Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Çağdaş Korkmaz

Üye
  • Toplam İleti

    34
  • Katılım

  • Son ziyaret

Çağdaş Korkmaz tarafından yazılan her şey

  1. Merhaba arkadaşlar. Aracımda SYNC1 dahi hiç bir donanım yok. 2017 model focustan çıkma SYNC 3 ACM çerçeve kablo dönüşüm seti temin ettik. Araca monte ettik SYNC ACM çalışıyor. Sorunumuz şu. Kablo demeti SYNC1 to SYNC3 olduğu için apim'e giden kablo arabanın kendinde yok. Bu sebeple bluetooth veya car play ile müzik açamıyoruz. ACM'ye apimden ses bağlantıları yok. Bunun için focusclubtr.com/topic/3398-focus-3-elektrik-şeması/ Adresindeki şemayı indirdik 84 sayfada SYNC Gen 2 soketinde 23-24-25-26 pinleri ACM nin 12-25-13-26 pinlerine giriyor. Bunları mı bağlamamız lazım. Ayriyetten arabayı çalıştırınca SYNC3 ekran ışığını farın konumuna bakmadan direkt kısıyor bunu nasıl çözebiliriz. Araç ACM yi forscan ile tarıyor ancak modülün asbuild kısmını göremiyoruz. Can hattında mı sıkıntı var.
  2. 3 Kez başıma geldi. Kurtarma durumu yaratacak şekilde değildi. Ayağım debriyajda durmak üzereyken frenleme yaptı.
  3. Focus 3 aracımı servis 90.000 de değiştirdi. Kendileri değişmesi lazım dedi. Bide su pompası çıktı ?
  4. 1.4 Reno symbol aracımda da aynı sorun vardı. Arabanın Triger kayışı koptu. Motor yapıldıktan sonra o sorun kendiliğinden kayboldu. Gaz verdiğimde stop ediyordu. Gaz verince boğuluyordu. Benzinden gaza geçince oluyordu.
  5. Ben de ki aracın ön camında bir sürü göz var. 35Km kadar ani firen de yapıtı bir kaç kere. Farları halojen uzun farları otomatik yaktığını görmedim şimdiye kadar. Açılması için istanbul'da önerebileceğiniz bir yer var mı ?
  6. Hocam turbodan çıkıp intercooler'a giden yeşilimsi bir hortum var. Tel var aralarında onun altında damlacıklar var ve alttaki aksama baya yağ akmış.
  7. Merkez Otodan fiyat aldım. Şimdi biraz motora ayrıntılı bakınca turbonun hortumunda yağ damlaları var. Turbodan kaynaklı bir çekiş problemi de yaşıyor olabilirim.
  8. Peki aldığım parçaları servis değiştirir mi. Aracın yağ dolum kapağının etrafında yağ kaçağı var gibi. Oradan şarj dinamosunun üstüne akmış bir miktar.
  9. Merhaba, Aracım: 115 hb 1.6 Dizel 116.000 Km Şu güne kadar hep serviste bakım yaptırdık ancak şuan servisten aldığım fiyatları duyunca vazgeçtim. Aracımda uzun bir süredir (kronik olduğunu düşündüğüm) debriyajdan gelen metal sürtme sesine benzer bir ses geliyordu. Yaklaşık 3 gündür çekiş de çok büyük bir azalma var. Arabada devir yükseliyor ama ivmelenme olmuyor. Bende baskı balata dan olduğunu düşündüm. Servisten fiyat aldım. Debriyaj 4.000 TL Volat 2000 TL Toplam 6 Bin tl dediler. Bağcılar Güngören sanayi sitesinde fort yedek parçacılarından fiyat aldım 800 TL Debriyaj seti 1.200 TL Volat dediler. Bana orjinal dediler. Gerçekten öyle mi ? Markası: Sachs Aldığım parçaları serviste işçilik vererek değiştirte blirmiyim
  10. Aynı sorunu bende yaşadım. Aracı özellikle kışın çalıştırdığımda 1-2 sefer arıza uyarısı verdi. Kapatıp açınca düzledi. Arada ilk çalıştırmada hemen hareket edince, kendi açmıyormuş gibi geliyor. ilk sertleşiyor sonra yardım sistemi devreye girince yumuşuyor. Baya uzun yol yaptık ama yolda giderken arıza vermedi. İzmir'in virajlı yollarında başımıza gelse yolda uçup gideriz. Baktırmak lazım. (Servise götürdüm arızayı orada vermediği için bir şey yapamadılar.)
  11. Abs fren mesafesini çok az bir farkla uzattığı oluyor. Ama bir kaç kez panik fern ile aracımı yönlendirerek kazadan kaçtım. ABS olayan bir arabada asla panik firen yapmadım. Yapmak çok tehlikeli.
