Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Tahir Arıt

Üye
  • Toplam İleti

    109
  • Katılım

  • Son ziyaret

Tahir Arıt Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Kocaeli
  • Arabam:
    '13 Ranger RaptorSVT 2.2L
  • Meslek:
    İşletmeci
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

940 profil görüntüleme

Tahir Arıt's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Reacting Well
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

96

Toplam Beğeni

  1. Çimde lastiklerin sarmasının sebebi kullandığın lastikleri o arazi şartlarına uyumlu olmamasıdır. 4 çekerdeyken arkaların sarmasının sebebi arkada ağırlık olmamasıdır. Buna ek olarak, girdiğin eğimde bunu etkiler. Önler yada arkalar sarabilir. Senin dediğin şu, arkalar sarıyor ama araç o an önden kavramıyor. Bunun sebebi ise aracında kilitli defransiyelin olmaması. Gerekli ekipmanın olmaması durumunda, arkalar sararken önlerin sabit kalması aslında iyi bir şey yoksa aktarıma zarar verebilirsin. O tip arazilere biraz süratli çıkacaksın.
  2. Bendede aynı sıkıtı vardı. Garantiden değiştirdiler.
  3. Şu arabaya bir türlü ısınamadım. Hiç hoşuma gitmiyor.
  4. Bendede aynı sıkıntı oldu. Garantiden değiştiriyorlar.
  5. Ramazan abi dediğin doğru fakat bu seferde çok yavaş iniyor. Aslında parça Ford F150 Raptor parçası. F150 'de kapak açıldığı zaman bağlantı mesafesi benimkinden daha uzun. Piston bir boy daha kısa olsa dediğin gibi, ilk açılda yavaş yavaş inebilir.
  6. Raptor ızgaraları var rangerlar için. Ama 300 Euro istiyorlar. Çok para gereksiz.
  7. tailgate kamera var amblem ile birlikte satılıyor. Benim araçta kamera sistemi var zaten biliyosun. Aslında onu uygulamam çok basit. Amblemi sökmek basit. Kasa kapağının arkasında plastik muhafaza var onu sökünce kabak gibi önüne geliyor. 2 tane tırnak tutuyor. Amblemi değiştirip kameranın jakını takmam yeterli olur diye düşünüyorum. 15 dk 'lık bir işlem.
  8. Kilit sistemi 250 TL, EzDown Ford F150 için olan model. Ben biraz tadilat yaptım ve oldu EzDown 50$, 10 günde elime geçti. Yardımcı olurum kilit konusunda ama izmit e gelmen gerek bunun için Özkan sıradaki projem ayrı bir kumandadan kasa kapağını otomatik açıp kapamak Bakalım çalışıyorum üzerinde.
  9. Merhaba arkadaşlar, Bilindiği üzere, Yeni Kasa Ford Ranger XLT modelinin arka kasası oldukça ağır ve merkezi kilite bağlı olarak kilitlenmiyor. Yaptığım çalışmada, kasa kapağını merkezi kilide bağlamayı başardım. Bunun için gerekli olan ekipman; - Yakşalık 3 metre uzunluğunda kablo. (Arka kapı kilitlerinin birinden paralel kilit tetiklemesi almak için) - Motorlu kilit sistemi (Ben Magane Motoru Kullandım) - Ve Kilitte yapılacak ufak bir tadilat. (İstediğinizde sökebilir ve eski haline geri getirebilirsiniz) Bilindiği üzere Yeni Ford Ranger 'ın kasa kapağı oldukça ağır. Araştırmalarım sonucunda, ters çalışan piston adı verilen. Yani hareketi yavaşlatmak için kullanılan EzDown pistonu amazon 'dan Amerikadan tedarik ettim ve uyguladım. EzDown Türkiye 'de maalesef yok! Artık kasa kapağını açarken tutmanıza gerek yok. Sadece bir hareketle, video da gördüğünüz gibi kapak yumuşak şekilde iniş yapıyor. Yeni Ranger sahibi olan arkadaşlarımların bu sıkıntıları yaşadığını biliyorum. Ben kendimce bu sorunları çözdüğüme inanıyorum. Elerim dolu iken, elimdekileri yere bırakmama artık gerek kalmıyor. Tek bir dokunuşla kasa kapağı yumuşak şekilde iniş yapıyor : Kasa kapağına merkezi kilide bağlatarak, aracın arkasınada istediğimi koyabiliyorum. Saygılar
