Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Hüseyin Do.

Üye
  • Toplam İleti

    61
  • Katılım

  • Son ziyaret

Hüseyin Do. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara
  • Arabam:
    '16 Focus Style TDCI
  • Meslek:
    Mühendis
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

662 profil görüntüleme

Hüseyin Do.'s Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

22

Toplam Beğeni

  1. Evet almıştım. Telefonumu özelden yolluyotum hocam, teşekkürler
  2. Merhaba Yunus Emre Bey; 1 takım deri Kapı Ekleri 1 adet Badaklık almak istiyorum. Beni de listeye ekler misiniz?
  3. Merhaba Yunus Emre bey, kol dayama benim için de 1 adet sipariş verebilir misiniz? Bilgilerimi özelden paylaşıyorum.
  4. Ogün bey tabiki sağ sol yapamazlar, elini bir yerden sokup yapıyor adam, yada bir aparatı var söküyor niyeti kötü ne de olsa. işimiz gücümüz yok millet paranoyaklaşsın diye mi yazıyoruz anlamadım ne demek istediğinizi. Bir tanıdığıma oldu canlı şahidim. Senaryo aynı 100 150 ne tırtıklarsamın derdindeler.
  5. Aynı durumu optimumda yapan tipler vardı, direksiyonu tam sağ ya da sol yaptığınızda kolayca erişilebilecek bir sensor var soketini çıkartıyorlar, sonra yardımcı oluyum vs diyerek para talebinde bulunuyorlar. Soketi geri takınca sorun ortadan kalkıyor. Krank sensörüdiye tahmin ediyorum, bu arada sanıyorum dizel focus 2-2,5 de yapıyorlar bu uynıklığı
  6. Arabama Sync li teyp taktığımda bu uyarıyı alıyordum, Semih beyin dediği gibi airbag modülünden acil yardımın açılması gerekiyordu tavsiye üzerine Tan Otoya gittim ve acil yardımı aktifleştirdim 60 - 70 TL civarında bir ücret aldılar. Ben servise gitmenizi öneririm.
  7. Aynı sorunu farklı zamanlarda 2 kere yaşadım. Bahsettiğiniz gibi birkaç kere basmadan almıyor. Kumandanın pilini değiştirdim ama yine devam etti. Sorun evde yada işte farketmedi 2-3 gün sürdü. İkincide vaktim vardı servise gittim. Doktora giden hasta misali orada hiç sekmeden tepki verdi. Bu şekilde birkaç aracın geldiğini ama birşey tespit edemediklerini belirtiler. Keşke serviste de tutukluk yapsaydı ama olmadı. Sorunun kaynağı olarak çevredeki sinyal yada sinyal bozucular olarak söylediler. Son olarak garaj kumandanızı arabanın içinde bırakmayın dediler. Garaj kumandam hala arabada 1 aydan fazla oldu tekrar sorun yaşamadım.
  8. Bende de aynı uyarı var arabam 10 haziran 2016 üretimi. Ayın 10 ya da 11 inde uyarı verdi, göstergeyi geniş ekranla değiştirmiştim ondan olabilir diye takılmamıştım ama bence bu uyarı km ye göre ya da yılda dönümlerinde oluyor.
  9. Lin bağlantı sorunu devam ediyor. BCM nin 32. pininden çektiğim kablo işe yaramamıştı. Lcd nin arkasından aldığım bağlantıyla da değişen birsey olmadı. As build kodları ile ilgili araştırmam devam ediyor. Kamera görüntğsü aşağıdaki gibi. Bu haliyle de çok güzel görünüyor.
  10. .ru dan araştırmaya devam edeyim o zaman
  11. BCM de 99 numaralı opsiyonu with camera diye değiştirdim. Başka bir yapılandırma gerekiyor mu? Bu arada arabamda neredeyse hiç fazladan tesisat yok. PTC ısıtıcı yok, ayak aydınlatması için torpido altında kablo yok, bagajda kamera bağlantısı yok. Bunada Şükür
  12. BCM nin 32. pininden bağlantı yaptım. Ancak dişi pine girecek pinin var olup olmadığını kontrol etmedim. Arıza kodunda ve kamerada herhangi bir değişiklik olmadı. Arıza kodu sildikten sonra geri geldi. Kamerayı Erol otodan aldım. Sağolsunlar notta BM5T li olsun diye belirtmeme rağmen CM5T ile başlayanı yollamışlar. Onlar MCA kasada ikisini de denediklerini sorun olmadığını belirttiler. Belkide büyük ihtimal Benim BCM de 32. Pin boştu o yüzden kamera ile haberleşme sağlanamıyor. Birdahaki sefere inşallah FDCIM modulünden alıp deneyeceğim. Gelinen aşamada ekranda kırmızı sarı ve yeşil dikdörtgen şablon çizgileri ve ortadaki siyah istikamet çizgisi var. Görüntü çin malı kameraya göre daha güzel. Ortadaki siyah çizgi direksiyonun hareketlerine tepki vermiyor dümdüz duruyor. İşlemleri iş çıkışı yaptığım için hava kararana kadar ancak yetiştirdim. Yarın detaylı fotoğraf paylaşırım inşallah. Semih hocam yardımların için tekrar teşekkür ederim.
  13. Zahmet olacak size, şimdiden sağolun. Kablo beyaz ağırlıklıydı tekrar kontrol ederim bende yarın.
  14. Şema için teşekkür ederim Semih Bey. Bagajda sağ arka çamurluğun üstündeki sokette mavi beyaz bir kablo var. Bu kablo devamında bagaj kilidine bağlı. Kameraya bağlamaya çekindim açıkcası. Arıza kodu ile ilgili olarak kamera modülü ile ilgili olduğuna eminim kamera yok seçersem kod gidiyor. U0264 genel bir kod anladığım kadarıyla U0264:00-2F diye arattığımda yanılmıyorsam F150 forumunda görmüştüm kamera ile ilgili olduğunu.
  15. ===ACM DTC B1D55:15-2F=== Kod: B1D55 - Anten 2 Devresi İlave hata belirtisi: - Aküye Kısa Veya Açık Devre Bugün Anten 2 devresi ile ilgili denemeyi yaptım. Arıza kodu artık çıkmıyor. Dişi fakra soketin ucuna 750 ohm direnç bağlamak gerekiyor (önceki sayfada linkini vermiştim). 750 Ohm bulmak sıkıntı olabilir. Ben 2 tane 1K5 direnci paralel bağladım. Dirençlerin 1 watt lık olmasında fayda var. Kameranın montajı da kısmen bitti, Oem kamera bağladım ancak LIN bağlantısını yapamadım. Bu haliyle de görüntü var ancak arıza kodu da var. IPC U0264:00-2F hatasını veriyor. Forscanda arka kapı modülü ile iletişim kesildi olarak çevrilmiş ancak aslı kamera modülü ile iletişim kesildi şeklide. LIN veri yolu bağlantısını yapabilirsem gideceğini düşünüyorum. Ayrıca Çin malı kamera bağlarsanız da bu arıza kodu alınıyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.