  12. Arabayı park ettikten sonra 5 dk boyunca izliyorum. Bu bana daha önce hiç bir arabada olmadı. Focus ♥
  13. @Nihat Sarpaşan İletişim bilgilerini özel mesaj ile iletirseniz müsait bir zamanda araç ile gelelim.
  14. Merhaba arkadaşlar. Aracımı Bu ay içerisinde muayeneye sokacağım için servise muayene bakımı için bıraktım. Kışlık lastikleri söktürürken Direksiyon kutusundan gres yağına benzer bir yağ kaçağı olduğunu fark ettim. Servise bu sabah bıraktım sorunları söyledim. Akşam üzeri masrafın 18 Bin tl olduğunu söylediler. İstanbul içinde Direksiyon kutusu ile ilgili sorun yaşayıp sanayide bildiği bir ustası olan var mıdır.
  15. Otomatik kilitlenme özelliği: Programlama moduna girdikten sonra, kapıları kilitleme tuşuna her kısa basış(1 snden kısa) otomatik kilitlenme özelliğini açıp kapatır. Otomatik açılma özelliği: Programlama moduna girdikten sonra, kapıları kilitleme tuşuna her uzun basış (2 snden uzun) otomatik açılma özelliğini açıp kapatır. Bu ikisi arasında ki fark nedir.
  16. Merhaba arkadaşlar, biraz önce arabamda deneyip onayladığım yol ile sizlerde otomatik kitlemesi açık olmayan araçlarınıza otomatik klit sistemini devreye sokabilrisiniz. 1- İlk olarak kontağı 2. konuma alıyoruz. Her şeye elektrik gidiyor ama aracı çalıştırmıyoruz. Star Stop butonlu araçta 1 kez butona bassın. 2- Daha sonra kapılar kapalı şekilde. Araç kitleme düğmesine 3 kere basıyoruz. En son da ışık yanılı kalmalı. 3- Ardından kontağı kapatıyoruz. Tekrak 3 kere basıyoruz. Işık sönük kalmalı en sonda. 4- Kontağı açıyoruz. Araç çok hafif korna çalıyor. Programlama modu açılıyor. 5- Ardından kilit düğmesine bir kez basıyoruz. Işık yanıyor olmalı. 6- Işık yanıkken bir kez daha basıyoruz ama 5 sn bekliyoruz. 7- Kontağı kapatırken de bir kez korna çalıyor. Bu kadar.
  17. 2012 MK3 Focus'u bizde alırken sokmuştuk 110Hp çıkmıştı.
  18. Aşırı bir trafik yok alsında İşe gidiş 15 KM 15-20 Dk. Dur kalk pek olmuyor. Eve gidişte 30 DK civarı sürüyor.
  19. Dizel bir araca dip gaz yaparsanız zaten bir anda gaz yemez araba. Turbo Lagı yüzünden devir alana kadar gaz yemiyormuş hissi yaratır. 2011 Focus MK3 kullanıyorum Oto yolda giderken bi anda dip gaz yaptığımda devir Min 1500 Rpm geçmediği sürece ivmelenme yapmıyor. 2000Rpm de bide dip gaz verin. Muhtemelen Turbo Lagına takıldınız.
  20. Aracı devirli kullanmıyorum pek. 2500 Rpm gelince atıyorum. Zaten direk ok çıkıyor vitesi değiştir diye. Diğer aracımdan buna geçince bu ne zırt pırt vites mi değiştireceğim demiştim
  21. Tüm filitreler serviste değişti. Aldığım gün serviste 90 bin bakımı yaptırdım.
  22. 2011 mk3 kullaniyorum servis dpf sivisi yok 2015 sonrasinda var. Bitince biz ekliyoruz. İsterseniz sizin araca katki atalim demislerdi.
  23. Depo full olduğunda 850 Km menzil çıkartıyor. Vitesleri zamanında değiştiriyorum. Gittiğim yol ise. İstanbul bahçelievlerden İkitelli sanayi. 15Km yol. Hafta sonuda dışarı çıkıyorum 15 20 km de öyle yapıyorum. 200TL dolduruyorum. Ekranda gösterdiği Km'yi gidiyor araç ama tüketim fazla. --2 dakika sonra eklendi-- Ruhssat Net 1450 yazıyor ben baktım. Yanlış yazılmışta olabilir.
  24. Merhaba, 89.000 Km Focus aldım. Yaklaşık 4-5 ay alıyor. Aldığımda 6,7 ortlaması vardı. Daha önceki araç benzinli olduğu için kullanımda biraz fark olur diye 6,9 çıkmasını dert etmedim. Geçenlerde Focus 2'si olan bir arkadaşım 5.6 yaktığını söyledi. 1450 Kg 1,6 110 HB Bizim araba 1300 Kg 1,6 115 Hb 6,9 nasıl çıkıyor. Bu değer normal mi.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.