  10. Cem abicim evet pahalı katılıyorum ama aydınlatmada hella tercih ediyorum herzaman. Tamponda olan üçgen kapakları gönderdim yetkili hella bayiisine onları montajını yaptılar. Sonra bana geri gönderdiler.Uzun zamandır kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok. Artı eksi ve parklara bağlantı yapıyorsun sadece o kadar.
  11. Ben orijinal Hella DayLight taktım araca, fiyatı 650 TL. Kalitesi tartışılmaz bile.
  12. Hepsiburadada taksitte yapıyor. Resimlerde ekran mavi gözüküyor. Ama ekran siyah gayet şık yani.
  13. Rogadis marka ürün aldım. 4'lü kamera sistemi diye geçiyor. Rogadis VD0806 Araç Görüntü sistemi diye arattırabilirsin. Hepsiburada 'dan almıştım 500 TL küsürdü fiyatı. Ürün Türk Malı ve oldukça kaliteli. Ekranı Dikiz Aynasının üzerine takıyorsun, hiç sırıtmıyor. Benim aracın resimlerinde var. Görüntü ekranı 4'e bölüyor. bütün kameraları aynı ekranda görebiliyorsun. Ekran dokunmatik, istediğin kameraya dokunduğunda görüntüyü büyütüyor. Ben manuel olarak kurulum yaptırdım. İstediğim zaman kendim ekranın üzerindeki power düğmesine basarak açıyorum. Kameraları ise; Ön Kamerayı plakanın altındaki ızgaraya takmıştım. Sağ ve Sol kameraları, sag ve sol 'daki sinyal lambalarının olduğu küçük ızgaraların üzerine taktım. Arka Kamerayı ise, plakalığın üzerinde küçük bir stepne indirme deliği var. O deliğin yanına plakalığı biraz aşağı kaydırarak taktım. Kameralar belli olmuyor. Arka kamerayı takarken orada olan deliğin önüne sakın taktırma, lastik patlarsa o delikten klavuz sokup stepneyi yere indiremezsin. O deliğin önü açık kalsın. Sistemi istersen geri vites ampülüne bağlattırabiliyorsun. Geriye takınca otomatik devreye giriyor. Ama ben onu bağlatmadım gerek yok. Ekran kapalıyken dikiz aynasını görevi görüyor. Ön ve Arka kameraların üzerinde mesafe çizgileri mevcut. Kaç metre kaldığını görebiliyorsun kardeşim. Ön Taraf (sende delici bar olmadığından, plakanın altındaki ızgaraya takabilirsin.) Yan Taraflar bu şekilde Arka taraf Ön ve yan taraflara takacağın kameranın kablolarını, aracın sağ tarafında motor kısmında, aracın içinden söylersek torpido kapağının arkasında kablo giriş kapağı var oradan sokabilirsin. Arka tarafı ise, aracın sol tarafında KASA İLE KABİN arasındaki kısımdan, yani arka koltuğu yatıracaksın, şoför tarafında kalan kısımda döşemeyi kaldırdığında kasaya giden kablo kanalını kapağı var oradan alabilirsin... Ama oradan aldığında aracın içinden kabloları götürmen gerekecek... Ben arka kameranın kablosunu aracın içinde, soför koltuğunun yanındaki koltuk yani yolcu koltuğunun altında bir kapak daha var buradanda çekiş sisteminin kabloları gidiyor aracın altına. Oradaki kapağı açıpta sokabilirsin. Ben buradan soktum, aracın içinden kablo götürme gereği olmadı. Arka kameradan gelen kabloyu şasinin üst kısmında kablo götürmek için yerler var. Oralardan götürebilirsin. Daha sonra gelen kabloları yolcu tarafındaki cam direğinden tavan alacaksın. Yalnız direkteki kapağı sökerken dikkat et içinde çok kalın bir İzocam tarzı bir izole malzemesi var onu yırtma. Arta kalan kablolar olacak onlarıda gözük tutucunun olduğu kısmın tavan döşeme arasında saklarsın. Kabloları içeri soktuktan sonra, deliklerin kapaklarını kapattıktan sonra üzerinine birde izole malzemesini kapatıyorsun. Ona dikkat et usta izole malzemesini iyi oturttursun yoksa araç içeri ses alır. (Bizim araçlar içine ses almadığı için kapak düzgün kapatılmazsa hemen farkediliyor)
  14. O sireni bulan yokmu cukcuk sesi veren chirp model siremi
  15. Arkadaşlar elimde orjinal 17'' ford cmax jantı var, üzerindede 225 45 17 lassa phenoma lastik var. Kullanmıyorum depoda duruyor. Bir süre benim focusta kullandım, resmini koydum hatırlarsınız. İsteyen olursa verebilirim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.