Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

cem güneş

Üye
  • Toplam İleti

    5
  • Katılım

  • Son ziyaret

cem güneş Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    adana
  • Arabam:
    15 focus tdci style
  • Meslek:
    kamu
  • Cinsiyet:
    Bay

cem güneş's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Toplam Beğeni

  1. Lok,lık şeklindeki sesler vites değişiminde ayak debriyajdan çekilirken geliyorsa sesin kaynağı volan.Yukarda değinildiği gibi , çift kütleli olma ve boşluk yapma mevzusu.Viteste giderken aniden ayağınızı gazdan çekip tekrar seri şekilde bastığınızda gelen tak yada türevleri seslerin kaynağı ise akslar.En azından benim arabamdaki durum bu. Bende aksın şanzıman tarafındaki aks lalesinde boşluk vardı.Ki hala da var. Garantiden otokoç sağ ve sol aks başvurusu yaptılar ret geldi.Onun öncesinde ve sonrasında farklı servislerde kayıt açtırdım akslarda boşluk yoktur şeklinde servis kaydı kapatıldı. Adamların birinin var dediğine diğeri yok diyor.Ben bu tak sesi için servisten önce rotçuya gitmenizi öneririm,tabi garantiyi bozacak bir işlem yaptırmadan.
  2. Yukarda sesin videoya çekilip gönderildiği yazılmış.Buna istinadende garantiden değişim yapıldığı söylenmiş. En azından benim okuduklarımdan anladığım,i garantiden değişim onayı şanzıman sökülmeden ses dinlenerek verilmiş. Değişimin yapıldığı kilometreler yazılırsa bu sorunu yaşayıpta çözüm arayan forum ziyaretçilerine faydası olmuş olur.
  3. Baskı balatayı garantiden değiştirenler değişimin yapıldığı kilometreyide yazarlarsa bu ses ten dolayı garanti talebinde bulunacak kişilerde sağlam argüman elde etmiş olur diye düşünüyorum.
  4. cem güneş

    Volan Sorunu

    Yanıtlarınız için teşekkürler.Bugün özel bir ford servisinden ustayla deneme sürüşüne çıktım.Debriyaja bastığında hafif bir uğultu sesi geldiğini söyledi.Ses sadece debriyaja basıldıktan sonraki 1/3lük kısmında var.Belli bir aralıkta o uğultuyu çıkarıyor.Sesin debriyaj bilyesinden geldiğini söyledi.Bu arada yazmadığım husus aynı zamanda arabada rölantide titremede vardı.Hatta stop edecekmiş gibi bazen teklemede vardı. Antalyada bir yetkili servis 10 gün önce motor takozunu bu şikayetime istinaden değiştirmişti.Buna rağmen titreme bana göre hala vardı. Arkadaş sürüşün anlık bir bölümünde araçta titreme olduğunu hatta sürücü koltuğunun bile zangır zangır titrediğini söyledi,ama bunu kısa bir süre yapıp kestiğini söyledi. Volan kaynaklı olduğunu söyledi titremenin.Ben şanzımanı söktürmeyi düşünüyorum,çünkü bilyede girdi işin içine. Servet bey, siz volanı değiştirdiğinizde baskı balatayı ne yaptınız?
  5. cem güneş

    Volan Sorunu

    Merhabalar;aracım 2015 focus tdci.Arabamdaki rampalarda ilk kalkış esnasında uğuldama şikayetim yaklaşık 20-25 bin km'lerde ortaya çıkmıştı sanıyorum ve rutin bakımda sorunu ilettiğim teknisyen normal olduğunu, endişe edecek bir şey olmadığını söylemişti.Aracım şu anda 49 bin km'de. Sonrasında vites geçişlerinde lok lok şeklinde sesler geldiğini, araç rölantide çalışır durumdayken 1.vitese takılırken dahi lık şeklinde ses geldiğini farkettim. Servisin biri bu seslerin normal olduğunu,araçta hiçbir sorun olmadığını iddia etti. Gittiğim ikinci yetkili servis ise açılıp bakılması gerektiğini,söküm işçilik ücretinin 500 küsür tl olduğunu,garanti kapsamında bir arıza olması durumunda bu ücreti kendilerinin karşılayacağını ve garanti kapsamında parçayı değiştireceklerini,arızanın garanti kapsamına girmeyen kullanıcı hatasından kaynaklandığı tespit edilirse de söküm ücretini ve değişecek parça ücretini benden talep edeceklerini belirtti. Çok uzatmak istemiyorum bana söylenen volanda problem olması ihtimalinin yüksek olduğu.Benim merak ettiğim bu durumun benim hatam olma ihtimali varmıdır. Parça söküldükten sonra volan yüzeyinde eğer yanık,kararma varsa garantiye girmeyeceğini belirtti orda bir yetkili şahıs.Balatam normal gözüküyor kaçırma yok,devirlenmede sıkıntı yok.Sormak istediğim normal kullanımda volan yüzeyinde yanık olması ihtimali varmıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.