Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

eroltan durmuş

Üye
  • Toplam İleti

    7
  • Katılım

  • Son ziyaret

eroltan durmuş Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    artvin
  • Arabam:
    12 focus 1.6 Ps. 125 hp
  • Meslek:
    Jeoloji Müh.
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

340 profil görüntüleme

eroltan durmuş's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

2

Toplam Beğeni

  1. Aracımı Rize'de sadece direksiyon kutusu sorunlarıyla uğraşan özel bir servise götürdüm. Özel servisteki ustalar aracı inceledi ve sürdüler. Yukarıda bahsettiğim sorunların direksiyon kutusuyla ilgili olduğu; hatta bu sorunun MK3'lerin genel kronik bir sorunu olduğunu, oraya benzer sorunlar nedeniyle giden onlarca MK3 sahibinden birinin de ben olduğumu söylediler :) Direksiyon kutusu söküldü. Sökülen parça incelendikten sonra; taşlı, stabilize yolda ön düzenden gelen sesin kaynağının direksiyon kutusu rot başı aşındırmalarının sebep olduğunu ancak virajlarda direksiyona akseden problemin ise direksiyon kutusu beyninden kaynaklandığını söylediler. Direksiyon kutusunun muhafazası hariç diğer tüm iç aksamı sağlam, çıkma bir direksiyon kutusu sökülerek yenilendi. Bu işlem bittikten sonra tekrar rot ayarlarınızı yaptırmanız gerekiyor. Rot ayarları yenilendi. Servis ayrıca 1 yıl garanti verdi. Garanti belgesi düzenledi. Şu an araçta yukarıda bahsettiğim rahatsız edici sesler ile virajlardaki direksiyon sorunu tamamen giderildi. Direksiyon tüy kadar hafifledi. Bana toplam maliyeti 1000 TL oldu. Yetkili servis direksiyon kutusunun komple değişimini önermişti ve bana toplam maliyeti de yaklaşık 5000 TL olacaktı.
  2. en son 1 ay önce rot ve balans ayarı birlikte yapıldı. rot balans ayarından sonra da bu sorun devam ediyor.
  3. Aracım 2012 model Mk3 Pwsht sedan style. 149.000km'de. 90.000km'den sonra ön düzenden ses gelmeye başladı. Yetkili servise baktırdığımızda ön düzende sorun olmadığını, sorunun direksiyon kutusundan kaynaklandığını, Otosan'ın bunu "arıza olarak" kabul etmediğini söylediler. 3 yıl önceydi, 4.000TL civarında bir fiyat (işçilik hariç) verdiler bana. Bu şekilde de kullanılabilir şimdilik bir zararı yok denildi. Ancak şimdilerde artık virajlarda direksiyon virajın tersi yönünde refleks verir şekilde 2-3sn'lik peryotlar halinde belirgin titremeler yapmakta. Bunu sadece virajlarda yapıyor. Ön düzende herhangi bir sorun yok deniliyor. Acaba sorun sadece direksiyon kutusu mudur? Yoksa ön amortisör yaylarının bu sorun üzerinde bir payı var mıdır? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Saygılar.
  4. İkamet ettiğim yerdeki servis sol tekerlek bilyesini değişti ve sorun giderildi. Aracı yüksek hızlarda da yüksek devirde de denedim, sorun yok. Aynı usta, bagajımda duran değişmiş kavrama aksamının içini söküp bakmak istedi, izin verdim (turşunu mu kurcam? dedim içimden), uzun yıllardır tanıdığım usta. Birkaç gün içinde seni ararım parçanın durumuyla ilgili dedi. Bakalım, son kararı ne olacak? İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
