Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Bülent Y.

Üye
  • Toplam İleti

    27
  • Katılım

  • Son ziyaret

Bülent Y. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    2020 Ford Kuga Titanium
  • Meslek:
    Mali Müşavir
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Bülent Y.'s Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • Reacting Well
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

12

Toplam Beğeni

  1. İGL Delete ürününü satın aldım. Sirkeymiş, cifmiş envai çeşit ürünle çıkaramadığım lekeyi çıkardım. Benim ön camda sorun vardı, çokta uğraşmadan çıkardı, şaşırdım. Bazı kullanıcılar, ön cam ve ayna da kullanmayın diye yazmış. Uyarmış olayım. Bu ürünü cam dışında kaporta içinde kullanıyorlar.
  2. Camda sirke veya kireç çözücü ile çıkaramadığım bir leke var. Sanırım bina otoparkında akan su uzun süre beklediği için oluşmuş. Bu ürün çıkartır mı bu tür lekeleri. İGL Delete öneren çok oldu fakat piyasada bulunamıyor.
  3. Aracın garantisi 5 ay önce sona ermişti. Garantisiz yapıldı bu işlem.
  4. İlginiz ve yardımınız için teşekkür ederim Gürkan Bey.
  5. Süreç sona erdi. Bilgi mahiyetinde paylaşmış olayım. Servisteki arkadaşın yönlendirmesi ile önce aracı yol yardımı ile servise aldırıp, ikame araç talep ettik. Sağ olsunlar bu konuda hiç yormadılar. Sonrasında servisteki arkadaş Ford'un yetkili revizyon merkezi ile sorunu çözmek istiyordu fakat bir kaç gün sonra olumsuz dönüş aldı. Revizyon ile sorunun giderilemeyeceğine karar verildi. Sonrasında arkadaş Ford ile tekrar yazışarak sıfır şanzıman takılmasını sağladı. Toplam 25.000 küsür liraya yeni şanzıman takıldı. Yani 1/10 fiyatına sorunu çözmüş oldular. Gerçekten marka olarak büyüklüğünü göstermiş oldu.
  6. Servisin yönlendirmesi ile bir yola girdik. Süreç bittiğinde tekrar bilgi veririm.
  7. Merhaba, 2019 Ford Focus Dizel aracımızdaki EAT8 şanzımanda arıza meydana geldi. Garanti bittikten 4 ay sonra elimizde kaldı bir diğer ifade ile. Servis gerçekten muazzam güzel bir fiyat teklif etti. Bu konuda yönlendireceğiniz bir usta var mıdır? İstanbul için sormaktayım.
  8. Valla üstad yazıyor demenize rağmen zor gördüm 🙂 Bu ne ince görüştür. Yorumlardan da anladığım kadarı ile bu sevdadan vazgeçiyorum.
  9. 2020 Kuga aracım için Osram Led ampul takmayı düşünüyorum. LEDriving HL isminde bir modeli var. 4 yılda garanti veriyorlar. Sormak istediğim bu ampuller far üzerinde kesme delme yapmadan mevcut yerine takılabiliyor mu? Karşıdan geleni kör etme durumu varsa tercih etmek istemiyorum?
  10. 2020 Kuga kullanıcısıyım. Araçla bugün yokuş yukarı çıkarken durdum. Tekrar hareket etmek istediğimde lastik biraz boşa çıktı ve patinaj yaptıktan sonra arac stop etti. Otomatik vitesin stop etmesine ilk kez şahit oldum. Bu normal midir?
  11. 2020 Model Temmuz üretimi Ford Kuga Titanıum kullanıyorum. Araçta ayrıca tekno pakette bulunmakta. Ford'un her üretim yaptığı ay donanım eksiltmesi veya sürekli paket değiştirmesi cidden can sıkıcı. Diğer markalarda da böyle midir bilemiyorum. Ford 2020 Yılında Kuga için Ocak-Mayıs-Ekim ayında olmak üzere 3 tane broşür yayınlamış. Ocak ve Mayıs ayı broşürü benim araç üretilmeden önce yayınlandığı için satış esnasında listede yazılı donanımlar mevcuttur diye aracı aldım. Fakat sonradan listede olmasına rağmen, otomatik uzun far, sürücü dikkat sistemi ve dönüşe duyarlı sis farlarının aktif olmadığını fark ettim. Konuyu servisle paylaştım, düzgün yanıt alamadım. Ford ile iletişime geçtim, onlar yine servise yönlendirdi. Özetle bunca uğraşın sonunda aldığım cevap" sonradan donanımlar aktif edilemiyormuş" minvalinde oldu. Aracı satan bayi ile görüştüm. Onlarda detaylı tablo olmadığını ama o yıllarda paketlerde belli başların nelerin olduğu bir liste gönderdiler. Araçta onların gönderdiği listede sürücü dikkat sistemi ile birlikte satmışlar. Fakat o da aktif değil. Özetle araçta aktif etmedikleri için donanımlar için kendimi paralıyorum. Olay sonradan donanım açılmıyordan öteye gidemiyor maalesef. Ekte 2020 Ocak ve Mayıs ayına ait teknik tabloyu paylaşıyorum. Sizlerin de yorumunu almak ve bu durumu aktaracağım bir muhatap tavsiyesi almak isterim. (Dışarıda 500-600 TL'ye bu işlemler yapılıyor. Ama orjinal olması gerekirken müdahale ettirmek ne kadar doğru bilemiyorum.)
  12. Servise aracı götürdüm. Aracı bana satan arkadaş, sağolsun yağ ve hava filtresini değiştirmiş. Polen filtresi 22.000 km'dir değiştirilmemiş. Filtre değişimi yapıldı. Şimdilik sorun yok gibi.
  13. Üstad işleri bu ama işini yapıyorlar mı bilemiyorum. 2019 Focus'un cam tavanındaki trim sesini buradaki arkadaşların yardımı ile serviste bizzat ben yönlendirerek yaptırdım. 2020 Kuga aldım Ocak ayında. Araç 2020 Temmuz üretimi. 2020 Yılındaki araç teknik özelliklerine ait resmi broşürüne göre otomatik yanan uzun far ve sürücü dikkat sisteminin Tekno Paket içerisinde olması gerekiyor. Araçta maalesef bu özellikler aktif değil. 2 aydır Ford müşteri hizmetleri dahil derdimi anlatmadığım kimse kalmadı. Servis en son inceledi bana Ocak/2023 broşürünü çıkartıp led pakette var bu özellik dedi. 2020 donanımı 2023 listesiyle kıyaslıyor. Özetle servise gidip dert anlatmakta insanı yoruyor. Ama mecbur gideceğim. İnşallah çözerler. Teşekkür ederim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.