Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Öztunç Ünal

Üye
  • Toplam İleti

    103
  • Katılım

  • Son ziyaret

Öztunç Ünal Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    istanbul
  • Arabam:
    08 Focus 1,6 Tdci Ghia
  • Meslek:
    Satış tem
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Öztunç Ünal's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

84

Toplam Beğeni

  1. Merhabalar St jant olarak 17 oem bulamazsınız. Olanlarda replika zaten. 2 ci resimdeki jant st nin aynısı( çok ufak farklılıklar var) ama dediğim gibi orjinal 18 inch tir. 17 inch düşünürseniz benim gibi focusa uyumlu diğer ford grubu jant modellerinize bakmanızı tavsiye ederim.
  2. Merhabalar Ersan bey; jant ve lastik takımını ilk aldığımda 225/45/17 olarak kullandım . Fakat nedense belkide birazda psikolojik araç daha hantal geldi. Bende 18 jant kullanmadığım için 17 de tabanı daha daraltmayı bu sayede aklerasyonu biraz daha iyileştirmeyi düşündüm. Etki ettimi derseniz evet biraz olsun etti fakat yol tutuştanda ister istemez ödün veriyorsunuz. Yakıt için abartı derecede arttırmıyor onu söyleyebilirim:) maksimum 100 km de 1 lt etki etsin . Rakam tamamen uydurma bu arada . Ben hiç ölçmedim.Benim için öncelik yol tutuş ve serilikti ,bunun için ortalama bir kombinasyon yaptım diye bilirim. Yol tutuş derseniz bu kombinasyonu yay ile kullanınca kesinlikle çok ama çok fark ediyor derim. Bu arada kullandığım ölçüler aracım için doğru ölçü değil onuda belirteyim. Doğru ölçü 225 taban , ben biraz hesap ettim araştırdım ve 215 in çok fark etmeyeceğine inandığım için bu tabana geçtim. Araba için teşekkürler çok daha iyileri sizlerin olsun Allah kimseye kaza bela vermesin:) Merak ettiğiniz başka konularda da elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
  3. A.s 2007 de makyaj yok 2008 de makyaj var. Aracın aynalarından anlaşılıyor mk 2 olduğu . Sinyalli aynalar 2007 de gelmeye başlamıştı. Kaput çamurluklar , ön tapon, farlar , ızgara değiştirilerek makyajlı kasa yapılmış. Ucuza aldıysanız aracı yine piyasaya göre ucuza satabilirsiniz. Sonuçta satılmayacak araç yok. Focus 2 , 3 kasalar özellikle dizelleri ikinci elde rağbet gören araçlardır.
  4. Öncelikle konu ile ilgili forumda gerekli bilgiler mevcut biraz araştırma yolu ile gerekli cevapları bulabilirsiniz. İkincisi drag tarzı sürekli kalkış yapmıyorsanız 0 /100 den ziyade ara hızlanmalar aracı çok daha keyifli hale getirir. Bence ara hızlanmalar sizi daha mutlu edecektir.Yaptırın derim . Kendim 8 senedir soft yazılım ile kullanıyorum. Hiç 0/100 kalkmayı denemedim yada ölçmedim. Mutlaka hızlanmaya etki ediyor tabiki. Yaptıracaksanızda işin ehli bilinen firmalara yaptırmanızı tavsiye ederim. Saygılarımla
  5. Çok teşekkürler . Allah cümlemize kazasız belasız cezasız binmeyi nasip etsin.
  6. Büyük ihtimal araç ukrayna pakettir., yurt içine verilmiştir. Bir ara comfort olarak yurt içinde satıldı. ESP tuşunun soketini takarsanız sadece tuş aydınlatması yanar:) yani başka bir işe yaramaz. Ben tuşu almıştım . Sadece görsellik katıyor başka birşey değil. Esp uygulaması sonradan mümkün oluyor. Forumda yapan arkadaş var. Parçalar için zaman ayırmanız lazım bazı parçaları bulmak zor. Sonrasında işinde uzman bir elektirikçi lazım. Maliyeti en son 1500 tl civarı idi.
  7. Dediğim gibi Cengiz bey konuya çok hakim değilim. Hiç ilgimi çekmediği için araştırma gereğide duymadım. İki tane arkadaşım var bu konuda yardım edebilecek ama malesef ikiside farklı ve uzak şehirdeler. Yardımcı olmayı çok isterdim . Mutlaka forum içinden yapan arkadaşlar vardır diye düşünüyorum .İsterseniz forumdaki diğer arkadaşlarada bir danışın derim. Başka sormak istediğiniz bir konu olursa elimden geleni yaparım ? sayılarımla
