesinde toplam 5 yakıt tankı taşıyor. Dört tank dengeli olarak merkez'e (tank) yakıt basıyor ve ihtiyaç merkez tank'tan sağlanıyor.

     

    Araç teknik bilgileri için -> http://www.m-sport.co.uk/motorsport/rallying/m-sport-the-cars/fiesta-rs-wrc-details/technical-specification

     

     

     

  5. doğrudur ... yeni tip -gaz türbinlerinde- ve 4 zamanlı makinelerde skavenç yok.

    ...onlarda "süperfan" var ...ki kimi zaman süperfan skavenç'ten den berbattır.

     

    İskarası nedir biliyor musunuz?

     

    Bilmeyenler için : Gemi süperfanlarında normalde yüksek fırın bacalarında (mesela çimento fabrikası veya dökümhane) ve mürekkep yapımında kullanılan "iskarası" birikir. Yağlı - yapışkan ve yanık karbon kıvamındaki o pisliği temizlersin. Temizlemezsen?!? Baca tutuşur ... hem seyir yapar, hem de yanarsın :) 

     

    https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0s_karas%C4%B1 

    4 dakika önce, Ahmet A. said:

    Adam "abi bizim makine dört zamanlı vs vs vs (buralar anlamadığım tonla kelime ile dolu) özet olarak bizde skavenç yok" dedi ya la  :D 

     

    • Beğen 1
  6. 16 saat önce, Semih O. said:

    Röpartaj metni var ise onu da eklesen ya Kaan abi. :) Bu çok zor okunuyor.

    hobaaa! Oturup o metni mi okudun be abi? gözlerine yazık yahu...

     

    advert. bu ... yani bolca laf, sizlerin bilmediği pek bir şey yok ... ama illa okuyacağım dersen, buyur ...oku :)

     

    ---

     

    -      Şahsuvaroğlu’nun temelleri 1950’li yıllarda Erzurum’da atılmış, önceleri traktör ve kamyon yedek parçalarını İstanbul’dan getirip pazarlamak ile başlayan iş modeli kısa zamanda önce traktör ve tarım aletleri, daha sonra da hafif ve ağır ticari araç alım – satımına, oradan da tam zamanlı otomotivciliğe dönüşmüş. Aile 80’li yılların başında bir adım daha atmış ve İstanbul’a ilk yatırımını yapmış, ardından Türkiye’nin ilk Ford plazasının açılışı ve 3S (Satış – Servis – Y.Parça) konseptine geçiş aşamasına ulaşılmış. Günümüzde Şahsuvaroğlu Otomotivciliğin yanı sıra Sigortacılıktan, İnşaat’a, başta otel işletmeciliğinden turizm geneline, yiyecekten araç kiralamaya uzanan geniş bir yelpazede hizmet vermeyi ve büyümeyi sürdürüyor.

    -      Belirttiğiniz gibi Pendik – Ford plazamız oldukça büyük ve modern. 2000 m2 Showroom, 7500 m2 mekanik atölye, 4500 m2 kaporta boya ve ofislerle birlikte toplam 15.000 m2lik alana sahip. Aynı anda 80 araca servis hizmeti verebiliyoruz. Bu tesisimizde an itibarı ile Ford markası altında sıfır ve ikinci el araç alım-satımı dışında aksesuar, servis, kaporta-boya onarımı, sigortacılık, kısa ve uzun dönem araç kiralama, filo satış hizmetleri veriyoruz. Ancak çağın hızlı değişim temposuna ayak uydurmak adına gelişmeyi sürdürmemiz gerektiğinin de farkındayız. Bu amaç ile yeni bir yatırıma giriyor ve Türkiye’nin ilk Ford Store’unu yakında Pendik’te açıyoruz. Avrupa’da geçen yıl devreye giren bu yapılanma gereği Ford’un Premium araçlarını sunacak ve satacak… mesela Mustang, Vignale, Edge ve hatta ST’ler… Aynı zamanda bu araçlara satış sonrası hizmetlerini de vereceğiz. Özellikle koleksiyon meraklılarının hoşuna gideceğini düşündüğümüz orijinal Ford butik ürünleri de Ford Store çatısı altında satışa sunulacak ve sertifikalı ürünler için bir temin noktası olacağız.

    -      Belirttiğiniz gibi Transit’in 50.yılını kutluyoruz. Yarım asır önce montaj ile başlayan serüven aynı zamanda Türkiye’de ki otomotiv sanayinin tarihçesi gibi. Ford Transit, 1965 yılın da İngiltere’de ilk defa banttan indirilmesinin ardından 1967 de Ford Otosan tarafından üretilmeye başladı. Yıllar içinde Connect, Custom ve Courier  Ford ticari araç grubuna eklendi. Artan teknoloji ve donanım seviyesiyle Ford Transit ; hafif  ve orta ticari araç  endüstrisinin en önemli markası.