  5. Değerli Focus kullanıcıları; Aracım 2012 focus ps. 125 hp. 143000km'de. Aracımda kısa bir süre önce 6.vites 2000 devir civarında (80km/h civarı) zorlanma, sanki 3000 d/d'de sürüyormuş gibi motorın sesli çalıştığını hissettim. Bu sesli çalışma 100km/h'ye kadar duyulamkta ve hissedilmekteydi. Ayrıca derinden de bir pervane sürtmesi sesi gibi bir ses mevcuttu. Yetkili servise götürdüğümde bana, "aracınızın kavrama aksamı kaçırıyor, komple değişimi söz konusu" denildi. Sorun tamamen bu mu? diye sorduğumda evet aracınızdaki zorlanma ve sesin kaynağı bu dendi. Peki değişelim o zaman dedim. Yetkili servis parça değişimi yaptı ayrıca kendi isteğimle bujilerini de değiştirttim (30bin km'yi geçmişti değişmeyeli). Ayrıca değiştirilen paraçaları da servis bana verdi. Aracı aldım, bir müddet şehir içinde sürdüm bir problemle karşılaşmadım. Aynı gün şehirler arası seyahatim sırasında yani 100km üzerinde yol aldıktan sonra özellikle derinden pervane sürtmesini andıran sesin yeniden başladığını ve giderek arttığını farkettim. Servisi aradım, şanzımandan şüphelendiğimi söyledim, usta bana şanzımanla ilgili hiç bir sorunun olmadığını, kavramanın da orjinal fabrika çıkışı kavrama olduğunu ve ilk defa değiştiğini, yazılım güncellemelerini de yaptıklarını belirtti. En yakın özel servise gittiğimde sesin kaynağının tekerlek bilyelerinden kaynaklandığını, şanzımanda herhangi bir sorun olmadığı söylendi. İkamet ettiğim şehire geldiğimde buradaki yetkili servise götürdüm, diğer yetikili servisin söktüğü kavramayı(baskı-balata aksamı) ustaya gösterdiğimde usta "bu parça sağlam, değişilmesine de gerek yokmuş, balatalarınız sağlam görünüyor, kaçrıması imkansız" şeklinde yanıt alınca şoke oldum. Araçta özellikle sağa virajlarda kendisini daha çok hissettiren sesin kaynağının ise aracı sürdükten ve life kaldırıldıktan sonra anlayabileceklerini ifade ettiler. Daha sonra servisten bana aracın sol tekerlek bilyesinin değişmesi gerektiği, sorunun kaynağının tekerlek bilyesi olduğu belirtildi. Araça hala serviste, 1 gün sonra alacağım. Umarım sorunu giderilebilmiştir. Burada her iki yetkili servis ustasının fiyatının hiç de azımsanmayacak boyutta olduğu kavrama aksamı için birbirnden 180derece farklı yorumlarda bulunması konusunda sizler ne düşünürsünüz? Ne yapmamı önerirsiniz? Saygılar.
  6. Son olarak yetkili servis km bakımına gittiğinden beri CC'de sorun yok. hem CC hem de hız limitleyicide sorun yok. Ne yaptılar, ya da nasıl oldu ben de bilmiyorum. Yalnız yetkili servisteki elektrik aksamlarına bakan ustaya sorundan bahsetmiştim ilgilileneceğini söylemişti. Yaklaşık 15bin km'dir CC'de hiz limitleyici sorunsuz çalışmakta. Gevşemiş bi aparatın yerinin sağlamlaştırılmasıyla mıdır, toz kapmış bir devre elemanının silinmesiyle midir ya da yukarıda arkadaşların dediği gibi "tokat" mı çözdü bu sorunu bilemiyorum
  7. Ahmet bey;

    Hız sabitleyicinizdeki sorunu acaba yetkili servis ne kadarlık bir maliyetle giderebildi? Konu hakkında bilgi verebilir misiniz? Saygılar.

    1. eroltan durmuş

      eroltan durmuş

      Yetkili servis bakımından sonra sorun çözüldü. Sanırım küçük bir aparat gevşemesinin yarattığı sorundu.

  8. 2012 1.6 Ps 125 hp Focus Style. Bendeki Focus'ta da hız sabitleyici bazen kafasına göre takılıyor. Bazen kendi kendine devreden çıkıyor. Bazen hiç devreye girmiyor. Bazen hız sınırlayıcı da devreye girmediği oluyor. Ama şu son 15 gündür her ikisi de kusursuz çalışıyor. Servise sorduğumda, "bize daha önce böyle bir problem hiç gelmedi, aracı getirirseniz birkaç gün bizde kalsın ve öncelikle fabrikaya soracağız" dediler. Şu sıralar sorunsuz çalışıyor. Nedenini öğrenemedim henüz. Sizin aracınızın sorunu gördüğüm kadarıyla çözülmüş. Acaba serviste bu sorunu gidermek için ne kadar ücret alındı, konu hakkında bilgi verebilir misiniz? Saygılar..
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.