Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Murat Durna

Üye
  • Toplam İleti

    13
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Murat Durna tarafından oluşturuldu

  1. Araç 1.6 dizel manuel 2015 hb style focus, 68000 km'de. Yakıt göstergesi ibresi çeyrek depo civarına düştüğünde yol bilgisayarına baktığımda yaklaşık 200 km menzil gösteriyor fakat bu menzil çok çabuk azalıyor. 60-70 km gidince ışık yanıyor ve 60 km menzil gösteriyor. Birde yakıt gösterge ibresi stabil olarak aşağı inmiyor. Belirsiz zamanlarda yakıt almışım gibi yukarı çıkıyor iniyor. Aracın garantisinin bitmesine 1 ay kaldı, servise bu sorunu aktarsam ilgilenmeyeceklerini düşünüyorum. Sizlerin fikirlerine ihtiyacım var şimdiden teşekkürler. 

    Not: forumu araştırdım, bu konu hakkında hiç başlık açılmamış.

  2. 5 dakika önce, Servet Ö. yazdı:

    Bu tip sorunlarda ip ucu genelde arka planda kaydedilen DTC lerde oluyor. Uzaktan su bu demek cok afaki.

     

    Egerki araba calistiktan sonra rolantisi duzgun ise, cekis veya kararsiz kaldigi durumlar yok ise is daha ucuz cozumlerle hallolabilir.

    Sayet arabanin ilk calismasinda daha etken veya hassas duzeneklerde bir problem olabilir. Aku olabilir bujiler olabilir enjektorler olabilir vs. vs. Diger turlu ust kapak conta problemi, sibop problemi VCT problemi vs diye cok can yakan sorunlara donebilir. Tabi bunlar bizim oturdugumuz yerden sudur budur diyebilecegimiz bir sey degil. Ilk etapta aku gibi gorunuyor ama bilemeyiz. Belkide arabanizda bir elektrik kacagi var ve sabaha kadar saglam akuyu bosaltiyor. (yukarida yazdiklarimi arabanizda lpg olmadigini varsayarak soyledim)

     

    Ben sizin yerinizde olsam. Aksam servisin onune cekerim arabayi. Sabah calistirmadan arabayi servis yetkilisine gosteririm. Kendi gozleriyle gorurler. Bir fikirleri olur.

     

    Belki sabah calistirmadan once, kontak acarken test menusune girip aku voltajini gormeniz sizin icin degerli bir bilgi olabilir. En azindan aku geriliminde bir problem mi var ogrenmis olursunuz.

    Servet Bey cevabınız için teşekkür ederim. Öncelikle aracın rölantisinde, vites geçişlerinde, çekişinde hiçbir sıkıntı yok. Yarın sabah çalıştırmadan önce test menüsünden akünün gerilimine bakıcam. Voltu düşük ise elektrik tesisatına baktırırım. Normal görünürse dediğiniz gibi servise yakın bir yere park edip ustaya marş yaptırırım. Bu arada aracımda LPG şimdilik yok.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.