    -      Evet, Vahşi atımız artık elli yaşında. Yeni kasa’sı ile showroomumuzda boy gösteren Mustang’ı en hafif tabiri ile çok seviyoruz. 2,3lt/4 Silindir ve 5,0lt/8 Silindir’lik motor seçenekleri ile Amerika’dan ithal edilen Mustang ülkemiz ve Avrupa Birliği kanun ve yönetmeliklerine uygun (Euro6 Emisyon norm’unda) şekilde ithal ediliyor. Araç üzerinde standart olarak sunulan sürüş destek sistemleri sayesinde günlük kullanıma uygun bir araç haline gelmiş olsa da yeni Mustang hala vahşi atalarının DNA’sına sahip, tabi siz isterseniz.

    Ford Mustang ruhunu modern bir gövdede hayata geçiren Fastback’in uzun gövdesi sürtünme kuvvetini azaltacak şekilde aşağı doğru uzanıyor. Böylece aracın havayı keserek ilerlemesine yardımcı oluyor. Ön difüzörler yol tutuş kuvvetini artırarak Ford Mustang'in olağanüstü performansını bizzat deneyimlemenizi sağlıyor. Özel ön ve arka far tasarımlarının yanı sıra özgün detayları, aracın kimliği konusunda hiçbir kuşku bırakmıyor. Yeni Ford Mustang sahip olduğu gelişmiş teknolojileri ile sürüş keyfini en üst seviyede hissetmenizi sağlıyor.

     

     

     

     

     

    Ford Mustang Convertible sahip aracın çevresini saran gövde hattı, açılır tavanı belirginleştiriyor. Yepyeni katlama mekanizması sayesinde tavanı birkaç saniye içerisinde gövdenin derinliklerine kıvrılarak aracın modern görünümün mükemmel tasarıma, sürüş özgürlüğünün emsalsiz bir ifadesi. Her açıdan

     

    ü ve aerodinamiğini muhafaza ediyor.

     

    Üstü ister açık ister kapalı olsun, Ford Mustang ile gittiğiniz her yerde kalıcı bir iz bırakacağınızdan şüphe yok.

    -      Kampanyalar; tabi ki otomotiv’in olmaz ise olmazı. Dönemsel kampanyalarımızın yanı sıra (mesela Transit’te 50. Yıla özel 25 bin TL’ye 25 ay sıfır faizli kredi uygulaması) kişiye özel CRM tekliflerimiz ve yılsonu fırsatlarımız kuşkusuz var.

    Ford markası hem otomobil hem ticari araç grubunda her türlü ihtiyaca uygun çok geniş ürün gamına sahip.  Şahsuvaroğlu olarak hedefimiz ; hem satış hem servis noktası olarak kişiye özel çözümler sunarak, maximum müşteri memnuniyeti sağlamak. Herkesi araçlarımız incelemek ve  yıl sonu kampanyaları hakkında bilgi almak için Pendik’teki plazamıza bekliyoruz.

     

     

    • Beğen 2
  7. Kaan bey akıcı anlatımınız için tebrikler...

    Uzakdoğu'da oldukça gezmiş biri olarak naçizane yağmur ile ilgili yorumlarınıza "kafanızı kaldırıp gökyüzüne bakmayın, gözünüzü delebilir" tanımını eklemek istiyorum...

    Saygılar.

    göz ne ki üstadım? yere çarpıp öyle bir sekiyor ki ... mazallah ... isabet etse *****müzü delecek  :) 

    • Beğen 2
  8. ...unutacak bir şey yok. Çalışıyoruz üzerinde.

    İlk okumalar yapılıyor ... arada 4-5 kere imla / devamlılık vs. adına kontrol edildi.

    İlk okumalardan sonra bir kere daha cila görecek.

    Ondan sonra yayıncı / editör / redaktör'den geçecek

    ...prova okuması / düzeltmesi bir sonraki aşama

    Yani daha işi var. Bir de ona bakacak, onu sevecek yayımcı lazım ... bir aradan da yayımcılar ile flört ediliyor.

    (bkn.iş kolay değil)

  9. Doğru tercihi bulmuşsunuz ne de olsa :P :P Bmw de esp'yi sunmamasıyla utansın :hıh: 

    yok,yok ... adamlar (yiğidi öldür ama hakkını yeme) LSD'yi teklif ediyordu (opsiyon) ... suç 318TI Compact'ın kuduz köpek gibi gittiğini düşünmeyen, ya hacı bu kuZu'nun dingil açıklığı ortada ... aks mesafesi'de kısa ... performanslı makina (çok pis ıslık sesi çıkarırdı...) adamı gaza getirir. Buna yerli yersiz basarsam kuZu'nun kıçı ağır kopar,toplanmaz mazallah diye düşünmeyip LSD'yi sipariş etmeyen dingil'de (Bkn.Buyrun, benim.)

    Edit / Teknik Ek - LSD : Limited Slip Differensial ... o zamanlar BMW'nin elinde Elektronik Çekiş Kontrolü teknolojisi yok veya var da henüz son kullanıcıya verilmiyor. Ama iyi çalışan mekanik LSD (piyasada kimi zaman -kilitli- olarak anılır) alınabiliyordu. 

    • Beğen 3
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.