Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Kerem Bozdoğan

Üye
  • Toplam İleti

    1.542
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    11

Kerem Bozdoğan en son Eylül 9 2023 tarihinde kazandı

Kerem Bozdoğan daha önce lider oldu!

Kerem Bozdoğan Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Bursa
  • Arabam:
    '16 Focus Titx PWS SW
  • Meslek:
    Otomasyon
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

3.856 profil görüntüleme

Kerem Bozdoğan's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post
  • Posting Machine Rare
  • Collaborator

Recent Badges

3,3k

Toplam Beğeni

1

Forum Yanıtları

  1. Nasıl bir sistem sıfırlama uygulaması yaptılar? Enjektör öğrenme verilerini sıfırlayıp adaptasyon mu yaptılar acaba?
  2. 1.5 motor için forscan ile tetikleyebiliyor muyuz rejenerasyonu? Ben karavan çekince ne zaman stop etsem rejenerasyon yapıyor oluyor. 😁
  3. Keşke sync 3'lü focus 3 için de mümkün olsaydı göstergede google maps navigasyon yönlendirmelerini görmek. 😞
  4. Kıymetli bir deneyim ve çözüm paylaşımı. Teşekkürler.
  5. Benzer voltaj durumunu 2015 model focus ile 2 yıl önce yaşamıştım. Aynı voltaja düşüp marş basmamış, sonraki gün hava daha sıcak olunca marş basmıştı. Risk almayıp aynı hafta aküyü yenilemiştim.
  6. Bosch enjektör fabrikasında öğrenciyken çalıştım. Şirket içi sipariş ile automove aftermarket deposundan babamın focusuna getirttiğim silecek de kısa sürede ses yapmaya başlamıştı. Bence bosch sarf malzeme olarak iyi kalite ürün üretmiyor genel olarak. Her yıl silbak alıp takmak (bazen 2 yılı sorunsız çıkarıyor) bence pahalı silecek almaktan daha mantıklı, daha az riskli ve genel olarak sıkıntısız. Polen filtresinde orjinal hariç hiç kullanmadım, yorum yapamıyorum. Sadece geçen yıl orijinal diye bilmedğim yerden aldığım filtrede bir enayilik var gibi, onu da bu ay değiştireceğim, güvenilir yerden yenisini aldım.
  7. Geçmiş olsun, sorunun çözülmüş olması güzel. Farlara ayar da yaptırdınız mı sensör değişimi sonrası? Yaptırdıysanız, halojen farlara ayar yaparken uygulanan klasik yöntem mi uygulanıyor acaba xenonlar için?
  8. Çalışmadığına hangi parametreye dayanarak karar verdiniz? Ön cam ısıtma buz çözme ve buğu gidermeyi desteklemek için kullanılan bir donanım bildiğim kadarıyla. Çalıştığı zaman camın ulaştığı ısıyı cama dokununca hissetmezsiniz ama buz varsa çözülür diye tahmin ediyorum. Bu bağlamda aslında normal çalışıyor olabilir aacınızın ön cam ısıtma fonksiyonu. Aracında bu donanım olan arkadaşlar da yorum yapacaktır. Beni doğrulayacak ya da yanlış biliyorsam düzelteceklerdir.
  9. Şu an araba değiştirme imkanım olmasa da sizinle bir senary paylaşıp fikirlerinizi sormak istiyorum. Piyasanın alışverişe uygunlaşması halinde karavanımızı ranzalı bir modele geçerek değiştirmeyi düşünüyoruz. Aklımızıda da Weinsberg 480QDK var. Bu karavanıın yüklenmiş yürür ağırlığı kabaca 1500 kg civarında oluyor anladığım kadarıyla. Mevcut çekici araç 1450-1500kg ağırlığında Focus Sw, 1.5 tdci motor, 120bg, 300nm tork. Karavan değişikliği yaparsak çekici aracı da değiştirmemiz gerekecek ve genel kabuller gereği en az 1800-1900kg civarı ağırlığı olan, 400 tork ve üzeri bir çekici araç almak icap edecek. Böyle bir kombinasyon için C segment dışına çıkmak şart olacak diye tahmin ediyorum. Bu kombinasyona uygun, tavsiye edebileceğiniz araç var mı? Yoksa hiç kafanı karıştırma, bu konu bir pick-up alıp kapanır mı dersiniz? * Pick-up ile ilgili sorunumuz, eve ikinci araç alacak bütçemiz yok, pick-up alırsak gündelik kullanımları da onunla yapmak zorunda kalırız.
  10. Şu ana kadar ayar kontrolü yapmadım ve yaptırmadım. Paylaşacağım güncel durum doğru referans olmayabilir ama yine de çekip paylaşırım. Bu vesileyle ben de baktırayım bakalım ayarları düzgün mü diye.
  11. Duvar çizgisinin yüksekliğini doğru mesafeden kontrol ettiniz/ettirdiniz mi? Belki de olması gereken yükseklikte olduğu için daha fazla kalkmıyordur. Bu arada bu farın ayarını nereden yapıyorsunuz? benim aracımda da aynı far var ama ayar yapıldığını bilmiyordum.
  12. Hayırlı olsun, güle güle kullan. 🙂 Benim de hevesim olup paramın olmadığı yıllarda yeni çıkmış CBR250 alasım vardı Honda'dan ama almak bir yana, eldeki chopperdan olmuştum. CB250R de güzelmiş. Takip etmiyorum artık pek marka/model.
  13. Bu yazdığınız durum internet sitesine baktığınız satıcıların güvenilirliği ile alakalı. İlanda Fomoco yazıp farklı ürün gönderen çıkabilir, emin olmamakla birlikte üründe fomoco yazıp sahte ürün olabilir. (Ben hiç fomoco yazan mazot filtresi görmedim diye hatırlıyorum) 1.6 dizel 2015 Focus'um varken mazot filtresini forum sponsorumuz Erol oto'dan(İzmir) kargo ile alıyordum. Orijinal mazot filtresi Ufi marka geliyordu diye kalmış aklımda. İsterseniz bir de onlardan telefonla fiyat alın. En azından referans fiyat olur.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.