  8. Tekrar merhabalar. Elm 327 kablo modifiyeli olursa eğer. Bazı modlar aktif edilebiliyor. Mesela eco mod titaniumda aktif edilebiliyor. 2008 olduğu için belki sizinm araçtada mümkün olabilir. Ekonomik kullanmanız için ekranda uyarı çıkıyor diye hatırlıyorum.Birde yanılmıyorsam vites arttırma ikaz uyarıcısı devreye alınıyor eco mod ile birlikte . Sizi vites atmanız şeklinde uyarıyor.Bu modla ilgili çok bilgim yok. yanlış bir cevap veriyorsam zaten arkadaşlar düzeltir . İkincisi esp modu menüden aktif hale getirilebiliyor. ESP/ on oluyor. Sadece görsel olarak tabi. Bunların hiç birini uygulamadım açıkçası. Eco mod zaten bana hitap etöiyor. Çok ekonomi düşünmediğim için uygulatmadım. Yazılım olarak sadece aracım dizel olduğu için motor yazılımı var. Aracınıza ekstradan görsellik katmak isterseniz. Sonradan takılan Fallow me home modülü var. Aracınızın kapılarını anahtar ile açtığınızda sis farları ve isteğe göre park lambaları 15 sn ile 90 saniye arasında yanıyor. İsterseniz gece gündüz ayarıda oluyor. Sadece hava kararınca yada karanlık bir yerde aktif olabiliyor. Ben sonradan bu modülü eklettim. Orjinaldeki biliyorsunuzdur sellektör kolu ile devreye giriyor. Bu ekstra modülün araca her hangi bir zararda yok. Güncelleme ile bilgim yok motorla ilgili olsa zaten yazılım olduğu için yaptırmam . Bu sefer üzerindeki yazılım gider çünkü:). Önceden ford etis sisteminden görülebiliyordu . Şu andada ford etis aktif ama genelde yeni nesil ford araçlar ile ilgili bilgilendirme oluyor. --4 dakika sonra eklendi-- Teşekkürler . Jantları alalı neredeyse 6 yada 7 yıl oldu . Şuan güncel satılık lastikler ile beraber 2250 tl gibi rakamlar isteniyor. Yaklaşık 2 ay önce araç sahibi biri 1500 tl ye satıyordu ve jant lastik takımı olarak iyi fiyattı. Şu an 2000 tl civarı takım olarak alabilirsiniz diye tahmin ediyorum . Sahibinden den 5*108 17 inch lastik takımları bölümünden aratabilirsiniz. 2 yada 3 tane ilan var . Pazarlık şansınız var diye düşünüyorum.
  9. Merhabalar Bostancıda tanıdık servis yok fakat arzu ederseniz sizi acıbademdeki Euroford servisine yönlendirebilirim. Natilus avm ye 5 dk mesafe mazda ve renault servisinin yanında .10 yıldır tanıyorumbaşka servisede gitmedim gitmemde . Euroford servisten Serkan bey ile iletişime geçebilirsiniz. 0535 968 25 03 . Benim ismimi verirseniz yardımcı olurlar. Servis mekanik üstüne . Servisteki ustalarım 20 yıllık sadece ford yetkili serviste çalışmış ustalardır. Saygılarımla
  10. Öncelikle çok geçmiş olsun Allah beterinden saklasın. Bostancı sanayinde karaca otomotiv vardı Ford çıkma parça satıyor. Kartal sanayindede Eray var yine ford çıkma parçacısı . Birde Dağdelen şimdiki adı ile Reda otomotiv var. Reda Sakarya ya taşındı parça olarak seçeneği çok daha fazla diye biliyorum . Tekrar geçmiş olsun.
  11. Hayırlı uğurlu olsun Allah bol kazançlar versin . Mutlaka uğrayacağım:)
  12. Bu işi yapan istanbulda udcustom. Yeri Avrupa yakasında yenibosnada , İşçilik on numara tabi işçiliğe göre fiyatta yüksek. Sahibi Ünal bey onunla instegramdan iletişime geçebilirsiniz. Telefonuda mevcut.
  13. Geçmiş olsun . Dikkatiniz sayesinde hem canınıza hemde malınıza zarar gelmemiş. Ama bunu yapanların yanına kar kalmasıda hiç hoş değil. Yasal yollardan ceza almaları iyi olurdu. Ya size ailenize birşey olsaydı bunun hesabını kim verecekti. Allah korumuş. Tekrar geçmiş olsun
  14. 2 Sene michelin kullandıktan sonra Petlas velox sport pt 741 e geçiş yaptım . 215/45/17 kullanıyorum . Uzun süre araştırdım. Kullanıcı yorumlarını okudum inceledim. Kullanan arkadaşlar ile birebir görüşme şansımda oldu . Hatta petlasta mühendis bir arkadaşa bile danışma şansım oldu. Kendi lastikçim ilk başta önermedi sonra modelini söyleyince pt 741 e olur dedi. Sonuç olarak parasının hakkını veriyor. . Ben aldığım için pişman değilim 2 yıldır kullanmaktayım çok şükür bir sıkıntı olmadı. V desenli modeli üretiliyormu bilmiyorum ama v desenli modelinden uzak durun. Ben alırken pt 741 en önerilen ve kullanılan modeli idi.
  15. Gürkan hocam güle güle kullan . Çok güzel olmuş.?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.