Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Günal Y.

Üye
  • Toplam İleti

    316
  • Katılım

  • Son ziyaret

Günal Y. tarafından yazılan her şey

  1. Şansımı denemek istemiştim. İntenette doğru düzgün bir ürün bulamadım çünkü. Verdiğiniz firmalarda şansımı deneyeceğim. Teşekkürler. Edit: Kısa bir araştırmadan sonra sipariş verdim. Yarın deneyimleyeceğim gelirlerse.
  2. Merhaba. 2017 C-Max için orjinal veya iyi kalite muadil kauçuk paspas seti var mı elinizde? Fiyat bildirmeniz mümkün mü?
  3. Ben aynı ölçülerde Continental Premium Contact 7 aldım geçenlerde. Genel olarak da memnunum. Sadece yol sesinin Michellin'den az fazla olduğunu söyleyebilirim.
  4. Bugün Otokoç İstinye servisine gittim. Kontrol eden Uğur usta sesin arka taraftan geldiğini, önlerde bir sorun olmadığını söyledi. Arka balataları değiştireli de henüz 10.000 km olduğu için şu anda arka disk ve balata değişimine girmenin gereksiz masraf olacağını belirtti. Arka balata değişim zamanında diskleri de değiştiririz dedi. O zamana kadar sesi idare edebilirsiniz dedi. Şimdilik ikna oldum.
  5. Ağustos başında ömür sonlarına da yaklaşmış oldukları için disk ve balataları servise (Otokoç) değiştirttim. Yaklaşık bir ay sorun kalmamıştı. Hafta sonu uzun bir yol yaptıktan sonra daha önceden olan sesten daha beter bir ses oluştu. Haftaya tekrardan servise gideceğim konu ile ilgili. Sanırım fren merkezini de değiştirmek gerekecek.
  6. Biraz önce 2023 üretimi Continental Premium Contact 7 için 3.500, Pirelli Cinturato P7 için 3.155 TL fiyat aldım. Continental'den yana tercihimi kullanacağım gibi.
  7. Continental Premium Contact 7 mi yoksa Pirelli Cinturato P7 mi? Haftaya kısmetse ben de yenileyeceğim lastikleri. Bu ikisi arasında kaldım.
  8. Bu akşam en sonunda sesi kayıt edebildim. Umarım fikir verebilir. Ses 001.m4a Ses 003.m4a
  9. Benim araba da 109.000 km de. Ancak bende zonklama olmuyor, titreme yok. Düz yolda 20 km/s hızına kadar olan ve frene hafif basıldığında bile kesilen bir ses var. Bariz bir şekilde de sol ön tekerin oradan geliyor.
  10. Yok. Bendeki ses uğultu değil. Bariz bir sürtme sesi. Eğimin önemi olmaksızın araba ya da frenler ısındıktan sonra kalkışlarda kesik kesik olarak yapıyor. Frene bastığım zaman ise ses kesiliyor. ;Bugün mümkün olursa bir ses kaydı çekmeye çalışacağım.
  11. Aslında takarken onlar temizlenip greslenmişti. Ancak eksik mi veya yanlış bir şey mi yaptı bilemiyorum.
  12. Geçen hafta sonu disk kenarındaki çapakları (iç ve dış kısımda) temizlettim. Ancak maalesef çözüm olmadı. Balataları kontrol ettiğimizde daha yarı ömürlerine bile gelmediklerini gördük ve o yüzden de değiştirmedik. Disklerin kendilerinde de yamulma vb. herhangi bir sorun göremedik. Nasıl bir iştir anlam veremiyorum.
  13. Diski kontrol ettiğimde en dışta ben de bir çıkıntı hissetmiştim ama diskin kenarıdır diye önemsemedim. Ben de kontrol ettireyim onu hafta sonu. Teşekkürler.
  14. Herkese merhaba, Genelde frenlere basıldığı zaman ötme sesinden şikayet edilir ama bende durum tam tersi. Frene bastığım zaman ses yok ama araba yerinden kalkarken ön sol tekerden bir balata sürtme sesi geliyor. Bu ses hıza göre değişiyor (sıklığı artıyor). Araç hızlandığında ise kesiliyor. Öncelikle taştan şüphelendim ama araç soğukken bu ses gelmiyor. Trafikte biraz gittikten sonra dur kalklarda oluşmaya başlıyor. 76.000 km de önleri Motorcraft balatalarla değiştirmiştim. Şu anda araç 106.000 km de ve 2 hafta önce 105.000 km bakımından geçtim. O bakımda arka balatalar değişti ama önlerde sorun yok denmişti.
  15. Bu konu geçenlerde triger kayışının değişimi sonrasında çözüldü. Rulmanlardan bir tanesinde bir sorun varmış. Onlar değişince dert kalmadı.
  16. Ben dün yenilettim. Trafik - 3.177,44 TL Kasko - 4.851,05 TL Her ikisi de Allianz Sigorta.
  17. Turbo sesinden farklı, kayış sesine benzer bir ser. Bazı eski arabalarda rölanti konumunda gaza basıldığında bir kayış sesi gelir, onun benzeri bir ses.
  18. 1 haftadır duymaya başladım. Aynı şartlarda arabayı daha önce kullanırken böyle bir ses yoktu.
  19. Merhaba, Aşağıda resmi bulunan 5179084 kodlu kapı döşeme klipsi almak istiyorum. Elinizde olup olmadığını, kaçlı paketler halinde satıldığını ve fiyatını öğrenmek istiyorum. Aracım 2017 C-Max 1.5 TDCI. Cevap için şimdiden teşekkürler.
  20. Merhaba, Geçen hafta aracımda hızlanma esnasında oluşan bir sesi fark ettim. Site üzerinde benzer konu araması yaptım ama bir şey bulamadım. Sorunum için 45.000 km (yaklaşık 4.000 km kaldı) bakımında servise danışacağım ancak benzer tecrübesi olan varsa diye yazmak istedim. Sorun yokuşlarda yaşanıyor. Araba x bir vitesteyken, devir 1250 ye düştüğü zaman hızlanmak için hafifçe gaza basıldığı anda, vites düşürmeden yapılan hızlanmada 1500 devire kadar kayış sesine benzer bir ses duyuyorum. Hani v kayışı eskir de ses yapar gaza basıldığında. Ona benzer fakat çok yüksek olmayan bir ses. Bu ses düz yolda yapılan hızlanmalarda veya aracın yerinde çalıştığı durumlarda oluşmuyor. Sadece yokuşlarda ve 1250 - 1500 devir aralığında. Gaz pedalına sertçe basar ve aracın vites düşürerek hızlanmasını sağlarsam ses oluşmuyor veya duyamıyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
  21. Benim araçta hız ibresi 100'ü gösterirken, Google Haritalar, Waze gibi navigasyon programları 95-96 gösteriyor. Sizin lastiklerde bir değişiklik olmuş ve kalibrasyon yapılmamış ise bu durumu yaşıyor olabilirsiniz.
  22. "Bir defalık" kelimesi çok korkutuyor insanı.
  23. Fiyatlar süper. 2-3 tane alasım var. ?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.