Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ali Ö.

Üye
  • Toplam İleti

    23
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ali Ö. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Aydın
  • Arabam:
    Focus 1.0 Ecoboost Trend X
  • Meslek:
    Memur
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Ali Ö.'s Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

2

Toplam Beğeni

1

Forum Yanıtları

  1. Benden önce yaptıran eden vardır diye düşündüm o sebepten sordum hocam. Arabayı sabah servise vereceğim (anahtarı bekçiye bırakıcam) akşama alacağım ben giderken de kapalı olacak geri gelirken de o yüzden telefonda aradığımda anca bayanlar açıyor onların da hiçbir bilgisi yok ne yazık ki.
  2. Arkadaşlar bugün öğlen 2014 1.0 Ecoboost Focus arabam için yazılım güncellemesi var servise bekleniyorsunuz tahmini yarım gün sürecek dediler bu sürüm güncellemesinde neler bulunuyor acaba? Başka konu açmak istemediğim için buraya yazma gereği duydum.
  3. Beyler merhaba, 90 bin km ye yaklaştım (88.000'de) 90 bin bakımında neler yapılıyor ortalama ne kadar maliyetli oluyor acaba? Garanti bittiği için dışarıdan yaptırmam daha mantıklı mıdır? şimdiden teşekkürler.
  4. Aynen üstadım ama liseye geçiş sınavında görevliydim vaktim de olmadığından artık bu şekilde yapmak zorunda kaldım. Dediğiniz gibi üzerine benzin alıp tekrardan doldurduğumda artık iyice seyreldiği kanısına varacağım. Sonuçta 3 litre dizel yaklaşık 50-60 litre benzine girince iyice seyrelmiş olur düşüncesindeyim.
  5. Forddan çıkma ustamı aradım durumu anlattım herhangi bir sorun olmayacağını söyledi. 60 km kadar bir yol yaptım klima açtım biraz da gaza bastım tekler mi diye sorunu yaşamadım. Sanıyorum ki benzin fazla olduğundan seyreltti ve o şekilde yanıp geçecek. Cevabınız için teşekkür ederim. --1 dakika sonra eklendi-- Bende anlayamadım normal de girmişti pompanın kafası aslında girmemesi gerekiyor dizelin pompasının kafası biraz daha büyük diyebiliyordum. Neyse artık olan oldu şimdilik sorun olmadı.
  6. Bu sabah benzinlige uğradım benzin dememe ragmen bir baktım ki usta dizel koyuyor 3lt kadar koyduktan sonra durdurdum dedim ne olacak abi benzin doldur yakar dedi neyse üzerine 25 litre benzin aldım 30km kadar yol yaptım sorun olmadı sizce sorun olur mu beyler? Telefondan yazıyorum karakter hatası varsa kusura bakmayin
  7. Bugün aracımı 2 hafta serviste durduktan sonra teslim aldım sorun klima borusunun konsolun arkasına giren kısımdan gevşemiş olmasıymış. 2 Hafta süresince bana ikame 2017 dizel titanyum paket focus verdiler ve bu boru sıkıştırılması işleminden de herhangi bir ücret talep etmediler. Kısacası 2 hafta onların arabasını kullandım ve herhangi bir ücret vermemiş oldum. Tabi önemli olan bu sorunun giderilmesiydi ayrıca soğutma borularını ve motor takozunu da değiştirttim ileride sorun yaşamamak adına. Aydın Ford servisine ne kadar teşekkür etsem azdır ilgi ve alakaları için.
  8. İhtimal var mıdır acaba? Benim yazma sebebim daha önce 1.0lar çağırılmış ce hortumları değiştirilmiş fakat benim araç çağırılmadı ve hortum değişmedi aradığımda siz bu kapsamda değilsiniz deniliyor.
  9. Benim araç için de servisi aradım (Eski hortum ve çatlamalar mevcut) sizin araç değiştirilme kapsamında değil dediler ücreti ile değiştireceğimi belirttiler. Bunun için ne yapmam gerekir? Aracım 1.0
  10. Arkadaşlar sesi kaydettim ve konuya ekledim. Fark ettim ki motor ısınmadan bu ses olmuyor bir türlü çözümünü bulamıyorum bu sorunun, bir usta aracı kaldırdı altına üstüne baktı (sadece kontrol amaçlı) herhangi bir sorun bulamadı ama bir usta motor üzerinde yer alan alüminyum yerin titremesinden olacağını söyledi. Böyle bir sorun başına gelen yok mudur hiç? Ses 006.m4a
  11. Ali Ö.

    Ecoboost Hortum

    Beyler servisi aradım 2014 1.0 var bende de aradığımda sizinkisi değişmemiş ve sadece kampanyalı araçlarda sorun vardı onlarda değişti sizin şase numarasından kontrol ettiğimizde değişmesine gerek yok deniliyor. Fakat bu hortumda çatlama gördüm ben ne yapmam gerekiyor cepten mi değiştirmeliyim yoksa otosanı arasam mı?
  12. En güzeli telefondan sesi videoya alıp dinletmek olacak üstadım. Gerçekten de görmeden bilemem dedikleri olur ya buda duymadan nereden bilelim işine döndü Bu arada Weberin motor katkısı varmış yakıtın içerisine konularak temizlik yapan onların faydası oluyor mu bilgisi olan var mıdır acaba?
  13. Yok üstadım serviste arka park sensörü taktırmıştım o zaman sordum çalıştırıp baktılar ve enjeksiyondan olabilir randevu alın dediler. Ama şöyle bir durum var bazen yapıyor bazen yapmıyor yani arabayı çalıştırdım yapmadı diyelim istop edene kadar o ses gelmiyor ama başta geldi mi devamlı sesi duyuyorum gaza basınca rölanti de o ses yok.
  14. Başlıkta belirttiğim ses için dün ford servise gittiğimde enjeksiyondan olabileceğini söylediler. Fakat sitelerde araştırdığımda turbonun hortumundan olabileceğini belirtmişler. Acaba sorun neden olabilir? Bir ustaya göstermedim ama turbonun hortumunu kendim kontrol etsem anlama imkanım var mıdır?
  15. Arkadaşlar öncelikle iyi forumlar, Aracım 1.0 Ecobost 2014 Trend X paket. Araçta yokuş kalkış, oto kilitleme, lastik basınç özellikleri aktif edildi. Fakat bundan sonra dikkatimi çeken olay kumanda ile camların açılmasının iptal olması durumu acaba bu oto kilit açtıktan sonra mı olmuştur? Camlar açıkken kilitleme tuşuna bastığımda kilitleme görevini yerine getiriyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.