Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Halil Yıldız

Üye
  • Toplam İleti

    39
  • Katılım

  • Son ziyaret

Halil Yıldız Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    bolu
  • Arabam:
    '12 Focus Ti-Vct - PS Tit
  • Meslek:
    Memur
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Halil Yıldız's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

23

Toplam Beğeni

1

Forum Yanıtları

  1. Teşekkürler, yuvalar boş, tırnakları olan küçük siyah kapakçıklar kullanılmış.
  2. Pilleri yeni takıp yerleştirdim. 4-5 sene gider.
  3. Aracımda bulunan ve araçtan çıkartma gereği duymadığım garaj kumandalarını araca monte ettim. Kullanılan parçalar; bilgisayar kasasından çıkan açma-kapama veya reset tuşu (çok uzun ömürlü oluyorlar) ve eski elektronik aletlerin üstünden alabileceğiniz basit tuşlar. Aşağıda videoları fotoları paylaşıyorum.
  4. Şimdi yaptırdım. (2012 ps +lpg) Kosko :Ethica 1.000 tl. Trafik: 483 tl. 3. yıl olacak aynı kasko ile devam ediyorum. bir kez yolda kalmıştım,hızlı bir şekilde yol yardımı ve arabadaki 4 kişi için otomobil göndermişlerdi.
  5. Imjg --2 dakika sonra eklendi-- Enes kardeş bugün yazdıklarının aynısı başıma geldi . Benim akü 3 ay önce yenilenmişti. sizde nasıl sonuçlandı olay .bayramın ortası her yer kapalı cvp verirsen memnun olurum
  6. Yeni yaşadığım bir tecrübemi aktarayım bilgi olarak bir kenarda dursun. sağ arka tekerin oradan şangırtı şeklinde sesler geliyordu. tamirciye gittim, hareket halinde dinledik bulamadık, tamirci camdan sarktı bulamadık, arka koltukta oturup dinledi bulamadık, bagajı boşalttık bulamadık, hatta tamirci arabadan indi ben yanından çukurlara girerek geçtim yine bulamadı, aradık taradık kaynağını bulamadık. son çare amortisör olabilir deyip sipariş verdik. 2 hafta sonra amortisörü taktık ama aynı ses yine var. son olarak tekeri sökeyim dedi tamirci, meğerse kapaklı bijonlardaymış biri gevşerse hafif tınlama oluyordu ama hersi birden gevşerse bildiğiniz parça kopmuş sağa sola çarpıyor gibi ses ortaya çıkıyor. Saygılarımla.
  7. Merhaba arkadaşlar; aracım 2012 focus PS benzin + lpg li 100.000 km. 1.5 yıldır sabahları manifoltun ordan patırtı sesi geliyordu, araç stop edecekmiş gibi devir düşürüyor sonra düzeliyordu, aşırı çiğ benzin kokusu geliyordu, çekişte düşme vardı, hareket halinde ayağımı gazdan çekince hafif silkeleme yapıyordu. nihayetinde 20.04.2018 de yani 4 gün önce ankara'dan bolu'ya dönerken arıza lambası yanıp sönmeye başladı ve araç çok şiddetli silkeleme yapmaya başladı.şansıma dinlenme tesisine 1 km mesafedeydim. bobinden şüphelendim, kabloları tek tek kontrol ettim ikisinde tepki vermeyince bobin olduğunu düşündüm. yinede riske girmeyerek kasko şirketinden çekici talep ettim. (ek bilgi: araçta birden fazla kişiyseniz kasko çekici hizmetinin yanında yolcular için de araç tahsis ediyor, biz 4 kişiydik ayrıca araç gönderdiler) bindirip bolu'ya getirdik usta bakar bakmaz supaplar gitmiş dedi. bu gün teslim aldım aracı. subap + triger seti+yağ bakımı+tüm balatalar 2.250 tl tuttu. test ettim gayet düzgün ve sessizleşmiş motor, çok rafine bir sürüş hissi verdi bana. şimdilik sıkıntı yok olursa yazarım. saygılarımla.
  8. 12.11.2017 tarihinde yaptırdım. İkisi de Ethica sigorta. kasko: 795 TL. zorunlu trafik sigortası: 362
  9. Ankara yıldız sanayi sitesinden 120 tl ye çok temiz bir çıkma aldım taktım. servis fiyatını sormuştum 250 tl demişlerdi, stop lambasının içine led döşemiştim ama kızarık yanıyordu, çıkma bulamasaydım fren lambasına giden kablolardan paralel bağlamayı düşünüyordum.
  10. 50 tl lik benzin alınca her şey yoluna girdi son 20 gündür kavrama için arabayı servise bıraktığımda servis ikame araç olarak sıfır km mondeo 1,5 160ps tit. vermişti 10 gün onu kullandım diğer 10 gün de kardeşimin honda civic ini kullandım, galiba farklı araçlar kullanınca ibreye bakış açımda kaymalar oldu verdiğiniz cevaplar için teşekkürler.
  11. peki sizce resimdeki ibrenin durduğu yere göre lamba erken mi yandı yoksa tam kıvamında mı yandı ?
  12. depoyu tam doldurmuyorum, LPG olduğu için 50 tl gibi rakamlarla alıyorum benzini, LPG de kullandığım için benzin de azalmıyor ancak menzil değişip duruyor devamlı. ışıkta sönmüyor. önceden 80 km menzil kala ışık yanardı yanlış hatırlamıyorsam.
  13. Merhabalar arkadaşlar değerli fikirlerinize ihtiyacım var; 1 hafta önce serviste kavrama değişimi gerçekleştirdim ustalar motora yeterince benzin gönderilemediğinden, benzin deposunun sökülmesi gerektiğinden bahsetti ancak ben kavramanın öncelikli olduğunu, daha sonra halledeceğimizi belirttim. (benden habersiz bir müdahalede bulunup bulunmadıklarını bilmiyorum) aracı teslim aldıktan sonra benzin uyarı ışığı erken yandı. Depoda benzin ve menzil olmasına rağmen sönmüyor. İbre değişmiyor ancak menzil ise sürekli yükselip düşüyor. 16 km ye kadar bile düştü. (araç LPG li) Ekteki resimden ne demek istediğimi daha net anlayabilirsiniz. saygılarımla.
  14. Merhabalar; beninde bagaj lambası yanmıyordu lambayı söktüm ancak üzerinde değişiklik yapılması çok zor, lambayı dağıtırken bir çok tırnağı kırıldı, içinde üç tane daha önce hiç görmediğim mini led var. ölçtüm biçtim bir led patlamış, ledler birbirine bağlantılı, biri patlayınca diğerlerine elektrik gitmiyor, patlak olan ledi değişmek isterken yanlışlıkla diğer ledlere adaptörden direk 12 v verdim böylece hepsini patlatmiş oldum , sonra elimdeki basit şerit ledleri lambanın içine monte ettim, gaye güzel oldu ancak ozan beyinde tecrübe ettiği gibi sürekli kızarık yanmaya devam etti. buradan çıkacak sonuç lambanın içindeki bir sürü devre elektronik parça vs. kendi kendimize uğraşıp tamir etmeyelim yada yan sanayi almayalım diye emek harcanarak hazırlanmış bir sistem. kısacası uğraşmayın servisten orjinalini alın, eskisini de atmayın ki yenisi arızalanırsa ledlerini bir elektrikçide değiştirerek kullanabilesiniz.
  15. bakmadım ama muhtemelen balatalar orjinal değil diye düşünüyorum. 8 ay önce aracı aldığımda balatalar yeni takılmıştı. orjinal balatalarda böyle bir hatanın olacağını zannetmem.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.