Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ömer ozcan

Üye
  • Toplam İleti

    11
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ömer ozcan tarafından yazılan her şey

  1. Geçmiş olsun sizin sorununuz bizim sorunumuzdan farklı ama şunu çok iyi anlıyorum ki fordun Türkiye temsilciliğinde müsteri tatmini ve memnuniyeti pek önemsenmiyor.İşlere esnaf cinliğiyle bakılıyor.
  2. Aynen hocam çok iyi olur bende zaten kavrama tamiri falan istemiyorum emsal kararları yollarsan sevinirim
  3. Hadi hocam insallah olumlu olur. Bende ariza tespitini yaptirdim kavrama degisecek dediler yarin bende bir avukatla gorusecegim.Kimseden ses soluk cikmadi sureci kendim baslatacagim artik.
  4. Aracı satarken kullanma kılavuzunda dikkat yoğun trafikte kullanılmaz, lutfen aşırı miktarda dur kalk yapmayınız yazsalarmış keşke bizde ona göre alırdık
  5. Hocam tamda yapmak istediğim bu aslında hakkında hayırlısı gelişmeler oldukça bilgilendirirsen çok sevinirim.
  6. Konu amacından sapmış.Fordun benzinli araçlarda kullandığı şanzımanın kronik arızalı olduğu su götürmez bir gerçek.Benim en çok zoruma giden durum ise bu şanzımanın çalışma prensibi bu denmesi başlarından savuşturmaları. Avustralya gibi bir ülke sırf bu şanzımandan ötürü focusa ceza yağdırmış ülkemizde de araç değişimi alan insanlar var. Şayet benim gibi aynı sorunlardan muzdarip olanlar varsa bir vekalet yoluyla avukata başvurarak hakkımızı yargı yolunda alabileceğimzi düşünüyorum. --4 dakika sonra eklendi-- Sizin aracınız dizel sanırım.Fordun dizel otomatiklerinde bir sorun yok zaten.
  7. Biz ilk önce üstümüze düşeni yapalım olayı ilgili mercilere iletelim.Bi sonuc elde edemessek yurt dışınada taşırız mevzuyu.Bu arada beyni değiştirsen ilerde kavrama sorunu çıkcak karşına.
  8. İnternet ortamındaki powershiftle alakalı her soruyu sorunu detaylıca, defalarca okudum. Bu başlık altında benzer sorunları yaşayan arkadaşlarla iletişim kurup birlikte hareket etmek istiyorum
  9. 2018 mart ayında sorgulamadan araştırmadan birazda ilk aracımı almam hasebiyle tecrübesizliğimden 2012 model ford focus benzinli otomatik araç aldım.2. ayda aracın şanzımanında ki sarsıntıları hissetmeye başladım. Ankara kartaş ford yetkili servisine götürdüm kayıt açmadan baktılar sorun yok dediler ancak araç beşik gibi sallanıyordu ertesi hafta kayıt açtırdım birlikte test sürüşüne çıktım kayda değer bir titremenin olmadığını söyledi.Bende olayı resmileştirmek adına kontrol edilip bir sorun olmadığını kaşeleyip vermesini istedim ve aldım bu sırada şanzımanın mekanik sesler çıkardığını araç bazen gazdan ayağımı çektiğim halde devirin yükseldiğini, gaza geç tepki verip sonra biirden ne atıldığını ilettim ancak ustamız dalga geçer gibi powershiftin çalışma prensibi bu olabilir mekanik sesler illa çıkar vb. cümleler kurdu. Araştırmalarım sonucu hemen hemen her kullanıcı benzer sorunları yaşıyor onlarca şikayet var.Hata türkiyede bilinçli bir kullanıcı hakkını arıyarak çözüme ulaşmış araç değişimi yapılmış ford tarafından(ilgili link: https://forum.donanimhaber.com/ford-powershift-sanziman-titreme-problemi-kronik-problem-cozulemiyor--116371787 ) Avustralya forda bu kronik arızalı şanzımanından dolayı 10 milyon dolar gibi Avustralya tarihindeki en büyük cezayı kesmiş(İlgili link: https://www.abc.net.au/news/2018-04-26/ford-hit-with-record-10-million-fine-for-unconscionable-conduct/9699474 ). Ben benzer sorunları yaşayan arkadaşlarla bir konsorsiyum kurarak birlikte hareket etmek istiyorum. Gelin birlikte hakkımızı arayalım.
  10. Sorun hala bulunamadı şanzıman beyni ,hız sensörü değişti çare olmadı. Hız sensörünün karşılığı varmış sanzimandan orası okumuyor sanırım dediler şanzımanı açtılar sağlam çıktı şanzıman açınca tas ,bant tas,piston ,teflonlar değişti hala araba duzelmedi sorun aynı şekilde devam ediyor. Arkadaşlar bana bi yardım edin.Ankaradayim iyi bir usta yokmu bu kronik arıza dan anlayacak tesisatından diyorlar şimdide bi yol gösterin
  11. Öncelikle herkese merhabalar ve hayırlı ramazanlar, 2010 model Ford Focus sahibiyim aracım 165000 km'de, triptonik vites.Geçenlerde aracımı calştırıp 200 metre hareket ettikten sonra ilk önce vites kutusu arıza lambası yandı hemen ardından motor arıza lambası yandı bunun üzerine müsait bir yere aracımı çektim kontağı kapayıp biraz bekledikten sonra açtım arıza lambası söndü sonra tekrar yandı araç arıza lambası verince vites geçişlerini daha yüksek devirlerde yapmaya başladı.İlk önce servise götürdüm arızaya bakıp söndürdüler ve bir şey olmadığını söylediler(hata kodu p070)yaklasık bir 80 km sonra arıza lambaları yeniden yanmaya başladı bunun üzerine ankarada bir otomatik şanzımancıya götürdüm hız sensöründen olduğunu söyledi değiştirdik arıza lambasını söndürdü ama eve gelirken yine yandı.Araç vites kutusu arızası verince hem daha yüksek devirlerde vites geçiriyor hemde birinci vitesten ikinciye geçerken cok zorlanıyor aynı zamanda eger hata ikazı gelmişse manuele alsan bile ancak otomatikte kullanılabiliyor daha önce böyle bir sorunla karşılaşan var mı arkadaşlar ? bir türlü sorun bulunamıyor ve gerçekten ona götür buna götür derken arıza büyüyecek.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.