Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Serhat Öncü

Üye
  • Toplam İleti

    18
  • Katılım

  • Son ziyaret

Serhat Öncü Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    KOCAELİ
  • Arabam:
    FOCUS 3.5
  • Meslek:
    BİLGİ İŞLEM
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Serhat Öncü's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

6

Toplam Beğeni

  1. İlginiz alakanız için teşekkür ediyorum.Bilya sorunun çözdük sanırım takarken bozuyorlardı.Başka yerde taktılar ve bundan alakasız oalrak dört lastik yeniledim.Ses kalmadı...
  2. Öncelikler herkese hayırlı günler dilerim.Kocaelide yaşıyorum.2016 model Benzinli focus kullanıcıyım.Araç üç yıldır bende.Aracımda seyir halinde uzun süredir gelen bir uğultu sesim vardı.Önceli kışlık lastiklerden kaynaklandığını düşünüyordum.Kışlıkları çıkartıp yazlıklara geçtiğimde uğultunun geçmemesi üzerine aracımı ford özel servise götürdüm.Sol ön teker bilyası bozulduğunu söylediler ve değiştirdiler.Aracı ilk teslim aldığımda ses yoktu ancak bir hafta sürede tekrar uğultu şikayetleriyle karşılaştırdım. Lastikçide lastikleri tek tekmakine ile çevirttiğimde yine ön sol teker bilyasının bozuk olduğunu söylediler.Tekrar servise götürdüğümde garantiden tekrar bilya değiştirti.Yine bir hafta süreden sonra uğultu olunca servisi değiştirdim başka ilçedeki bir ford servisine götürdüm.Lastiklerinden kaynaklanıyor dedi.Riken marka 2019 üretimli lastiklerimin desen kaynaklı uğultu olduğunu söylediler.Tekrar lastikçide makine yardımı ile çevirttiğimde yine sol ön teker bilyan bozuk dendi.Üçüncü kez garantiden bilya değiştirldi bun ek olarak porya değşimi yapıldı.Poryadan kaynaklanabileceği söylendi.Geldiğim bu noktada yine uğultu şikayetim olduğu için gittim sıfır Continental ContiSport 7 2023 tarihli lastik aldım aracıma.Bu sefer uğultu daha çok belirgin hale gelmeye başladı.Sanırım aracım sürekli bilya dağıtıyor ve ben bu sorunu bir türlü çözemiyorum.Bu konuda önerlilerinizi ver yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkür ederim.
  3. Henüz yaptırmadım ama herhangi bir resim ya da bilgiye sahip değilim.
  4. Kocaelide yaşıyorum.2011 model benzinli-Lpgli Focus 2.5 sahibiyim.Aracım hem benzinde hem lpgde rolantide 5sn aralıklarla ufak titremeler yapıyor.Bu titremeler fren bedalına bastığımda hissediliyor.Sabahları ilk çalıştırdığımda arac 1000 devirde seyrettiğinden sabahları hiçbirşey anlaşılmıyor yaklasık 10dk sonra rolanti normal seyrinde döndüğünde sissedilir hale geliyor.Bunun yanı sıra devir saati 2000 - 3000 arasında titreme yapıyor,3000 deviri geçince titreme keslilyor.İlk gittiğim yer ateşleme sistemine baktı buji aralıklarını kısalttı boğaz kelebeğine sprey sıktı arabanda sorun yok dedi gönderdi.Sorun devam ettiği için başka ustaya götürdüm.Supap yakmaya baslamıs iyice teklemeye stop etmeye kadar bu sekilde bin bosa masraf yapma dedi.Tatmin olmadım baska bir yere götürdüm motor takozun dediler değişince düzelecek dediler 450 lira verip orjinali ile değiştik değişen hiçbişey olmadı.En son servisin sahibi geldi trigeri takarken işcilikte hata yapıldığı tam sorun yasanan devirlerde trigerden kaynaklanan titreme olduğunu söyledi.Aracı yarın bıracağım söküp bakacaklar.Benim yeni cocuğum oldu bu yüzden ekonomik olarak cok sıkısık bir dönemdeyim ve artık nokta atısı bu sorunu bilmem gerekirse yaptırmam gerekiyor.Lütfen bana yardımcı olun.Bu sekilde bineyim diyorum daha büyük sorun açar diye korkuyorum Allah korusun ailem arabada iken güvende olmalarını istiyorum.Ya da boş yere takıntı mı yapıyorum?
  5. Hepinize hayırlı günler... Aracımda su eksiltme problemi ile özel servise götürdüm.Arabayı kaldırdılar ve yağ soğutmaya yarayan yerden su kaçağı olduğunu söylediler.Parçanın değişimi 700 - 800 liraymış.Bu durumlarda biz bu iptal ediyoruz araya bir kit takıyoruz 100-150 liraya sorunun çözülür dediler.Problem yaşatmaz mı dedim yağ soğutucu sonucta ve ben her gün 100 km uzun yol yapıorum dedim.Hiç bişey olmaz dediler.Sizin görüşleriniz nedir bu konuda ? N eyapmalıyım? 700 -800 lira az da değil ?
  6. Bununla neler yapılabilir focus 2,5 için mesela ?
  7. Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Sorunum çözüldü.Boş yere termostat değiştiğimle kaldı.150tl çöp oldu.Arabanın lpg beynine giden boruyu cıkardım.Bir taraftan su deposuna su doldururken diğer taraftar çıkardığım hortumdan su tahliye ettim.Bir süre sonra çıkardığım boruyu güzelce kapatıp arac çalısır vaziyette su deposunu normak seviyesine getirdim.Bir nevi aracın radyotör suyunu değiştim.1ay oldu ve hiç bu sorunu yaşamadım.
  8. Muhammet Bey ilginiz için teşekkür ederim termostat değişimi sonucu arıza düzelti. Termostat orjinali ile değişti ustanın demesine göre 90 tl İşçilik :60 tl Toplam maliyetim :150tl
  9. Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Ekstra olarak şunu eklemeliyim.Aniden çıkan hararet göstgesi aniden düşüyor.Arabayı durduğumda fan açıyor ve bu durumu sadece güzargahımda bulunan Dilovası ilçesinin rampasında meydana geliyor.Yakın zamanda tüp beyni donma sorunu nedeniyle boru açıldı ve tüp eynin önüne biriken pisllikler temizlendi.Bu şekilde sorun çözülünce radyatörün tıkanmıştır radyatörünü değiş önerisinde bulundu usta.Ama hava var mı varsa nasıl alınır bilemiyorum açıkçası.
  10. Öncelikle herkese iyi günler dilerim.Aracımda üç gündür yaşadığım bir problemi sizlere danışmak istiyorum.Düz yolda arabı zorlamama rağmen herhangi bir sorun yaşamıyorum ancak rampada zorlamama rağmen devirli kullanmama rağmen hararet cubuğum birden tavana kadar çıkıyor "yüksek motor sıcaklığı" uyarısı veriyor gaz pedalını bırakınca da aniden hararet normale dönüyor.Daha iyi açıklayabilmek adına kısa bir video paylaştım.Bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum.Malum doğru teşhis olmadıktan sonra maliyet fazla olacaktır.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.